Terassikauden avajaiset

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Freixenet Ice Cava

Eilen oli kevät niin pitkällä, että päästiin hyvissä ajoin avaamaan tämän kesän terassikausi. Aika moni muu taitaa aloittaa terassikautensa ihan ihmisten ilmoilla, me sen sijaan vielä lehdettömän orapihlaja-aidan takana, ikiomalla terdellämme. Sää oli upea, aurinko lämmitti ihanasti, ja kutsuimme yllärinä naapuritkin mukaan.

Meidän takapihan terassi onkin yksi kotimme lempipaikoista: aurinko paistaa päivästä iltaan saakka, mikäs siinä on lekotellessa. En ole viherpeukaloinen sitten laisinkaan, mutta ulkosalla kyllä viihdyn, parhaiten hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa. Myöskään hyvä kirja tai sisustuslehti ja ikioma rauha ei ole hassumpi yhdistelmä... Ai että, kohta se kesä on taas täällä!

Juhlan tuntua virallisiin terdenkauden avajaisiin toi Freixenetin nätti Ice Cuvée Especial Cava Semi Seco (olipas siinä nimeä kerrakseen juomalla!). Sopi vähintäänkin yhtä mainiosti nautittavaksi sukkasillaan takapihalla kuin somasti ravintolan terassilla, sanon minä. Uskon, että myös parveke toimisi mainiosti. Tai rantakalliot viltin päällä, Ullanlinnan vappubrunssi, olkkarin lattia, sohvannurkka tai laiturin nokka. Itse preferoin juuri nyt kuitenkin kotipihaa ja tätä parasta mahdollista seuraa. Pääasia, että saatavilla on jäitä, tämä kuohuva nimittäin kuuluu nauttia runsaiden jäiden kera isosta lasista.

Meidän avajaisjuomiin livautin vähän maun, mutta enemmän ulkonäön vuoksi myös mintunlehtiä ja vadelmia, kun sellaisen vinkin käyttöön sain. Hyvä vinkki olikin, sillä tuloksena oli sievä ja helppo, kesäinen drinkki. Tämä puolikuiva cava on sitruksinen ja vähän tavanomaista sokeripitoisempi, joten se toimi hyvin jäiden sekaan huljautettuna. Seuraavalla kerralla taidan lisätä vielä sitruunanlohkoja joukkoon.

Kun terassi oli korkattu, avajaisdrinkit oli juotu ja herkut syöty, meidän piti vielä paiskia hommia: pestä terassi pesuaineella ja painepesurilla ja kuurata grilli uudelle omistajalleen. No, tosin kävi: vuoden vanha painepesuri oli mennyt rikki talven aikana. Tunnustan, että se ei kyllä suuremmin harmittanut tuossa ihanassa auringonpaisteessa.

 

PS. Freixenet Ice Cava on ihan uutukainen tuote (10,98€). Se saapui Alkon tilausvalikoimaan tällä viikolla, eli sen saa hyppysiinsä soittamalla Alkon tai pk-seudulla lähettämällä sähköpostia, myymälöistä tätä ei vielä saa. Tarkemmat ohjeet kannattaa kurkata täältä.  Tilaus on noudettavissa noin viikossa.

PPS. koska postauksessa on mukana aikuisten juoma, ei kommentointi ole auki. Jutustellaan taas seuraavassa. Iloista iltaa!