Testissä Tabitha James Kraan -luonnonkosmetiikan kuivashampoo

Lilou's Crush

Sain testattavakseni jokin aika sitten todella mielenkiintoisen tuotteen, nimittäin ekologisen ja eettisen Tabitha James Kraan -merkin kuivashampoon. Tuotesarja kokonaisuudessaan on kiinnostava: brittiläinen kampaaja Tabitha James Kraan aloitti tuotekehityksen mahdollisimman ekologiselle, laadukkaalle ja turvalliselle mutta myös tehokkaalle hiustuotesarjalle ollessaan raskaana, halutessaan vähentää kemikaalialtistusta. 

Kuten tiedätte, käytän mielelläni kuivashampoota pesujen välillä säästelläkseni kuivia ja herkkiä hiuslatvojani. Edellinen suosikkini oli samoin ekologinen, apteekista saatava Kloranen kuivashampoo, josta jouduin kuitenkin luopumaan raskausaikana, sillä sen hyvin mieto tuoksu aiheutti kammottavaa etomista, enkä edelleenkään voi sietää sitä. Niinpä olen suihkutellut Batistea, Cutrinia (herkän tukan aine on muuten todella hyvää!), Balmainia ja milloin mitäkin, kelpo tuotteita kaikki.

Tabitha ansaitsee ehdottomasti oman esittelynsä. Kaikki tuotteessa on ylellistä: pakkaus, tuoksu (ruusua, kurjenpolvea ja mirhaa eteerisinä öljyinä...) ja itse tuote -90% sertifioitua luomua kaiken muun hyvän lisäksi. Jostain olin lukenut, että tämä puuterimuotoinen tuote olisi silkkisen hienoa, mutta oma kokemukseni on täysin päinvastainen: minusta se on purkista supsutellessa melko karkeaa, mutta sillä nyt ei ole juurikaan väliä, sillä se sulautuu hiuksiin hierottaessa niihin kertakaikkisen hyvin. Itselläni on testissä vaaleille hiuksille sopiva tuote, tummille on omansa. Olen tyveltäni aikalailla siltä väliltä, ja tämä on oikein hyvä. 

Sen lisäksi, että tuote raikastaa, se myös tuuheutti selvästi tukkaa, eli myös nostamalla hiukset tyvestä ylös vähensi rasvoittumista. Puuterin myös lu rauhoittavan hiuspohjaa -itselläni ei ole ärtyisyyttä, joten tästä vaikutuksesta en osaa kertoa kokemuksia, mutta muutoin on kyllä erinomaisen hyvä apu toisen tai kolmannen päivän tukkaan.

Kommentit

MiiaK (Ei varmistettu)

Peukut Tabitha James Kraanille! Olen koko kevään käyttänyt TJK:n shampoota sekä hoitoainetta ja olen ollut supertyytyväinen :) Kyeistä sarjaa aloin testaamaan juurikin tuotteiden hiuspohjaa rauhoittavien ominaisuuksien takia. Päänahkani ja hiukseni ovat tarkkoja siitä mitä aineita niihin voi käyttää ja en ihan kovin helposti lähde kokeilemaan uusia tuotteita, kun olen löytänyt itselleni toimivan. Onneksi TJK on ainakin toiminut hyvin omassa kuontalossani. Nyt kun vielä saisi hyvät luonnonkosmetiikan korvaajat lopuillekin hiustuotteille. Voisin testata ainakin tämän kuivashampoon, vaikka yleensä kuivashampoot eivät sovi hankalalle päänahalleni.

Hertta
Lilou's Crush

No justaan ajattelin, että pitää tutustua myös tuohon pesu- ja hoitopuoleen! Kiitos vinkistä!

Pyjama
Pyjamapäiviä

Onko tollaisen jauheen levittäminen ylipäätään helppoa, en ole nimittäin koskaan kokeillut? Käytän satunnaisesti suihkutettavaa kuivashampoota, jotta pääsen yhden päivän pesemättä rasvalettiäni, mutta inhoan sitä kun suihkutettava aine on joka paikassa, myös hengitysteissä.

Hertta
Lilou's Crush

No tässä on puolensa ja puolensa: suihkutettavan saa minuta helpommin just sinne minne pitää. Tämä taas kun viedään käsien kautta, on jotenkin vähän hankalampi, mutta ei taas sitten mene henkeen. Jotkut kuivikset eivät ollenkaan käy astmaattisille keuhkoilleni, tämä ei ärsytä. Auttoiko yhtään?

Pyjama
Pyjamapäiviä

Ei kai se auta kuin kokeilla. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.