Uuden kodin ihkauusi kylpyhuone

Muutimme viime viikonloppuna. Vaikka remppa on ihan rempallansa, ovat tärkeimmät eli kylpyhuone, WC:t ja keittiö lähes tulkoon valmiit.

Tästä se lähti alakerran kylpyhuoneessa, räkspokspois:

img_2323.jpg

Alakerran kylppärissä (suihkutila, wc ja sauna) oli aikaisemmin 80-luvun alulle tyypilliset muovimatolla silatut seinät ja lattia. Saunan ovi oli paksua mäntypaneelia, samoin katto. WC oli oma erillinen pikku ”huoneensa” oven takana, sielläkin muovia yltympäriinsa. Kunnoltaan kokonaisuus oli kuitenkin edelleen erittäin siisti, asukkaat olivat pitäneet kodistaan erinomaista huolta. Iloksemme muovin alta ei myöskään paljastunut kosteusvaurioita niin minkäänlaisia.

_mg_2772.jpg

Valitsimme molempiin vessoihin seinä-wc:t, ja olen tyytyväinen. Asennustyö maksoi huomattavasti enemmän kuin perinteisen pöntön, mutta siivous on nyt juhlaa. Pidän myös enemmän seinä-wc-istuinten ulkonäöstä (näköjään kaikesta voi olla mielipide 😉

_mg_2764.jpg

Poistimme wc:n oven ja kaadoimme (=kaadatimme) seinää niin pitkälle kohti saunaseinää kuin mahdollista.  Meistä ratkaisu oli todella onnistunut, kuvissa sitä on hiukan vaikea esittää, mutta avartaminen todella teki ihmeitä koko tilalle.

Suunnittelimme ensin kattoon useita upotushalogeeneja, mutta sähkömiehen esiteltyä tehokkaat kuperalasiset valaisimet, päädyimme niihin, sillä emme halunneet rei’ittää nättiä sormipaneelia ihan juustoksi. Epäilytti vähän alkuun, mutta lopputuloksen nähtyämme olimme tosi tyytyväisiä. Tuo peilin päällä kiemurteleva sähköjohto oli varattu peilin päälle tulevalle valaisimelle, mutta päätimmekin jättää sen laittamatta, eli johtomato sukeltaa peilin taakse piiloon.

_mg_2762.jpg

Kuvaa katsoen vasemmalla on siis wc-syvennys, oikealla näkymättömissä puolestaan pesutorni, ja loppuviikosta hankittava kiiltovalko-ovinen (valtava) pyykkikaappi, eivät kovin kaunista tilaa 😉

_mg_2778.jpg

Yksi pikku lisä, jonka rakennusvaiheessa keksin, oli tuo takaisenän seinähylly shampoille sun muille; se muurattiin leca-harkoista, ja siihen tehtiin pieni kaato, että vesi ei jää uiskentelemaan suihkun jälkeen.

Suihkun valinta oli helppoa; Grohen sadesuihku oli ollut haaveissa, ja löysin viimevuoden poistomallin todella edullisesti saksalaisesta verkkokaupasta, Reuter-Badshopista. Suosittelen!

Kaikenkaikkiaan olen kylppäriin ihan valtavan tyytyväinen.  Pientä harmia huomasin valmistumisen jälkeen, mm. asennusvaiheessa tuohon valumarmorialtaaseen oli tullut aikamoisia naarmuja, mutta sovimme sen suhteen pienestä hyvityksestä, ja samainen allas tiputtaa vettä allaskaappiin, mutta putkimies on jo tilauksen alla sitä vilkaisemaan. Lisäksi seinäkaappi on asennettu väärälle korkeudelle, mutta olkoot -pari senttiä sinne tai tänne, muutoin työn jälki on priimaa. Nyt minä haluan vain saunoa ja kylpeä  🙂

 

Kommentit (30)
  1. Kia moi,

    merkki kuulostaa tutulta, taitaa olla ihan sama! Mallia en hitsi vie muista sitten millään! Mutta meillä on tuo valaisin osa kupera, että levittää valoa laajemmalle, ja se on semmoista valkoista mattalasia. Syttyvät ihan pienellä viiveellä, mutta ovat heti tosi kirkkaat, voin lämpimästi suositella. Meillä valon väri on sellainen hitusen kellertävä, kun muutenkin haettiin vähän kodikkaampaa tunnelmaa edellisen vitivalkoisen asunnon jälkeen, mutta ei niin, että sen huomaisi ellei tiedä 🙂

  2. Hei Hertta,

     

    Joku olikin kysellyt jo aikaisemmin noista kattovalaisimista. Yritin etsiä netistä mutta kuvista on vaikea päätellä minkä näköiset valaisimet on kyseessä, olisitko viitsinyt kurkistaa vaikka täältä: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=S-4104088 jos teidän valaisimet löytyisi?

    Ovatko nu valaisimet sellaiset että ne tulee asteittain kirkkaiksi niinkuin energiansäästävalaisimet yleensä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *