Timberlandin klassikkokengät -onko lasten ja aikuisten malleilla eroa?

Lilou's Crush

Tarvitsin Soreleiden rinnalle vähän kevyemmät talvikengät. Pakkasten ja lumen tullessa en vielä kenkäkaupoille ennättänyt, mutta tein esikarsintaa netissä, kuinkas muuten. Vaateina oli vedenpitävyys, liukumaton pohja ja tietysti hyvä istuvuus ja ulkonäkö. 

Timberlandin klassikoiden paluuseen oli silmä tässä parin vuoden aikana tottunut (edelliset samanhenkiset kengät minulla oli siihen aikaan, kun ajelin mopolla, eli melkein parikymmentä vuotta sitten...), ja ajattelin, että ainakin sovittaisin. Liitynpä samalla selkeään teinimuodin laumaan, sillä eräänkin kerran ratikkapysäkille asteli kymmenen yläasteikäisen tytön lauma, moista yhdellä oli jotkut muut kuin tämän näköiset kengät... Ja ruotsalaisia sanotaan laumasieluiksi :) 

Löysinkin heti ensimmäisestä kenkäkaupasta sopivat, naisten malli, istui kertakaikkisen hyvin ja hintaa parisen sataa euroa (auts!). Kassan kautta eteenpäin.  ...kunnes seuraavassa urheiluliikkeessä huomasin samat popot huomattavasti edullisemmin lasten puolella. Kokokin löytyi (tai itseasiassa vähän reilu sellainen, koska lasten kengissä ei ollut puolikkaita numeroita kuten naisten). Ostin mukaan pohjalliset, ja ajattelin kotona ajan kanssa katsastaa kengistä sen, kumpi koko istuisi paremmin jalkaan.

Huomasin samantien, että vaikka kengät näyttivät ensialkuun samalta, eihän se näin toki ollutkaan, kuten nyt yleensäkään lasten ja aikuisten kenkien kanssa. Netissä moni puhui, että eroa ei ole, mutta ainakin seuraavat spottasin, kun oikein huvikseni Herlokki Solmukseksi heittäydyin:

  • Lasten kenkä oli huomattavasti levempää mallia, ja numerointi reilua
  • Naisten kengän erillinen puolikas sisäpohja, joka irtoaa,ja siinä on oranssi, muotoiltu kumipehmuste, kun taas lapsilla littana peruspohjallinen
  • Naisten kengän varsi on hiukan korkeampi pienemmässäkin koossa, ja ompeleet nauhoituksen vieressä menevät hiukan eri tavalla
  • Pohjan vaalea reunus lasten kengässä muovimainen, naisten kengässä raakakumin näköinen, Timberlandin logokin taisi olla erivärinen
  • Sovitin huvikseni myös toista lasten kenkää samassa koossa eri liikkeessä ja sen malli oli vielä leveämpi, vaikka mitään mainintaa erityisleveydestä ei ollut -vain kengän sisältä löytyvä tunnistenumero oli eri, mutta muutoin kaikki tiedot samat
  • No, se hinta: normaalihinnassa eroa noin 50€

Kummat sitten valitsin? Vaikka hinta kirpaisi, omaan kapeaan jalkaani naisten malli istui huomattavasti paremmin, ja pidin myös aavistuksen sirommasta ulkonäköstä, vaikka eihän näistä siroja saa tekemälläkään. Myös korkeampi varsi tuntui omaan koipeen mukavammalta. Jos jalka taas olisi leveämmänsorttinen, lasten kenkä voisi olla oikein hyvä vaihtoehto, sillä pohjallisen kanssa sekin tuntui oikein mukavalta.

Päätän Timberland-katsaukseni tähän. Näillä on nyt tallusteltu päivittäin pari viikkoa, ja olen oikein tyytyväinen ostokseeni, ja toivon että matkamme jatkuu yhdessä lukemattomat kilometrit.

 

Kommentit

opettaja*** (Ei varmistettu)

Joo, jätin suosiolla tän kenkämallin kauppaan sekä sen ne karvahupulla varustetut parkatyyliset takit, sillä muutoin en ehkä olisi välitunnilla enää erottunut oppilaista :). Ainakin jo viimetalvena oli tämä laumatyyli, vaikka eipä siinä mitään, kivan näköstä ja käytännöllista muotia.

Hertta
Lilou's Crush

Ymmärrän, todellakin, tässä neljän koulun risteämässä asuessani :) Ja just näin, tarkoitus pyhittää tässä laumailun, näiden kanssa ei kyllä mikään korea kukkanen ole, mutta ovat ansainneet suosionsa.

Tasaraita

Tervetuloa Timberland-tyyppien joukkoon! :) Täällä on vuosi jo tallusteltu kyseisillä kengillä ja en voi kuin kehua. Lämpimät, vedenpitävät ja niin pirun mukavat jalassa. Sopii vielä kivasti pillifarkkujen tai tuulipuvun housujen kanssa, kumpia nyt sit tilanteen mukaan joutuukaan käyttämään. :D Mä oon ollut niin tyytyväinen juurikin tuohon naisten malliin, että lapselle hankittiin tänä syksynä omat Timberlandit ja mies sai omansa isänpäivälahjaksi. Kaikki ollaan tyytyväisiä omiimme ja eipä tosiaan nyt näin syksyn/talven tullen enää muissa kengissä kuljetakaan.

Tasaraita

Niin ja ihan kenkäkolmosia ei sentään ollaan, vaan hankittiin jokaiselle eriväriset oman maun mukaan. Mulla on nuo perinteiset kellertävän ruskeat, poika kulkee harmaissa kengissä ja mies mustissa tyylilleen uskollisena. :D

Hertta
Lilou's Crush

Kenkäkolmoset <3

meillä isolla tytöllä on tosi samantyyppiset Vikingin popot, hän ei näiden raskaudesta piitannut, ehkä vielä joskus! Kivat ne viikkaritkin on. Miehen 45 koossa olivat huvittavat nämä vaaleat, hänellä on jotkut punanauhalliset tummat kengät, ei aavistustakaan minkä merkkiset...pitäisikin katsoa :)

a.
Lusikoita kiitos.

Timberlandit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan yhdet parhaimmista kengistä, jotka olen koskaan omistanut. Koskaan ei ole ollut kylmä, vesi pysyy aina kaukana, ja pintaa harjaamalla sekä suojaamalla, näyttävät kengät vielä kuin kaksi vuotta sitten ne ostaessani. Olin myös todella yllättynyt kuinka mukavat nämä ovat jalassa!

Mietin juuri yksi päivä kaverini kanssa sitä, kuinka hauskaa on se, että Timberlandit ovat Suomessa profiloituneet vain talvikengiksi. Katutyylikuvia Jenkeistä katsoessa, on joka toisella Kalifornian kundilla popot jaloissa, vaikka lämpöä olisikin parikymmentä astetta. 

Välillä on harmittanut oman kengänkoon ollessa sen verta iso, ettei lasten puolelta löydy, joten kiva kuulla että eroakin kengissä löytyy. Muuta kuin hintalappu :D

Hertta
Lilou's Crush

Heiiii! Ja voi VIHNE sentään, en huomannut lauantaina ollenkaan ajan kulua, ja yhtäkkiä tuli sikamainen kiire lähteä brekkarilta! Niin olin tulossa juttelemaan! Graaah!

ei minunkaan koipi minään mini ole, 39, että harvoin tulee edes vilkaistua junnukokoja. Näitä taisi olla peräti kokoon 40 saakka!

ja apua, tulee hiki jo ajatuksestakin kesähelteistä ja timberlandeista :D mutta kieltämättä aika kivalta näyttivät kesämeiningeissäkin!

Lottis.. (Ei varmistettu)

Itse hankin vuosi sitten tämä lasten (nuorten?) mallia, kun kerran löytyi kokoa 39 ja juurikin huomattavasti halvemmalla. Kengät tuntuivat käytössä hyviltä eivätkä hiertäneet/painaneet mistään. Parin kuukauden käytön jälkeen molempien isovarpaideni kynnet halkesivat keskeltä kynttä vaakasuunnassa, enkä keksinyt muuta selitystä kuin nämä kengät. Ilmeisesti eivät sitten kuitenkaan sopineet aikuisen (ainakaan minun) jalalle ihan niin hyvin kuin aikuisten malli ehkä sopisi. Aikuisten mallia en tosin ole sittemmin uskaltanut ostaa, jos niiden kanssa kävisi samalla tavalla, kynsien paraneminen vei lähes puolivuotta.

Hertta
Lilou's Crush

Apua mikä vaiva! Itselläni on samankaltainen kokemus: osin SIKAkalliit isabel marantin buutsit, jotka ilmeisesti kärjestä liian matalat, ja samoin kynteni kärsi. Kesti todella kauan parantua! En muutakaan keksi, koska kärjessä oli tilaa ja kynnet aina lyhyet!

Mulla on myös lasten malli, kun ne alennusmyynneistä joskus bongasin hintaan 84€. On ne vähän kömpelöt mutta kertaakaan ei ole loskassa vielä harmittanut.

Hertta
Lilou's Crush

No todellakin tuolla hinnalla en olisi tätä ajatustaistoa edes todennäköisesti lähtenyt käymään! Olipa loistolöytö!

saara100000 (Ei varmistettu)

Moikka!
Oikeaan valintaan päädyit!:) Mulla on menossa jo kolmannet timberlandit, ekat ja nykyiset on naisten, keskimmäiset oli lasten. Laatuero on aivan mieletön. Lasten meni huonoon kuntoon tosi nopeasti, naisten mallin kanssa ei sellaisista ongelmista ole ollut tietoakaan.:( Istuvuus toki on aivan eri luokaa (hassua sinäänsä, luulisi että lapsenkin jalalle olisi hyvin istuvat kengät hyväksi!), mutta selvästi materiaaleissa on myös tosi suuret erot, lasten malli meni tosi ruttuisen näköiseksi hetkessä.
Saara

Hertta
Lilou's Crush

No samaa mietin, että eikö kasvavat pikkulallut ansaitse nimenomaan parasta mahdollista :) mutta hyvä kuulla, että olet kolminkertaisen vakuuttunut näistä, tänään taas tallustin kilometritolkulla, enkä edes ajatusta joutunut uhraamaan väsyneiden jälkojen vuoksi. Lämpimät varpaat ja kaikki, vaikka ihan perus puuvillasukka jalassa!

t.Susse (Ei varmistettu)

Onko Palladiumit jo aivan out? Muistan sun kehuneen niitä(kin) ;)

Omaan jalkaan Timberlandit on jotenkin liian painavat, annoin ne äidille! :DD Palladiumeista sen sijaan tykkään jo toista vai kolmatta talvea kovasti.

Hertta
Lilou's Crush

Palladiumit! Ah ne ihanan lämpimät popot! Ja tosiaan kevyemmät. Tykkäsin niiiin kovasti! Mutta: kun aloin käyttää niitä, tuli varpaat (tai kynnet/varpaat kynsien alla) tosi kipeiksi! En oikein ymmärrä miksi, koska koko mikä mulla oli, oli liiankin tilava! Ilmeisesti siis liian matalat? Ensin luulin, että kipu johtui kenkien hölskymisestä, myin ne pois ja ostin pienemmät... Sama juttu. Pah! Samankuuloinen juttu kuin tuossa aiemmalla kommentoijalla näiden kanssa. Mutta siis omat varpaat sopivat näihin myös ylöspäinsuunnassa. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.