Työpukeutumisesta

IMG_0763.jpg

Puin eilen töihin ensimmäistä kerta Zaran alesta ostamani pehmoisen, rennon, vähän japanihenkisen jakun. Pidän siitä hurjasti. On kyllä helpotus, kun töihin voi pukeutua aikalailla vapaasti -vaikka toisaalta, helppoahan se olisi myös aina valmis työvaate, ja pukukooditkin varmasti omaksuisi suitsaitsukkelaan.

Työvaatteissa minulle on tärkeintä mukavuus ja kotoisa olo. Jakuissa se tarkoittaa väljiä leikkauksia ja farkuissa stretchiä, kengissä tukevaa, suhteellisen matalaa korkoa, aika eleetöntä meininkiä. Tuumaan, että liki 15 vuoden työkokemuksella (alallani) vaatteilla ei tarvitse päteä, tilannetta kunnioittavaa toki täytyy yllä olla ja noudattaa hyvää makua, muuten osaaminen puhukoon puolestaan.

IMG_0765.jpg

Nuorena mediatoimistossa työskennellessäni muistan, että huoneessani oli henkarissa varalla aina ”palaverijakku”. Se oli sellainen suojapuku, kai, kun ikää oli tehtävään nähden laihanlaisesti. Muodinkin vuoksi tuolloin pukeuduttiin vähän virallisemmin, ja muoti sekä omakin habitus rentoutui aika vauhtia sen kuuden vuoden aikana, jotka toimistossa vietin. Kovastpaljon lämpimiä terkkuja vaan mahtavaan Daguun!

 

Yllä: Jakku ja bootsit Zara, farkut Diesel, t-paita T by Alexander Wang

Kommentit (2)
 1. DragonflyElisabeth
  25.8.2013, 17:23

  Itse olen mekkohullu, joten käytän niitä mahdollisimman paljon töissä. Tänä vuonna olen kuitenkin käyttänyt t-paita & hame -yhdistelmää myös. Mielestäni mukavuus on todella tärkeä, mutta tykkään käyttää myös kauniita vaatteita töihin. Perus t-paitaan voin esim. lisätä statementkorun tai sitten teen jonkun jännän kampauksen, joka toimii lisänä asuun. Mitä työlaukkua käytät?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 2. Jälleen kerran olen kanssasi ihan samoissa ajatuksissa! Olen monasti hehkuttanut sitä, miten ihanaa on, kun voi pukeutua fiiliksen ja päivän mukaan joko tosi rennosti tai sitten oikeinkin skarpisti ja molemmat ovat ihan ok. Sen verran olen ulkokultainen, että jos tiedän kohtavaani tosi isoja konsernihefejä, ei pokka riitä kuviofarkkuihin ja hi-topseihin, mutta toisaalta on myös kiva, että välillä on niitä tilaisuuksia ja päiviä, jolloin mekko ja korkkarit ei ole mitenkään ylipukeutumista 🙂

  Mulla on edelleen tallella urani alkuajoilta (ollaan about samanikäisiä, tai siis olenhan mä muutaman vuoden vanhempi, mutten haluaisi myöntää sitä…) pari sen ajan formaalia jakkua ja housu-/hamealaosaa, jotka olivat ihan must. Nyt en taida omistaa yhtään varsinaista ja käyttöön vielä sopivaa jakkupukua, vaikka jakkuja mielelläni käytänkin – tässä asiassa kehitys on kehittynyt oikeaan suuntaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *