Tokio/Shinjuku

Lilou's Crush

Aivan valtavan suuret kiitokset teille, joilta sain kullanarvoisia Toko-vinkkejä. Niiden avulla matkasuunnitelma on pikkuhiljaa rakentumassa, ja vaihdoimme myös majapaikkaa Uenosta vilkkaampaan Shinjukuun, joka kuulostaa just meille passelilta.

Kävi myös mainio munkki, sillä löysin Bookingin tarjouksista valtavan hyvän hinnan suurhotelli Keio Plazaan; samaan hintaan kuin olisimme majoittuneet hiukan etäämmällä Uenossa twin-huoneeseen, saamme omat pedit keskeisestä Keiosta kaikille meille kolmelle, ja vielä premium-huoneessa. Se on iso juttu matkustusmukavuutta ajatellen, ja kieltämättä nuo huimat kaupunkinäkymät hivelevät myös silmiä.

Nyt täällä tutustutaan junavaihtoehtoihin Naritasta hotellille, eli siihenkin saa erittäin mieluusti antaa vinkkejä -meillä on matkassa kaksi matkalaukkua, kolmet käsimatkatavarat ja yksi pikkutyttö reppuselässä eli aikamoinen revohka, siksi mahdollisimman suora systeemi houkutttaa. Takaisinpäin aiommekin hyödyntää bussikuljetusta hotellilta, mutta se kuulemma kestää pitkään, siksi saapuessa juna/metrokombo kuulostaa paremmalta.

Matkakuume on noususuunnassa, vielä vajaa kolme kuukautta siinä pitää täristä :)

Kommentit

NinaVee
Väreilyjä

Oih Tokio!!! Luulin tekstiä lukiessani että olette lähdössä matkaan ihan justiinsa. Mutta että kolmen kuukauden tärinät vielä odotettava ennen matkaa, huh mikä urakka! :)

 

Reissuneuvoja en osaa antaa sillä en ole vielä päässyt käymään Tokiossa. Mieli kyllä tekisi, joten jään innolla odottelemaan josko innostuisin buukkaamaan reissun kun kuulen sinun Tokio-kokemuksistasi.

Sofie_ (Ei varmistettu)

Narita Express menee suoraan Naritasta Shinjukuun ja matka kestää noin tunti. Ainoa miinus Expressissä on lippujen hinnat, eli noin 25-30 euroa per henkilö. Itse ostin kertalippuja metroon ja lentokentäjunaan, mutta jälkeenpäin olen kuullut että Suica & N'Ex- kortti olisi ollut hyvä tapa säästää matkakuluissa (Suica on paikallinen matkakortti). Tuosta lisätietoja: http://www.jreast.co.jp/e/nex/suica_nex.html

Narita on todella kaukana Tokion "keskustasta" joten toi Express on tietääkseni nopein ja suorin tapa päästä kaupunkiin. Junat ovat siistejä ja aina ajoissa, joten suosittelen erittäin lämpimästi!

Hertta
Lilou's Crush

Nina, arvaas mitä, mulla on yksi (työ)matka tässä vielä ennen tuota. En ehkä just sulle henno kertoa, että minne tuli pikalähtö... Tosin mun käsimatkatavaroihin yks hento Nina mahtuu mahtavasti :) Mutta juu, Tokion vinkit tulee sitten ilman muuta jakoon!

 

Sofie, voi kiitos asiantuntemuksesta ja neuvosta! Tuota katselin itsekin tuota Expressiä, ja aloin sille kannalle kallistua, lapsen kanssa ei viitsi kauhean vaivalloisesti matkustaa. Ostetaan siis suica+n'Ex etukäteen, hyvä vinkki! Kiitos siitäkin!

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep! Ottakaa ehdottomasti Narita ja suosittelen myös lippujen ostamista etukäteen. Kätevää ja edullisempaa.

Tokio on mieletön! Siellä, ja Japanissa ylipäätään, on todella helppoa liikkua. Meidän kahden viikon reissu piti sisällään hiihtoa ja kuumia lähteitä Hakubassa, samuraiden jälkiä Kiotossa ja lopuksi totaalisen kutkuttavan kulttuurishokin Tokiossa. Kaikki siirtymiset ja liikkumiset sujui kuin tanssi - japanilainen insinööritiede ja täsmällisyys teki vaikutuksen. Myös julkisen liikenteen käytöskuri lämmitti suomalaista sydäntä. Siellä ei etuilla jonoissa, eikä metrossa varsinkaan puhuta kännykkään. Varautukaa kuitenkin siihen, että teitä valokuvataan metrossa, paljon, muka salaa :)

Tokiosta olisi parin opuksen verran kerrottavaa, mutta parempi että sukellatte vain sekaan ja annatte se viedä mennessään.
No ehkä pari sanaa Japania on kuitenkin hyvä opetella etukäteen, englantia ei todellakaan puhuta. Edes Tokiossa.

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, oi että, mahtava kuulla että liikkuminen on iisiä. Vaikka ollaankin paljon reissattu, se lämmittää aina lapsen kanssa matkatessa mieltä, kun hommat sujuu kuin rasvattu (Malesian maaseudun ja Kiinan ryysikset käyneenä tulee hiki otsalle ajatuksestakin ;) Ja hih, tyttö osaa sanoa ja Arigato ja Konnichiva eli tästä on hyvä jatkaa :)

El (Ei varmistettu)

Voi mikä matkakohde teillä! Itsekin haaveilen Tokiosta, mutta vielä pitää muutama vuosi odotella sinne reissaamista kun lapset on vielä niin pieniä ja pitkät lennot haastavia. Kuinka kauan aiotte olla Tokiossa? Tarvitsetteko todella kaksi matkalaukkua jos ette ole viikkoja reissussa? Me olemme pärjänneet lyhyet reissut yhdellä matkalaukulla, koska useamman laukun ja lasten raahaaminen vain on turhan työlästä. Ja kun vain oppii pakkaamaan vähemmän mukaan, niin ei yksi matkalaukku ole liian vähän. Ostoksillekin on jäänyt tilaa. Yksi laukku saa kyllä jatkossakin riittää meidän neljän hengen poppoolle, ja jatkossa pakkaaminen vain helpottuu kun ei tarvitse ottaa ollenkaan vaippoja tai pilttipurkkeja mukaan. Toki meidänkin pitää ehkä muuttaa tätä yhden laukun politiikkaa, jos joskus reissaamme muuhunkin kuin ranta-tai kaupunkikohteeseen ja tarvitsisi esim. ottaa laskettelukamppeet mukaan tms.
Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

Hertta
Lilou's Crush

El, yhden matkaamisesta (ja lentokoneista) tykkäävän kanssa pitkätkin reissut tosiaan onnistuu hyvin, kahdestahan meillä ei ole kokemusta :) toivottavasti saan nne blogin puolelle kivoja vinkkejä muillekin lasten kanssa tokioon matkaamista suunnitteleville! Niin ja tosiaan, ainakin tähän mennessä kaksi (perus, ei isoa) matkalaukkua on ollut tarpeen: on sitten takuulla puhtaat vaatteet joka päivälle ja tietty tilaa matkamuistoillekin :) -eikä tarvitse pelätä 23 kilon ylittävää matkatavaraa. Olet kyllä superpakkaaja, kun mahdutat neljän vaatteet, vaipat ja ruuat yhteen laukkuun, vauva-aikana meiltä meni kajden viikon reissuun yksi laukku melkein vain allergisen lapsen maidoille ja ruuille :D. Rantakohteisiin tosin me pärjättäisiin varmasti yhdellä laukulla, kesävermeet vie niin paljon vähemmän tilaa kuin talvivaatteet. Hyvää ja iloista uuttavuotta teille!

Liisa
Osasin!

Me (minä, mieheni ja poika silloin 8 kk) käytiin Japanissa marraskuussa. Itse asiassa taisin saada idean matkakohteesta sinulta, kun mietittiin alkusyksystä minne lähdettäisiin ja haussa oli ei-kuuma sivistysvaltio. Käytiin sitten ruskaretkellä Kiotossa ja Tokiossa ym.

Olet jo saanut niin hyviä vinkkejä siihen toiseen postauksern, ettei minulla ole niihin lisättävää, joten toivotan vain hyvää matkaa!

P.S. Minun kokemukseni mukaan ainakin nuoremmat japanilaiset ymmärtävät englantia ihan hyvin, eivät vain uskalla puhua sitä.

Kanelli (Ei varmistettu)

Tuosta pakkaamisesta tuli mieleen se, että Japanissa on todella hyvät ja kattavat pesulapalvelut. Omalla matkalla selvisimme yhdellä laukulla (2 henkeä tosin vain), koska hotellin pesula oli helppo ja halpa hyödyntää, vaikka hellettä olikin reippaasti yli 30 astetta joka päivä ja suihku oli ystävä ja puhtaat vaatteet samoin.

Enihuu, suosittelen ehdottomasti Akihabaran elektroniikkamaailmaa; aivan omalaisensa maailma pikkuisine kauppoineen sekä suurine elektroniikkakeskuksineen, ei meidän gigantit yllä lähellekään. Japanissahan leluja myydään usein juuri erityisesti elektroniikkakaupoissa, eri ikäisten lelut vain eri kerroksissa :)

Samoin Tokion läheisyydessä oleva Venus Fort on aikamoinen kokemus; matkan taittaa monoraililla ja paikka itse on Italian renesanssikaupungin kaltainen ostoskeskus, jossa eletään yksi päivä tunnissa - aurinko muka laskee ja nousee jne. Siellä oli myös jokin Toyotan automyymälä / teknologiamuseo, joka oli ihan vierailemisen arvoinen. Robotti soitti trumpettia kerran tuntiin ja muutakin ihmeteltävää oli.

Muistakaa myös Harajuku ja Yoyogi-puisto, Hachiko-patsas sekä kiddyland! :)

Kanelli (Ei varmistettu)

...niin ja Yamamoto linen vihreä juna vie näppärästi suht kaikkialle! Hauska yksityiskohta on myös se, että joka asemalla on oma tunnuslurituksensa, jollaisen saa myös mukaansa avaimenperänä :) Meiltä löytyy juuri Shinjukun aseman tunnari, siitä tuli aika läheinen kahden viikon matkan aikana.

pari kertaa vuodessa tokiossa (Ei varmistettu)

hip! itse suosittelisin junan sijaan limousine bus palvelua, jolla pääsee lentokentältä suoraan hotellille. tokiossa linjoja on lukuisia ja ne vievät naritalta kaupungin suurimpien hotellien pihaa. keio on niin iso, että sielläkin pysähtyy. plussaa bussiavustajista, jotka hoitavat matkatavarat niin kentällä kuin hotellillakin ;) bussit lähtevät suoraan terminaalin edestä, liput ostetaan sisäpuolen tiskiltä tai ulkoseinän luukusta. kandee tsekata: http://www.limousinebus.co.jp/en/

olen vannoutunut junaihminen, mutta tokion lentokenttäkuljetuksessa ei ole tämän voittanutta :)

Reissussa lasten kanssa (Ei varmistettu)

Olemme käyneet Tokiossa kahdesti kahden lapsen kanssa ja mikään muu maa ei vedä vertoja jos vertaillaan helpoutta matkustaa lasten kanssa. Ensimmäisellä reissulla Tokiossa olimme maailmanympärimatkalla, mukana silloin hääräsi 9kk ja 3v. lapset. Vuoden päästä menimme Tokioon uudelleen. Tokio on aivan mahtava :)

Seuraavaksi suuntaamme nokkamme keväällä kohti Amerikkaa, osa matkasta vietetään New Yorkissa. Asunnon vuokrasimme Airbnb:n kautta Brooklynin puolelta nyt toistamiseen. Nyt mukanamme kulkee kolmaskin pallero (1v9kk), joka hänkin on jo kokenut matkaaja, sekä 4- ja 6-vuotiaat.

En koe lasten kanssa matkaamista mitenkään vaikeaksi, saatikka mahdottomaksi. Oma asenne on mikä ratkaisee ja meillä lapset jo odottaa, että koskaa taas lähdetään reissuun.

Matkapostauksiasi on ollut todella kiva lukea:) Seuraavaa odotellessa!

jossu (Ei varmistettu)

En ole tähän saakka vielä kuullut muuta kuin hyvää Japanin matkailusta ja voin vain kuvitella, kuinka upeaa se on! Kaikki hullut vempaimet ja herkut, joista kuulee ja näkee kuvia ovat vain alkusoitto sille mitä tuleman pitää. Äitini siellä jokunen vuosi kävi ja oli innosta piukeana - itsekin täytyy se vielä joskus ottaa suunnaksi.

Tuli tuosta booking.comin tarjouksesta mieleen, että oletteko koskaan käyttäneet tätä sivustoa: http://www.trivago.fi/
Sieltä löytyvät nimittäin tuon booking.comin lisäksi vaikka kuinka monen muun varaussivun parhaat hotellitarjoukset. Olin aiemmin pakettimatkojen vannoutunut kannattaja (laiska kun olen), mutta näiden erilaisten hotelli- ja lentovertailusivustojen suosion jälkeen olen todennut, että onpa sitä joskus tullut maksettua paljon tyhjästä. Takaisin ei ole paluuta (:

Hertta
Lilou's Crush

Japani oli kyllä kokemus kerrassaan! Ei päässyt ykkössuosikikseni, mutta se paikkahan voikin olla vain yhdellä :) SUuosittelen ehdottomasti, jos tilaisuus koittaa! Trivagoa olen myös vilkuillut, mutta jotenkin omat löytöni olen useimmiten tehnyt tuolta bookingista. Lienen vain niin tottunut sen käyttöliittymään :) Ja tosiaan, aika pienellä vaivalla voi säästää  pitkän pennin, vaikka toki niille pakettimatkoillekin on oikein hyvät syynsä, joskus on ihan mahtavaa vain heittäytyä valmiiksi mietitylle reissulle hemmoteltavaksi :) Ja muuten, työkaverini lähtee juuri Kreikkaan 400eurolla viikoksi, aika edullinen pakettikin, yllätyin vallan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.