Tocan ja vikan illan asu

Lilou's Crush

Terkkuja anoppilasta appivanhempien huomasta. Paettiin tänne tytön (plus Pullan) kera, sillä mies jäi käryyttelemään kotiin akrylaattimaaleilla viimeisiä remppahommia. Ja vissiin tuo kuvissa silmiin pistävä listanpuutoskin tulee samaan syssyyn hoidettua.

Kuvasin eilen iltamyöhällä vielä asun, kun oli pitkästä aikaa jotakin "fiinimpää päällä", tai siis siltä se tuntui kaapukauden keskellä. Kuva tosin osoittaa, että aika arkisesti sitä mentiin sitten kuitenkin, edes jakun samettiliepeet ei erotu eduksensa pimeässä makkarissa napatuissa kuvissa.

Olin eilen hetken vanhasta työpaikasta matkaan tarttuneiden ystävieni kanssa syömässä Tocassa, ensi kertaa. Ystäviä oli ihana nähdä edes vilaukselta, vaikka ilta jäi osaltani todella lyhyeksi. -Tulin, näin, maistoin ja halasin ja poistuin kiireenvilkkaa takaisin kotiin vaakatasoon, viimeinen visiittini minnekään mukaviinkaan juttuihin todennäköisesi oli tuo pikaheippaus. Olen nimittäin tässäkin raskaudessa valitettavasti edennyt siihen tilaan, että pienokaiseni asuinolot ovat jatkuvasti kovin järiseväiset, ja äskeisen sairaalareissun myötä synnytyslääkärin ohjauksesta siirryin töihin kotiin (sellainen ilokseni on tehtävissäni mahdollista), ja pääosat päivistä vietän tästä eteenpäin vaakatasossa kehitystyöpähkinöitäni pureskellen. -Paitsi että nyt alkoi juuri kauan odotettu koko perheen talviloma, ja se leppoisasti täällä anoppilan soffalla siis.

Päivä kerrallaan siis mennään, sitä tärkeintä varjellen, jotta aivan täysmakuulta tai pahimmillaan sairaala-ajalta välttyisin mahdollisimman pitkään. "Onneksi" kokemusta on jo esikoiselta näistä hommista, joten ymmärrän, mihin täytyy varautua ja kuinka tärkeää lepo ja kaiken fyysisen rasituksen välttäminen todella on.

Iloista viikonloppua siis kaikille, otetaas tosi iisisti!

 

Asuna eilen: t-paita Pull&Bear, jakku Isabel Marant pour H&M, farkut Lindex MOM (saatu lahjaksi), kengät Sam Edelman

Kommentit

Aisha J
Aisha

Tuo jakku on kyllä aivan mahtava :) Tsemppiä Pullan kanssa ja hyvää lepäilyä <3

Hertta
Lilou's Crush

Se oli kyllä loisto-ostos! Ja kiitos, me pötkötään suurin osa päivää, toivottavasti estää ikävyyksiä.

Onni on kyllä joustava työnantaja! ...Ja sitäkin tärkeämpi onni luonnollisesti Pulla, kovasti tsemppiä lepuutteluun! Kokemus varmasti auttaa kuuntelemaan herkästi omaa kroppaa ja kunnioittamaan sen merkkejä. Leppoisaa lomaa ja parasta vointia! <3

Hertta
Lilou's Crush

Sanos muuta! Tämä ratkaisu juuri tällä hetkellä on kyllä varmasti paras ihan kaikille osapuolille, niin Pullalle, meikälle kuin työpaikallekin. ja niin totta, että nyt kun on yksi keskosvauva "plakkarissa" apua on sekä kokemuksesta että ihan toki faktoistakin. Tutkimuksiin olen päässyt samantien ja asioihin suhtaudutaan vakavasti, ihan toisin kuin samoja vaivoja kärsiessäni esikoisen aikana, silloin (silloisela käyttämälläni lääkäriasemalla, ei sairaalassa) sain lähinnä hymähtelyä hysteerisenä ensiodottajana, ja se on aika kaukana meikäläisen luonteenlaadusta se.

Liisa
Osasin!

Tsemppiä!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos Liisa.

TinttiP (Ei varmistettu)

Tässäpä se taas nähdään, että toteamus "raskaus ei ole mikään sairaus", joutaa romukoppaan sillä siitä voi tulla sairaus. Itsellenikin tuli, raskausmyrkytys, perusterveelle ihmiselle. Keskosena syntynyt esikoisemme on jo nyt 7-v eikä keskosuudesta ole jäänyt mitään "jälkiä". Otahan iisisti ja lepää :)

Hertta
Lilou's Crush

No niinpä! Ja nämä supistuksetkin, monethan kärsivät jo aikaisista viikoista harkkasupistuksista, jotka eivät tee mitään, sellaisiksi sitä luultiin esikoisen aikana tulleita suppareitakin, vaikka aika perhanan napakoita ja ihan kivuliaita olivat nekin, ja tosiaan tulkittiin lähinnä hermostuneisuudeksi kun kävin ensi kertoja lääkärillä hitusen ihmeissäni. Toisin sitten kävi, mutta onneksi ääreest rankan ekan vuoden jälkeen meidänkin kohta-kuusivuotias on ihan täpöterve ja vielä tosi pitkäkin tyttö! Ja nyt sitten olen ollut alusta saakka kunnallisen terveydenhuollon parissa ja saanut NKL:ltä ja Kättäriltä (jossa NKL:n poli nyt sijaitsee) erinomaisen hyvää hoitoa.

Anis244 (Ei varmistettu)

Hurjasti tsemppiä! Koitapa jaksaa pötkötellä.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kaunis :) Nyt tämä menee vallan eriskummallisissa merkeissä, typötyhjä talo, kun mummu vei tyttösen uimareissulle, ja tuntuvat viihtyvänkin pitkän kaavan kautta! Mukavaa sunnuntaita!

hhemuli (Ei varmistettu)

Moi!
Supistuksia? Jos niin, niin tutkituta, olisko streptokokkitartunta. Ja jos on, niin hoidata se pois. Esimerkiksi Vagi-C emätinpuikko 6 kpl - Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki voi auttaa.

Hertta
Lilou's Crush

Voi kun olisikin jotain pois hoidettavaa, mutta ei, tämä on tämä rakenteellinen riesa, joka aiheutti esikoisen ennenaikaisuuden (silloinkin "puhtaat paperit" kaikesta mahdollisesta testatusta) -ja nytkin on toki varmuuden vuoksi tutkittu ja poissuljettu mahdolliset tulehduksetkin. -Oikein hyvä vinkki ehdottomasti siis muille supistuksista kärsiville, joilla syy ei ole selvillä!

Veeeraa (Ei varmistettu) http://tyyliametsastamassa.refashion.fi

Kiitos!! Nähtyäni nuo kengät mä muistin omassa kaapissani lymyilevät leopardinilkkurit, jotka oli ihan päässyt unohtumaan. Kaivan käyttöön heti huomenna! :)

Hertta
Lilou's Crush

No nää mun on just samaa lymyävää sorttia -lienee lajin ominaispiirre :) mut kun ne saa esiin, ne tuntuu sopivan vaikka mihin!

Laualaukku (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä huippu asenne! Tuolla ja lääkärin ohjeilla pääsee pitkälle (toivottavasti 38 viikkoon:))! Lämpimiä ajatuksia täältä sinulle, ja napakkaa kohdunkaulakavanaa.

Hertta
Lilou's Crush

Ihana olet <3 -toivon todellakin, että aikaa tulee esikkoon verrattuna ainakin kaksi kuukautta lisää!

Tuttuja juttuja (Ei varmistettu)

Mulla kävi samoin, että esikoisen kanssa jatkuvaa supistelua ei otettu vakavissaan, ja sain myös kokea vähättelytä lääkäreiltä. Esikoinen sitten syntyi enneaikaisena, ja tästä taustasta johtuen jouduin toisessa raskaudessa vuodelepoon kuukausia ennen laskettua aikaa. Sairaalassa olin välillä myös, kun lääkäritkin oli sitä mieltä, että kakkonen syntyy pienenä keskosena. No, ei sitten syntynykään ja pääsin kotiin taas pötköttelemään ja loppujen lopuksi kakkonen oli normiaikainen (RV 38) vaikkakaan laskettuun aikaan en hänenkään kanssa päässyt (jää se ihme todellakin kokematta kun lapset on jo tässä.) Toivottavasti sullakin käy niin, ettei Pulla synny ennen aikojaan vaikka supistelua onkin! Vielä parempi tietysti, että supistelu lakkaisi. Jaksamisia odotteluun!

Hertta
Lilou's Crush

tiedätkö, ihana saada tällaista vertaistukea, vaikka ei tietenkään ihanaa, että sinulla on käynyt samoin! Myös aivan mahtava kuulla että toinen vauva kuitenkin pystyi sinnittelemään noin hienosti ja pitkään sisäpuolella! Kiitos ihanasta tsemppiä antavasta kommentistasi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.