Uuden kodin ihkauusi kylpyhuone

Lilou's Crush

Muutimme viime viikonloppuna. Vaikka remppa on ihan rempallansa, ovat tärkeimmät eli kylpyhuone, WC:t ja keittiö lähes tulkoon valmiit.

Tästä se lähti alakerran kylpyhuoneessa, räkspokspois:

Alakerran kylppärissä (suihkutila, wc ja sauna) oli aikaisemmin 80-luvun alulle tyypilliset muovimatolla silatut seinät ja lattia. Saunan ovi oli paksua mäntypaneelia, samoin katto. WC oli oma erillinen pikku "huoneensa" oven takana, sielläkin muovia yltympäriinsa. Kunnoltaan kokonaisuus oli kuitenkin edelleen erittäin siisti, asukkaat olivat pitäneet kodistaan erinomaista huolta. Iloksemme muovin alta ei myöskään paljastunut kosteusvaurioita niin minkäänlaisia.

Valitsimme molempiin vessoihin seinä-wc:t, ja olen tyytyväinen. Asennustyö maksoi huomattavasti enemmän kuin perinteisen pöntön, mutta siivous on nyt juhlaa. Pidän myös enemmän seinä-wc-istuinten ulkonäöstä (näköjään kaikesta voi olla mielipide ;)

Poistimme wc:n oven ja kaadoimme (=kaadatimme) seinää niin pitkälle kohti saunaseinää kuin mahdollista.  Meistä ratkaisu oli todella onnistunut, kuvissa sitä on hiukan vaikea esittää, mutta avartaminen todella teki ihmeitä koko tilalle.

Suunnittelimme ensin kattoon useita upotushalogeeneja, mutta sähkömiehen esiteltyä tehokkaat kuperalasiset valaisimet, päädyimme niihin, sillä emme halunneet rei'ittää nättiä sormipaneelia ihan juustoksi. Epäilytti vähän alkuun, mutta lopputuloksen nähtyämme olimme tosi tyytyväisiä. Tuo peilin päällä kiemurteleva sähköjohto oli varattu peilin päälle tulevalle valaisimelle, mutta päätimmekin jättää sen laittamatta, eli johtomato sukeltaa peilin taakse piiloon.

Kuvaa katsoen vasemmalla on siis wc-syvennys, oikealla näkymättömissä puolestaan pesutorni, ja loppuviikosta hankittava kiiltovalko-ovinen (valtava) pyykkikaappi, eivät kovin kaunista tilaa ;)

Yksi pikku lisä, jonka rakennusvaiheessa keksin, oli tuo takaisenän seinähylly shampoille sun muille; se muurattiin leca-harkoista, ja siihen tehtiin pieni kaato, että vesi ei jää uiskentelemaan suihkun jälkeen.

Suihkun valinta oli helppoa; Grohen sadesuihku oli ollut haaveissa, ja löysin viimevuoden poistomallin todella edullisesti saksalaisesta verkkokaupasta, Reuter-Badshopista. Suosittelen!

Kaikenkaikkiaan olen kylppäriin ihan valtavan tyytyväinen.  Pientä harmia huomasin valmistumisen jälkeen, mm. asennusvaiheessa tuohon valumarmorialtaaseen oli tullut aikamoisia naarmuja, mutta sovimme sen suhteen pienestä hyvityksestä, ja samainen allas tiputtaa vettä allaskaappiin, mutta putkimies on jo tilauksen alla sitä vilkaisemaan. Lisäksi seinäkaappi on asennettu väärälle korkeudelle, mutta olkoot -pari senttiä sinne tai tänne, muutoin työn jälki on priimaa. Nyt minä haluan vain saunoa ja kylpeä  :)

 

Kommentit

MustHave

Mahtavan näköistä! Hyvä idea tuo shampoille sun muille tarkoitettu hylly, kun sellaiset korit ja ritilä hässäkät tuppaa olemaan aika viritelmiä ja työläitä pitää puhtaana...

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos! just niin, voi että miten minä inhosinkaan semmoisen shampoo-suihkugeelitöhkän pesemistä niistä  -ja jotenkin onnistuin aina ne muka ruostumattomatkin saamaan ruosteeseen. Eihän se rivi nyt mikään kaunistus ole, mutta helpottaa elämää. Pitää vissiin alkaa ostamaan vain nättipulloisia pesujuttuloita :)

Cherrry (Ei varmistettu)

oooooh! Ihanan näköistä! Kaikki uusi ja kiiltävä ja mietityt yksityiskohdat on aina niin ihanaa katseltavaa! Tuo shampoohylly tuo vähän hotellintuntua ja sadesuihkun olen aina itsekin halunnut! Ehdottomasti ottaisin myös tuon vessanpytyn. Se kun vielä huuhtelisi itsensä niin olis aika pop ;D

Reetta S.

Näyttää tyylikkäältä! Ihana idea tosiaan tuo "hylly" pesuaineille. Helppo pitää siistinäkin. Samoin tuo wc-istuin on mahtava kun lattia jää avoimeksi, veikkaan että tuollaiset on tullut jäädäkseen kun juuri remontin tehneet ystävänikin asensi tuollaiset istuimet.

moon-syrup (Ei varmistettu)

Voi miten ihanan täydellinen! Juuri sellainen mistä olen itsekkin haaveillut!

Wiuh (Ei varmistettu)

Olette saaneet hienon näköistä aikaan, mutta en ymmärrä tätä nykyajan tarvetta saada wc ja kylpyhuone samaan tilaan. Varsinkin jos ne ovat alunperin olleet erillään, on se mielestäni silkkaa hulluutta. Säästäähän se muka jotain tilaa, mutta ihan vanhan arkkitehdin suusta sanat viedäkseni, ne eivät missään tapauksessa kuulu samaan tilaan, ja jokainen itseään kunnioittava arkkitehti piirtää ne erilleen, koska niissä hoidetaan täysin eri tarpeita (kuten jokainen tajuaa, kun vähän miettii). Itselleni on yksi tärkeimmistä kriteereistä ollut asuntoa hankkiessani, että ne on erotettu. Ja tämä ihan periaatteen, ei minkään hygieenisyyden vuoksi.

Iisa

Seinäpönttö ja isot valkoiset kaakelit - oi oi! Onnea!

Hertta
Lilou's Crush

Cherryyy, voi kiitos :) Hih, ensi remontissa sitten semmoinen japanilaistyylinen pesee-kuivaa-pukee-wc-pönttö :)

Reetta, hylly on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvä, eilen taas tyytyväisenä siihen romppeita laskin.

moon-syrup, voi vitsi miten kiva kuulla :) Kylppäriremppa on kyllä niin iso ponnistus, että jos siinä menee joku pieleen niin harmittaisi. Jänskätti kovasti nähdä, miten valinnat toimii, ja onneksi toimi!

Wiuh, tämä on näitä makukysymyksiä :) Ymmärrän hyvin pointtisi, meillä kuitenkin tykättiin avaruudesta enemmän, vanha wc oli kamala kapea ja syvä koppero, jossa pituussuunnassa hukkatilaa. Ehkä tilanne olisi eri, jos olisi yksi vessa vain, mutta kun niitä on kaksi, niin tämä on meille oikein sopiva ratkaisu. Lisäksi tykkään siitä, kun tuo wc on kuitenkin  kulman takana, eikä pönttö suihkun vieressä, kuten joskus näkee.

Iisa, just näin :)

Malla (Ei varmistettu)

Rakastan katsoa tällaisia ennen ja jälkeen kuvia. Teillä on nyt todella kaunis kylpyhuone ja wc. Tuolla suihkuttelee ilokseen.

Hertta
Lilou's Crush

Malla, sama täällä :) yritin löytää "ennen" kuvan ihan ennen remonttia ja purkua, mutta en mokomaa löytänyt, niin tämä remppakuva sitten tekee tuota virkaa.

Joda (Ei varmistettu)

Tulipa kiva! Erityisesti tykkään tosta sormipaneelista katossa, tosi kaunis! :)

Hertta
Lilou's Crush

Joda, sama juttu, ei ois yhtään niin kiva fiilis ilman sitä :)

Sissi (sissiehrstrom.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Kaunista! Loistava idea rakentaa tasoja harkkoja käyttämällä. Hyvin osuu valo luoden mielenkiintoisen pinnan valkoiseen seinään. Eikä tosiaan tarvitse rikkoa harmoniaa erillisillä ritilöillä. Onnittelut siis hienosta lopputuloksesta. :)

Susse (Ei varmistettu)

Ihanaonihanaonihana.

Tuo mieltäylentävä tyhjyys tasoilla on niin mahtavaa...ennen kuin his and hers andand....purkit ja purnukat valloittaa tilan..paitsi jos nyt sitte otat vaan MoltonBrowneja ja Dermalogican staileja purnukoita ja kaikenkirjavat markettipullot pysyy kaapeissa. :D Siten olen itse yrittänyt, ainakin viimeistään silloin kun tulee saunavieraita. ;D

Malttamattomana muun kodin sisustuskuvia ootellessa..

Hertta
Lilou's Crush

Sissi kiitos :) Miehen kanssa myös tuumattiin, että rikkoo hyvin muuten tylsän takaseinän.

 

Susse, hih, sanos muuta, sanoin, että pakko vissiin koko perheen siirtyä Davinesiin tai johonkin kovin fiiniin ;)

-K- (Ei varmistettu)

Todella ihana, harmooninen kokonaisuus. Jo kodikas! Kiva, että kylppäristäkin saa kodikkaan. Tuo puu tekee sen.. Voisitko kertoa mistä kaupasta/minkä merkkinen toi kattovalaisin on? Ilmeisestikin siis sopii kosteaan tilaan - me just tartteittais 2kpl kylppäriin ja kaupassa kaikki on ihan rumia ja isoja. Tossa olis sopivan pieni. Olisin tosi iloinen jos voisit kertoa sen :)
Myös muita sisustuskuvia odottelen innolla. Sinulla on ihana, positiivinen blogi.
Ja ps, näin sinut eräässä kaupassa hiljattain, olit "livenäkin" yhtä ihana ja positiivinen kuin täällä blogissakin (älä ahdistu,en jäänyt kyttäämään;) ). Oli siis kiva huomata, että tämä blogi on aidon ihmisen takana, eikä rakennettu "ihanneihmisen" pohjalle olematta oikeasti sitä. U know what i mean.
Kaikkea hyvää remonttiinne & kotiinne!
-K

Jenna (Ei varmistettu)

Mahtis! Mistä olette löytäneet tuon simppelin ihanan suihkuseinän?

Hertta
Lilou's Crush

-K-, kiitos, tuo puu tosiaan minustakin tuo semmoisen kodikkaan fiiliksen, tästä olisi tullut valkoisella katolla jotenkin turhan kliininen, kun muut valinnat ovat valkoista ja mustaa. Kattovalaisin on suoraan sähkömieheltä hankittu, vitsi kun kaivelin vaikka mistä että mikä tarkka nimi on, mutta minulla ei taida edes sitä olla. Artisan Rinaldo on kuitenkin mielestäni valmistaja, ja näitä ei kai kovin montaa erilaista ole. Tämä saattaa vaatia reiän kattoon, meillä ainakin on, mutta jos sillä ei ole väliä, niin suosittelen, hyvä häikäisemätön valo (meillä on noita yhteensä 4 tuossa koko tilassa). Ja voi vitsi miten kivasti sanoit tästä blogista -ja hihii, hyvä että ollaan satuttu samoille kaupoille normaaleissa tunnelmissa, eikä vaikka silloin, kun on flunssa oikein nyppinyt;)  Kiitos kivan mielen tuoneesta kommentista ja tsemppistä valaisinkaupoille, toivottavasti tuo Artisan olisi teille hyvä!

 

Jenna, tuo on ihan K-raudasta, halvin mahdollinen, sitä heidän omaa mallistoaan, mitaltaan 70cm. Saa myös 80 ja 90 senttisenä. Todettiin edellisen rempan yhteydessä halvaksi ja hyväksi :)

Henna http://doloresworld.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Voi kun näyttää kivalta! Tämä remppapostaus antaa uskoa ja rohkeutta omiin rivaribongailuihin, että kivan saa vaikka staili olisi kasaria ja budjetti ei mikään lottovoittajan :)

Sanna81 (Ei varmistettu)

Tosi kaunis ja pelkistetty kylpyhuone! Onnea uuteen kotiin.

Venny (Ei varmistettu)

Minä taas kaipaisin tietoja altaasta. Totesin juuri nimittäin, että miettimäni allas+kaappisysteemi onkin liian syvä meidän vessaan...

Kimmo T

Onneksi olkoon! Hienon näköistä. Valkoinen kaakeli on hyvä valinta, se kestää aikaa. Mehän tosin vedettiin yksi seinä turkoosiksi (näkyy esim. täällä), mutta seinissä ei olekaan kaakeleita :) Onneksi sen voi maalata toisen väriseksi, jos siihen jossain vaiheessa kyllästyy. Ja myös erilliset ylä- ja käsisuihkut on käytössä tosi kivat.

Toisen asunnon kylppäriin ja vessaan tuleekin sitten samaa värimaailmaa kuin teillä: valkoiset kaakelit seiniin ja mustat kuusikulmaiset laatat lattiaan. Toivottavasti pääsen jo pian kirjoittamaan niistä!

(Venny: Tuolla omassa remonttiblogissani on tässä jutussa viidennessä kuvassa myös yksi pieneen tilaan mahtuva allas: Villeroy & Boch, syvyys 25 cm.)

AnnukkaT (Ei varmistettu)

Kiitos nettikaupppavinkistä!Innostuin Habitaressa näitä Hansgrohen suihkuista.Ekologisuuskin varmaan kuroo hankintahinnan kiinni vrs normaali suihku. pehmeä suihku on ihana myös pienelle lapselle.

eilen juuri meni hermo perussuihkuuni,joka suihkuttaa vinosti,äh.Kyllä suihkun pitää rentouttaa/ olla nautinto!

mhp (Ei varmistettu)

Heippa! Nyt on aivan pakko kysyä. Kuinka paljon kaiken kaikkiaan teidän kylpyhuoneremonttinne tuli maksamaan?
Ihan vain saisi jotain vinkkiä kun ostettiin asunto, johon pitäisi tehdä kylpyhuoneen laajennus,viemärin siirtoa jne..
Jos et halua julkisesti jakaa tätä tietoa niin laita ihmeessä s-postia; mimmipuhakka@hotmail.fi
Kiitos! : )

Hertta
Lilou's Crush

Henna, kiitos, ja tsemppiä! Lopussa kiitos aina seisoo, ja voi kyllä olla tyytyväinen että tuli kestettyä yhtä sun toista!

Sanna81, kiitos kovasti!

Venny, voi tämä tulee nyt turkasen myöhään, mutta allas on kvikin allas ja sen alla oleva kaappi itseasiassa keittiön kippikaappi väärinpäin! Pientä puuhastelua ;)

 

KimmoT, kiitos, ja voi vitsi että teillä tuli hienoa jälkeä! Niin nää vaan valmistuu, nää urakat :)

 

AnnukkaT, mehän ollaan ihan suihkuasiantuntijoita jo :)

 

mhp, voi että mielelläni avittaisin, mutta meillä remontti niiltä osin kuin teetettiin ulkopuoliselta, sisälsi myös keittiön asennusta, yläkerran WC:n ja seinän kaatoa+kattorakenteiden vahvistusta, eli kylppärin osuutta en harmi kyllä pysty erottelemaan. Meillä ei myöskään tehty noita hinnakkaita juttuja kylppikseen, eli ei laajenneltu tai siirretty viemäriä, joten en edes osaa arvioiden auttaa. Ainoa järkivinkki, jonka voin antaa, on kilpailuttaa urakka kolmella, niin saa selkeimmän kuvan. Ja muistaa lisätä siihen hintaan aina vähän päälle, kun ylläreitä tulee. Ja muistaa huomioida tarvikkeet (siis sekä kaakelit ja suihkut sun muut, että myös esimerkiksi tasoitteet, eristeet, laudat, ruuvit ja mutterit... -ellei heti sovi, että urakka sisältää ihan ihan kaiken.)

mhp (Ei varmistettu)

aivan aivan, ei se mitään! joo olen kuullut että yleensä kylpyhuoneremonttiin saa menemään aikamoisen summan rahaa... : D täytyy varautua! kiitos kuitenkin!

AnnaE (Ei varmistettu)

Heippa!

Kommentoin näin vanhaa postausta, kun meillä on juuri tulossa uuteen kämppään kylppäri/wc-remontti ja aika samansuuntaiset toiveet on kuin teilläkin! Seinä- ja lattialaatat tulee samaan tyyliin, tosin tila on pienempi ja ihan toisen mallinen. Seinäpönttöä suunnitellaan, pitää vaan varmistaa että se mahtuu takana kulkevien kaiken maailman putkien kanssa paikalleen. Meille taitaa tulla Ikean allaskaappikin. :)

Kysyisinkin tuosta suihkusta, että muistatko vielä mikä malli/numero tuo teidän hansgrohe on? Ja oletko kaivannut sellaista hanaa siihen missään vaiheessa?

Hertta
Lilou's Crush

Heippa AnnaE,

Ihanaa, uutta tulossa, rempan suunnittelu on toiseksi paras vaihe (ennen valmiista nauttimista ;)

Meillä on suihku Grohelta, ei siis Hansgrohelta, ja harmi kyllä en sen mallia muista enää -Jotakin Euphoriaa siinä ainakin oli, mutta silläkin tuotenimellä löytyy vaikka mitä. Hanaa en ole osannut kaivata, kun suihkusta lasken vettä esmes löylysaaviin jne.

Kia
Culinarista

Hei Hertta,

 

Joku olikin kysellyt jo aikaisemmin noista kattovalaisimista. Yritin etsiä netistä mutta kuvista on vaikea päätellä minkä näköiset valaisimet on kyseessä, olisitko viitsinyt kurkistaa vaikka täältä: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=S-4104088 jos teidän valaisimet löytyisi?

Ovatko nu valaisimet sellaiset että ne tulee asteittain kirkkaiksi niinkuin energiansäästävalaisimet yleensä?

Hertta
Lilou's Crush

Kia moi,

merkki kuulostaa tutulta, taitaa olla ihan sama! Mallia en hitsi vie muista sitten millään! Mutta meillä on tuo valaisin osa kupera, että levittää valoa laajemmalle, ja se on semmoista valkoista mattalasia. Syttyvät ihan pienellä viiveellä, mutta ovat heti tosi kirkkaat, voin lämpimästi suositella. Meillä valon väri on sellainen hitusen kellertävä, kun muutenkin haettiin vähän kodikkaampaa tunnelmaa edellisen vitivalkoisen asunnon jälkeen, mutta ei niin, että sen huomaisi ellei tiedä :)

Kommentoi