Tyhjät hyllyt

Lilou's Crush

Olen elänyt koko elämäni kirjojen (ja kirjahyllyjen) ympäröimänä. Kirjailija-äitiäni ei juuri nähnyt ilman kirjaa metrin päässä lähettyviltään, paappani ja mummani lukivat yhtenään. Sain ensimmäisen oman kirjastokorttini alle kouluikäisenä (muistan lainaajanumeroni edelleen!) ja ala-asteikäisenä olin jo lukenut suunnilleen koko sivukirjaston tarjonnan läpi.

Muuttaessani pois kotoa suurimman tilan laatikoista veivät, mitkäs muut, kuin kirjat. Uuteen kaupunkiin saapuessani ensin etsin lähikaupan, sen jälkeen kirjaston. Ja luin, luin ja luin.

Siksipä en olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että kodissani ei joskus olisi kirjahyllyä! Mutta niin vain tuo hetki on nyt käsillä. Ennen täpötäysinä notkuneet hyllyt on parin vuoden aikana käyty läpi, ja suurin osa kirjoista on löytänyt uudet lukijat. Olemme säilyttäneet vain rakkaimmat ja tärkeimmät, sellaiset, joihin liittyy tärkeitä hetkiä tai joihin kerta toisensa jälkeen palaa uudelleen. Sanoisin, että neljä-viisi hyllyllistä. Jatkossa kirjakaappi saa riittää, sellaisen kun mieluisan löydämme. Hyvästi pölytykset!

Lastenkirjoihin karsinta ei ulottunut, ne pitävät pesäänsä pienten huoneissa. Sinne hipsin Puuhisia, Poppasia ja Pottereita kaivatessani minäkin.

Kommentit

Tasaraita

Täällä taas on haaveissa juurikin koko seinän peittävä String-hylly kirjoille ja muulle sälälle. :)

Minäkin olen yrittänyt karsia kirjoja. Kuka niitä ihan kivoja tai keskinkertaisia lukisi uudelleen ja ne jollain tapaa erityiset voi tietysti säilyttää. Mies on vaan niin tiukasti kiinni kirjoissaan, että karsimisyritys ei ole oikein tuottanut tulosta. :D

Hertta
Lilou's Crush

Se oli ihana kokonaisuus vanhassa kodissa! Täällä uudessa, kun on sijainnut sohvan päällä, minusta oli jotenkin liian korkealla ja liian levoton talon henkeen. Ja kun tyhjenikin pikkuhiljaa, aika olikin yllättäen kypsä luopumiselle. Mutta noin muuten, tykkään tosi paljon stringistä edelleen, ja meillä sitä on viljelty laajasti ympäri kotia :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.