Telaa laatalle ja pari muuta suunnitelmaa

kylpyhuone.jpg

Kiinnostaisiko kuulla tulevan kotimme pienenpienistä remppa-aatoksista? Ajattelin nimittäin niitä joitakin kirjailla tänne ylös, jos ovat tervetulleita. Testaan vaikka tällä kylppärihommalla!

Uuden kotimme kylpyhuone kaipaisi hiukan modernisointia. Tällä haavaa ei ole mahdollista tai järkevää toteuttaa kylppärille totaalista remontteerausta mutta jonkin sortin face-lift on suotava toteuttaa ennenkuin silmä tottuu (ja sehän muuten tottuu todella nopeasti!). Se marmorikylppäri ehkä odottaa jossain tulevaisuudessa… tai sitten ei. Nyt kuitenkin kevyimmin eväin ja kukkaroin.

Suunnittelin freesauksen pääasiassa kosmeettisin keinoin: maalia laatan päälle ja kalusteiden vaihtoa noin summattuna. Kaakelimaaleista on monenlaisia kokemuksia lähipiirissä, v33 lie ainoa, joka on saanut lattiassa kehuja, koska heillä on nimenomaan lattialaatalle tarkoitettu maali. Muiden kestävyys on ollut vähän niin ja näin: joissain paikoissa oikein hyvä, mutta toisissa heikompi.  Seinien kanssa maalin merkki ei tunnu olevan niin nuukaa, mutta todennäköisesti kallistun saman valmistajan tuotteeseen siinäkin, samassa konkurssissa…

Pläni etenee jotensakin näin:

 1. mahdollisimman hyvät pohjatyöt: siis perinpohjainen puunaus, kuuraus ja pohjatuote huolella kaakelimaaleja varten
 2. oikeanlaiset telat ja rensselit: en halua sudinvetoja laatan pintaan
 3. kuivumisaikojen pilkuntarkka noudattaminen ja todennäköisesti vielä vähän till
 4. hyväksi havaitut kalusteet ja peili Ikeasta -miksi toimivaa vaihtamaan
 5. jos budjettia vielä piisaa, WC-istuimen uusiminen mahdollisimman vähän mutkia ja putkia sisältäväksi sekä sadesuihkusetti. Nämä tosin saattavat jäädä nyt haaveeksi, mutta katsotaan.

Summattuna, simppeli musta-valkoinen pohja, johon puu tuo lämpöä, tämä yhdistelmä miellyttää edelleen kovasti nykyisessä kylppärissämme. Väriä voi tuoda halutessa pyyhkeillä ja matolla, tällä hetkellä suosin naturelleja sävyjä ja pellavapyyhkeitä -paitsi miehen osalta, hän vihaa uusia isoja pellavapyyhkeitämme. Mokoma ei ymmärrä hyvän päälle… kuivaavat kuulemma huonosti ja ovat liian ohuet. No, hänelle paappani vanha punainen kukkapyyhe suotakoon, jos se iloa tuottaa, ei se ole niin nuukaa.

 

Kommentit (10)
 1. Minäkin luen mielelläni teidän rempasta.

  Olen lukenut blogiasi monta vuotta, mutta ei tullut montaa kertaa kommentoitua. Kiitos sinulle, blogisi on yksi parhaista.

 2. Keinuhevonen
  7.5.2016, 15:39

  Kuulostaa kivoilta suunnitelmat, remppajuttuja on aina kiva lukea! Vinkkailen vielä mikrosementistä, ehkä on teillekin jo tuttu juttu mutta olen ymmärtänyt että taloyhtiön niin salliessa sen voi helposti ja melko kohtuulliseen hintaan levittää vanhojen laattojen päälle. Hyvä tulee ihan varmasti näilläkin suunnitelmilla, tsemppiä muuttoon ja remonttiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *