TOP 5 juttua remonttievakossa asumisessa

Lilou's Crush

En voi uskoa, että ollaan asuttu väliaikaiskotia jo viikko! Eilen juuri ystäväni kysyi aimo ropsaus sääliä äänessään, että kuinka me oikein nyt pärjäillään kun ollaan "väistötiloissa". 

Katsotaanpas. 

1. Tilaa!

Yleisesti remontti-evakosta poiketen, asustamme nyt remonttimme aikana lähes tuplasti oman kodin kokoista asuntoa. Ja siitäkös sitä riemua riittää: ensimmäiset illat kuljettiin ympyrää (tai oikeastaan kahdeksikkoa...) ja vain hämmästeltiin kaikkea tätä avaruutta! Vaikka toimme mukanamme paljon tavaraa, ne solahtivat tänne tuost noin vaan,  vaikka kotosalla tuntuivat ennen lähtöä täyttävän kaiken vapaan lattiapinnan ja vähän enemmänkin! Kuinkahan sitä tottuu taas aikanaan omaan kompaktiin kotikokoloon?

2. Sydänmailla

Juuri näillä nurkilla asuimme pisimpään aiemmin Kruununhaassa, itseasiassa kahdessakin eri asunnossa. Tämän sijaiskodin ikkunasta voimme katsella entisen olkkarimme ikkunaa. Niin on tutut nurkat, kalliot, kivet ja kulmat. Tiedetään parhaat paikat parkkipaikkametsällä ja oikopolut puistoon ja kauppaan sekä leikkipaikoille.

3. Näkymät

Olemme korkeimmalla mahdollisella kohdalla toiseksi ylimmässä kerroksessa. Näkymät ovat hienot. Ja puut! Jäin "maalta" kaipaamaan eniten lehtipuiden havinaa. Täällä näen puiden latvat heti herätessä makuuhuoneen ikkunoista. Lehtiä pukkaa!

4. Perheen kesken

Kun ollaan kotona, mutta tavallaan kylässä, se muka-pakollinen suorittaminen uupuu niskasta hengittämästä: ei ole koukkuja kiinnitettäväksi eikä maalia sudittavaksi, verhoja kaipaamassa silitystä tai sen sellaista. Enemmän aikaa olla yhdessä. -No, tästä suuren osan ovat kyllä haukanneet ylityöt ja ravaus työmaalla, mutta noin periaatteessa.

5. Ei asukriisejä!

Pakkasin mukaan puolikkaan matkalaukullisen vaatteita. Voitteko kuvitella: puolikkaan! Asuvalinnat ovat siis minimissään, mutta tällaisessa poikkeustilassa miljoonan remonttiin liittyvän liikkuvan osan keskellä on auvoisaa, kun vaatteiden kanssa ei vain kertakaikkiaan voi puljata. Olisin luullut juoksevani joka päivä kulman taakse sukeltamaan muovien ali vaatekaapeille, mutta en ole tehnyt sitä kertaakaan! Hämmästytän itseäni. On onnistunut niin tiukat asiakaspalaverit, höntyily kuin blogikekkeritkin, ihan hyvin fiiliksin. Taisin valkata mukaan tosi toimivan setin!

Että kivasti sujuu. Oli maailman paras ajatus siirtää remppaa parilla kuukaudelle, että saimme vuokrattua tämän kodin. Oma koti aivan nurkan takana, että työmaalle pääsee tarvittaessa nopsasti (kuten huomenna aamuvarhaisella) ja lapsilla säilyi koulu- ja päiväkotimatkat entisellään. Toistaiseksi siis ollaan kuin arkilomalla!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa niin ihanalle, että mäkin voisin lähteä omasta elämästäni evakkoon johonkin vähäksi aikaa. :D Tai sitä taidetaan lomaksi kutsua. :D

Hertta
Lilou's Crush

haha, lomaapa hyvinkin! Kyllä muuten tuli tarpeeseen pieni ihan parin päivän lomanen. Eli suositus sille, ehdottomasti!

Kuulostaapa ihanalle! Itsellä on takana nyt 2,5kk putkiremppaa ja kuukausi edessä. Me sitkeät (ja pihit) sissit päätimme elää telttailuhenkisesti koko kevään ajan rempan keskellä ilman vettä ja sähköä; saniteettitilat on järjestetty viereiseen taloon. Onneksi meitä on vasta kaksi! Välillä kiristelee mutta lopulta skenaario on kuulostanut pahemmalta kuin onkaan. Kun tuo putkiremppa on paketissa, on tarkoitus uusia vielä koko kämpän seinät ja lattia ja luulenpa, että sen jälkeen omaa kotia ja siellä vietettyä aikaa juoksevasta vedestä ja keittiöstä puhumattakaan arvostaa ihan toisella tavalla. Oikein mukavaa loppukevättä ja rempan valmistumisen odotusta! 

Hertta
Lilou's Crush

No nyt kyllä! Wow mitä sissimeininkiä! Tosin luulen, että ennen lapsia iso rahansäästö olisi voinut ajaa samanlaiseen ratkaisuun... Nyt näiden yhden vaippapöksyn ja toisen isomman tapauksen kanssa olisi kyllä ihan mahdotonta. Ai että, teille tulee kyllä niin mahtavat olot kun kaikki on valmiina! Ja kiitos, sitä samaa sinne :) Kerro sääkin miten teidän remppa etenee!

Minnea
Minnean muruja

Voi vitsi, mitkä maisemat! Ihana ilmaus tuo arkiloma :) Ottakaa arkilomasta kaikki irti :)

Hertta
Lilou's Crush

Nämä on kyllä niin kauniita kulmia -nyt vain napsin ikkunoista kuvia, mutta jos oikein saisi aikaiseksi (lue ehtisi) niin olisi ihana ikuistaa kaikki omat lempitalot ja sopet. Kiitos, me otetaan -nyt juuri lasillinen arkilomaviiniä työpäivän päätteeksi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

On kyllä aivan taivaallisen kauniita taloja kuvissa! Ja te onnenmyyrät olette saaneet sellaisessa asuakin. :)

Hertta
Lilou's Crush

Nuo on NIIN KAUNIITA! Tuo valkoinen, jossa paljon koristeita on yksi suosikkini, ja edellinen Kulmakadun kotini on yksi kaikkien aikojen kauneimmista taloista mielestäni, oikea prinsessalinna torneineen. -Tämäkin talo, jossa nyt ollaan, on kaunis monine kulmineen ja ulokkeineen, ja oma kotitalomme tuossa kulman takana todella jyhkeä ja näyttävä. Että sen, mitä nykyajan moderneissa asioissa häviää ikivanhassa talossa asuessa, estetiikassa usein voittaa. Toisinaan toinen juttu on kivampi ja toisinaan toinen :D

Marja_ (Ei varmistettu)

Samaa olin tulossa sanomaan, kylläpäs Suomessakin on kauniita taloja! Olisi kiinnostavaa kuulla lisää kapselikarderobistasi. Olen itsekin viime aikoina miettinyt, että tosi vähilläkin vaatteilla ja kengillä pärjäisi. Kengiksi itselleni riittäisivät kesäksi mustat balleriinat, valkoiset nahkalenkkarit ja kivat sandaalit. Sikäli mikäli sandaaleita edes tarvitsee, noin kelien puolesta : )

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.