Toisenmoinen isänpäivä

IMG_9777.JPG

Ihan toisella tapaa piti tätä isänpäivää juhlistaa, mutta joskus käy näin vähän väärinpäin. Miehellä pukkaa deadline, itselläni kasvoi kurkkuun kaktus. Niin vaihtui anoppilan eilisen rapujuhlat ja kolmen suvun isän kakuttelut aamulta ja isänpäiväpäivällinen paappani kanssa tällaiseen näkyyn kotitoimistolla. Näyssä sinänsä ei toki mitään vikaa, työtä tekevä mies on aina ilo silmälle, mutta harmittaahan tämä käänne. Onneksi sentään saimme lähetettyä varsin elävän kuusivuotiaan isänpäivätervehdyksen mummulan suuntaan appiukon kainaloon, murhe meinasi jo tytölle tulla, mutta täti pelasti.

Välimatkoista ja vastoinkäymisistä kummiskin viis, tämä päivä on omistettu meillä täällä lähimmille isille: omalle miehelleni, appiukolle, iskälleni, Paapalle. Hienoja miehiä, niin hienoja, ja kovin ovat olleet myös tehokkaita isän toimissaan: 15 vauvaa on vaipatettu, 14 opetettu ajamaan pyörällä, on puhallettu pipit ja pistetty ojennukseen, kuskattu toisia treffeille ja toisia harrasteisiin, kannustettu ja kurmuutettu, kaikkea tarpeen mukaan. Yhdelle lapsista on jätetty ne jäähyväisistä haikeimmat, muutama saatettu kohti alttaria, montaa jälkeläisen jälkeläistä ja muutamaa jälkeläisen jälkeläisen jälkeläistä sylitelty ja ihasteltu.

Ihmeellinen on elämä, ihmeelliset on isit. Lämmin ajatus myös sille isälle, jolta perin komiat huulet ja tummat kulmat, lepää rauhassa. Kaikki on hyvin.

Kommentit (2)
  1. Niiiiisk!! Sun pitää lakata nämä poruutuskirjoitukset, osaat ne liian sydämeenkäyvän kuvaavasti…………tai älä sittenkään, tämä itku parantaa. Vaikka iskän ikävä kaikertaa näihin aikoihin raastavimmin, kaunistakin kauniimmat sanasi nostavat sen kyynelen lisäksi aina myös hymyn, siitä tuhat sydäntä sinne! :´)

    1. Voi eiiiii! Ei ole tarkoitus niiskututtaa <3 mutta totta kyllä on, että jotkut itkut tekee ihan hyvää. Hyvää isänpäivää myös sinun iskälle, siellä ne ehkä pelaa korttia ja syö mandariinjä tälläkin hetkellä, hyväkkäät 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *