Työmaakahvila

PA060099.JPG

”Minä juon nyt kahvia”.

Yhteistyössä Nescafe

Tiedätte varmaan sen remontin parhaan hetken. Tai siis toiseksi parhaan, heti valmistumisen jälkeen siis. Se on kahvitauko se. Lauantaistelle kaffetauolle remppatyömaallamme makuuhuoneessa liittyi pieni pingviininnäköinen työmies osana Lilyn ja Nescafen kampanjaa (jossa arvotaan kaffekoneita, >>kliks>>!)

pa060036_0.jpg

Tykkään kahvitella kahviloissa. Todella. Uskon nautiskelleeni elämäni aikana ainakin Tukholmanristeilyn verran rahaa Helsingin keskustan kaffeloissa, ja jokaikinen sentti on ollut sen arvoista. Olin keskustassa asuessamme vähän semmoinen lattemamma, kun tyttö oli pieni. Ei ollut parempaa, kuin hakea höyryävän kuuma kahvi, ja kärrytellä onnellisena vauvaa ympäri kaunista pääkaupunkiamme kirkkaassa talviauringossa. Ai että.

Nyt, kun elo pyörii pääasiassa akselilla työpaikka-koti, eivätkä kummatkaan sijaitse enää entiseen tapaan keskustan humussa, ajatus jonkinmoisen kaffekoneen hankinnasta on toisinaan käynyt mielessä. Saamattomana luonteenlaayuna sitten kyllä jäänytkin sinne. Kunnes nyt tarjoutui tilaisuus tutustua kamppiksen puitteissa, ja siihen iloisena tartuin.

PA060016.JPG

En fanita kodinkoneita noin yleisesti -kaapissa on pöytägrilli (käryttää liikaa sisätiloihin), vohvelirauta (lähinnä tunnearvoa, mumman vanha ja takuulla paloturvallisuusriski), Bamix (käytössä kermavaahtohommissa pääasiassa, aristokraattinen laite ja viettää vapaaherran elämää, rikos suorastan!). Nyt, kun kapselikamun käyttöä on takana muutama tovi, ollaan tehty sinunkaupat, ja kone nököttää (retkiä alakerran remppatyömaalle lukuunottamatta) keittiön tasolla toisen työjuhtani, joka päivä käytössä olevan smoothiekoneeni vieressä.

PA060113.JPG

Laitteen mukana sain muutania uutuusmakujakin, kuten Caramel Espresso, Choco Caramel ja Chai Latte (sopivat makean ystäville), testattavaksi. Espresso sellaisenaan on tällaiselle maitonaamalle liian tujua, joten kävin ostamalla Stockkalta ja Prismasta laatikot suosikkejani, jotka ovat ihan tuttavallisesti capuccino ja latte. Tarkemmin sanottuna lempparini on makeuttamaton latte.

PA060143.JPG

Minusta laitteessa kivointa on nimenomaan se, että saan kelpo kaffea helposti sen kaipaamani yhden kupillisen ilman puuhastelua tai transportaatiota pois kotioloista. Isoissa kahvimööpeleissä kaltaistani laiskiaista hiukan hirvittää se puhdistusrumba ja kaikki tarvittava tiedon määrä, joten tämä sopii itselleni hyvin. Kapseleiden kanssa riittää kapselin asettimen huuhtelu ja käytetyn lajittelu roskiin, ja sillä se. Jokapäivä en näitä hennoisi juoda hinnan ja jätemääränkin puolesta, mutta korvaavat justiinsa ne puuttuvat lattemukilliseni. Pitäisi vain muistaa olla töissä litkimättä suodatinkahvia pitkin päivää!

PA060071.JPG

Mutta niin, se remppa. Siinä kuulkaas todistusaneistoa ensihätään, mitäs tuumaatte? Lattialaudat paikallansa, uudet kaapistot asennettu, ovetkin ensimmäiseen kertaan maalattu, vaikka tässä eivät näy. Vielä kaistale tapettia ja päällysmaalit sekä listat, ja siinä se on. Nytkin jo ihana, valoisa ja entistä tilavampi.

Mutta niin, vielä asiaan: jos kahvikoneen voittaminen omaan kotiin tai blogikollegoiden resepti- ja juomavinkit kiinnosytavat, täältä niitä löytyy!

Kommentit (4)
  1. Olet kyllä täysturhake koko nainen kun manostat Nestlen kaltaista yritystä. Bloggaajien tyhmyys ja itsekeskeisyys yllättää yhä uudelleen ja uudelleen…

    1. Hei vierailija, en tosiaan varmastikaan ole asiantuntevin henkilö kommentoimaan Nestlen toimintaa. Tarkemmin tutustuttuani olen huomannut käytössäni olevan tuon multibrändiyrityksen tuotteita monesta eri tuoteryhmästä. Nimittelyn sijaan rakentava kritiikki tai keskustelun käynnistäminen yleisesti aiheesta olisi varmasti mielekkäämpi kanssakäymisen muoto? Esimerkiksi http://www.lily.fi/blogit/kahden-meren-rannalla/nestle-blogimainonta löytyy mielenkiintoista keskustelua, jossa mukana myös Nestlen viestinnästä vastaava henkilö, ja siihen tutustumalla sain itse paljon uutta tietoa. Hyvää viikonloppua sinulle.

  2. Mä pidin näitä vempaimia ennen ihan turhakkeina, mutta nyt kun sorruin Pauligin vastaavan masiinan ostamaan niin en kyllä tuosta luopuis en sitten millään. Helposti ja nopeesti saa herkkukahveja. Kyllä siirty vanha espressojärkäle kaapin perukoille 😀

    1. Minäkin yllätyin helppoudesta, luulin, että näissä pienissäkin on jonkinlainen putsausrumba edessä aina käytön jälkeen, mutta tosi pienellä pääsee sen suhteen. Makuja noissa kahveissa vain on niin paljon, että menee pää pyörälle kaupassa. Ihanaa viikonloppua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *