Tokion tärkeimmät liput kädessä ja vinkki perheen leffailtaan.

Lilou's Crush

Kikin Lähettipalvelu

Uskotteko, jos kerron, että yksi suurimmista innoittajista Japanin matkaamme on Studio Ghibli?  Jos jollekulle Ghibli on vieras, kerronpa, että se on animaatiostudio sellaisten animeklassikoiden kuin esimerkiksi Ystäväni Tororo, Liikkuva Linna, Kissojen valtakunta, Nausica, Porco Rosso, Prinsessa Mononoke, Kikin Lähettipalvelu ja Ponyo Rantakalliolla takana.

Porco Rosso

Jos nämä animaatiot ovat vielä vieraita, suosittelen todella lämpimästi tutustumaan. Aloittaa kannattaa vaikkapa supersymppiksestä Totorosta, joka on suosikkini Liikkuvan Linnan kanssa. Kannattaa huomioida, että ihan kaikki Miyazakin animaatiot eivät sovi perheen pienimmille, mutta suurin osa viihdyttää, ilostuttaa ja liikuttaa ikään katsomatta.

Liikkuva Linna

Ja tässä on sellainen vinkki, jonka haluan jakaa kaikkien potentiaalisten Tokion ja Ghibli Studion museoon halajavien kanssa, sillä lippujen hankkiminen museoon on hitusen hankalaa. Päivässä museo ottaa vastaan vain 200 vierailijaa, ja lippuja myydään vain muutamissa eri paikoissa (mm. Lawson-kauppaketju Japanissa). Koska liput myydään pitkälti etukäteen, on vähänkin lyhyemmän reissun tekijällä riskinä se, että liput ovat aika päivää sitten menneet, jos niitä paikanpäältä koettaa hankkia.

Naapurini Totoro

Ghibli-museon sivuilla neuvotaan turisteja käyttämään agentteja, jotta lipun varmasti itselleen saa. Agentteja löytyy eri maista, Suomessakin edustus löytyy, nimittäin mainio Japaninspesialisti, mutta koska meillä ei ollut tarvetta päivän mittaiselle visiitille opastuksineen (n. 67€/hlö) vaan ainoastaan hyvin edullisille sisäänpääsylipuille, jatkoin etsiskelyä. Englannin agentti, JTB Japan Specialist UK tarjosi juuri mitä hain: pelkät liput,kotiin postitettuna vain todella pientä kulua vastaan. Ja voitteko kuvitella, laitoin sähköpostia lipuista ja sopivista päivistä (ja venkslasinkin päivämäärää vielä kertaalleen) viikonloppuna, ja tänään (!) posti kiikutti minulle tiketit.

Nyt matka on jotenkin paljon enemmän tosi! Jännittää! Matkakuumeiluttaa! Loppuillan aion viettää tiiviisti miehen kainalossa Tokio-kirjallisuuden parissa. Minä luen ääneen ja tyyppi hieroo koipeloita, ei huonompi diili ;)  Voin suositella erityisesti hauskasti kirjoitettua ja käytännönläheistä Tokiopassia ja Mondon Tokio-opasta. Tuo kaupunkikirja on aika tyhjän kanssa, siinä taisi mennä meikäläisen rahat hukkaan.

Hyvää ja kivaa iltaa!

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Papyli, oi joi, koitan kirjoittaa tosi kivoja postauksia just sulle,  jos ne lievittää Japani-ikävää! Ja noi on mun top vitosessa molemmat myös :) Hyvä maku on meillä, hihii

LinaS
iivents

Aijai, näetkö kuinka vihreä olen? ;) Olen aina sanonut, että jos ja kun joskus sellainen hetki koittaisi, että pääsisin tekemään matkan Tokioon - olisi Studio yksi pääkohteista. Ehdottomasti! 

Enjoy!!!

Hertta
Lilou's Crush

Voi tyttäret, Lina ja Papyli,  mä oon ihan liikuttuneen iloinen siitä, että teikäläiset jakaa mun innon animaatioihin, se ei ole kovin yleistä! Ootte parhaat :) Lupaan kirjoitella mahollisimman hyvät postaukset :)

LinaS
iivents

Can't wait! :)

Tokio on kyllä aika mahtava suurkaupunki - kerran on käyty ja kova hinku olisi päästä uudestaan.  Ja nuo japanilaiset animaatiot ovat lähellä sydäntä ja omasta dvd kokoelmasta löytyy moni noista. Henkien kätkemä ja Liikkuva linna ovat omia lemppareita.

Kaveripariskunta on asunut Tokiossa jo viitisen vuotta, saapi nähdä milloin meinaavat palata Suomeen :)

Kivaa matkan suunnittelua, se on aika kivaa iltapuuhaa!

Mäkin olen super-kade teidän matkasta! Ghiblin leffat on ihan parhaita! :)

Ja muutenkin tietty Tokioon olisi kiva lähteä kuin Ghiblin takia. ;)

Hosuli
Hömppäblogi

Heiii, minäkin olen lähdössä Japaniin ensi kesänä. :) Sama Mondo-opas on jo hankittu, mutta pitääpä harkita tuota Tokiopassia. Ja Ghibli-museota kans, hmm...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, tää postaus tuli niin hyvään aikaan! Just kliksuteltiin Finskiltä Tokion lennot ensi kesäksi, ja Ghiblin studiot ovat ehdottomasti must-to-do listalla! Jään innolla odottamaan matkakertomuksia :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.