Terassi valmiina!

Lilou's Crush

Nyt on terassi somistuksia vaille valmis. Laajensimme siis tänä kesänä pari vuotta sitten tekemäämme terassia, sillä ajatuksemme kivasta nurmialueesta puun kaverina ei vain toiminut kuten olimme ajatelleet. Niinpä sisäremontin saavuttaessa hyvän vaiheen, alkoi tämän uuden "terassisiiven" suunnittelu ja rakennus, varsin nopsalla tahdilla.

Olen mieltynyt luonnonkiveen materiaalina, ja siksi suunnittelin pihalle oman pikku kivimeren (kivipuutarhasta ei voitane tuon altaan osalta puhua), pyöreistä, sileistä grafiitinharmaista kivistä. Kivihommista kertoilen varmasti lisää toisella erää, Kekkilän koristekivisäkit nimittäin aiheuttivat melkoisen pettymyksen, vaikka lopputulos nyt viimein onkin mitä mielessäni alkujaan oli. Istutuksia en erikseen pihalle halunnut, koska tiedän, että niistä emme ennättäisi pitää huolta. Kivi ja puu, luonnonmateriaaleja nekin, kuten mies tuumasi.

Vanhojen kalusteiden kaveriksi ostimme Granitista tuollaisen riipputuolin, se on erityisesti miehen ja tytön mieleen. Itse siihen ripustuspäivänä lysähdin testimielessä mahani kanssa, ja aikamala, meinasi tulla pakokauhu, kun rutistuin nippuun enkä meinannut päästä enää omin avuin sieltä ylös! Mutta testaanpa uudelleen sitten, kun kroppa ei enää ole näin etupainotteinen.

Kivimeren päällä on muutamia laakeampia betonipyörylöitä, jonne ajattelin asetella syksymmällä lyhtyjä, ja jos ennätän, loppukesästä hankkia suuriin mustiin ruukkuihimme pallomaisia havupuskia tai jotakin muuta "ikivihreää". Joskus kenties sinne tulee pieni yrttiviljelmäkin, mutta ei ainakaan vielä tänä- tai ensikesänä.

Suunnitellahan ehtii pitkinä talvikuukausina -nyt nautitaan siitä, että on tarpeeksi tilaa temmeltää, löhötä, telttailla, grillata, herkutella ja harrastaa jalkapohjahierontaa kivikävelyllä.

PS. Lähtötilanne, sehän oli siis tämä.

Kommentit

suhmura (Ei varmistettu)

Vuosia blogiasi lukeneena tämä taitaa olla eka kerta kun kommentoin. No parempi myöhään kuin jne :) Mistähän mahtaa olla nuo aurinkotuolinne ja mitä ne kustansi? Omalle pihalle kaivattaisiin jotain samanmoista.

Niin ja tsemppiä pullan paisteluun viimeisille viikoille :)

Hertta
Lilou's Crush

Heippa sinä! Todellakin parempi myöhään kuin jos silloinkaan :) Nuo ovat Ikeasta ostettu kaksi-kolme vuotta sitten, ja kustansivat alessa noin 60€ -olivat muistaakseni puoleen hintaan ostaessamme. Samoja en tainnut tänä vuonna nähdä, mutta jos lohduttaa, eivät ole ihan kaikkein mukavimmat, ja vievät säilytyksessä tosi tosi paljon tilaa.

Sisublogi (Ei varmistettu) http://www.sisublogg.blogspot.fi

Ai kun kiva idea nuo kivet! Eipähän tule ainakaan ongelmia ruohonleikkuun kanssa ;) Ja noista riittää aarrekiviksi lasten taskuihinkin. Muutoinkin mitä isompi terassi, sen parempi. Meilläkin tuli tehtyä pari vuotta sitten hitusen liian pieni, hmm... :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.