Uusi ikä, uudet nassurutiinit

Kaupallinen kampanja, Nivea

Nivea 3.jpg

Terkkuja memory lanelta. Tunnelmallinen ukkossää on ollut mikä mukavinta käyttää vanhojen valokuva-albumeiden parissa. Kannoin niitä tuolta yläkomeroista alas sen mitä vain jaksoin, kun lapsi halusi nähdä, miltä äiti näytti lyhyellä tukalla. Hassulta, kuulemma.

Aika hauska juttu, albumeissa olevat kuvat ovat aina jotenkin arvokkaampia katsoa kuin selailla niitä tuhansien otosten joukosta koneelta. No, osa tosin on luokaa miksiolenkaantuhlannutfilmiä, hyvänä esimerkkinä vaikkapa nuo kaksikymmentä suhmuista kuvaa millenium-ilotulituksesta taivaalta. Mutta olipa siellä joukossa myös mainioita otoksia silloin niin aikuisesta itsestä. Kylläpä sitä näytti nuorelta. Voi vähänpä silloin tiesin, mitä kaikkea jännää edestä vielä löytyykään!  

Nivea 2.jpg

Nivea 4.jpg

Nyt tätä nelikymppisen elämää on takana reilut kaksi kuukautta, ja hyvältä tuntuu, joskin täytyy sanoa, että vaati uusi vuosikymmen hiukan totuttelua, vaikka mikään ei varsinaisesti yhdessä yössä muuttunutkaan.

Tämä uusi ikä on tuonut tullessaan myös tarpeet ihonhoidon perustuotteiden pienelle päivitykselle, ihon muuttuneiden tarpeiden vuoksi. Täytyykin sanoa, että kasvoissa on tapahtunut enemmän muutoksia kuin yhdelläkään aikaisemmalla kymmenvuotis-etapin ylityksellä aikuisiällä, ja ihon ikääntyminen on alkanut oikeasti näkyä: leuan alla on pikkuinen hyväntuulinen heltta, joka toistaiseksi vielä korjaantuu ryhtiä petraamalla, silmäkulmista säteilee aivan selkeitä juonteita kohti ohimoita. Tyynynkuva säilyy aamuisin huomattavasti pidempään nassulla ja väsymys näkyy heti kasvoista ja katseesta. Iho on myös aiempaa laikukkaampi eikä niin sileä kuin nuorempana. -Aivan normaaleita juttuja kaikki, vaikka eivät tietysti siitä hurmaavimmasta päästä. Onneksi itseluottamus on syventynyt vähintäänkin samaa tahtia ryppyjen kanssa, että voiton puolella selkeästi ollaan.

Nivea 5.jpg

Nivea 7.jpg

Viime kuukausien myötä käyttööni ovat vakiintuneet Nivea Q10PlusC Anti Wrinkle +energy -voiteet. Vastaavat juuri noihin edellä mainitsemiini tarpeisiin. Q10 ja C-vitamiini ovat tehokkaat antioksidantit, ja niitä sisältävät voiteet virkistää ja kosteuttaa hyvin, tuovat juuri sitä kaivattua energiaa ja vähentävät väsymyksen tuomaa sameutta. Voiteet toimivat näiden ensimmäisten ryppyjen parissa eläville, ja saavat ihon selvästi tasaisemman näköiseksi. Enpä ole juurikaan meikkivoidetta tämän menneen puolen vuoden aikana käyttänyt, syksyn tullen tosin siihen taas siirryn sekä kalpeuden esiin nostaman punakkuuden että meikkivoiteen tuoman fysikaalisen suojan vuoksi.

Tuo kuvassa näkyvä päivävoide on yksi suosikeistani. Hennon roosa, suojakertoimella 15 varustettu Nivea Q10plusC Anti-Wrinkle + Energy  päivävoide levittyy silkkisesti ja imeytyy nopeasti, ja tuoksuu miedosti -pidän itse kasvovoiteissa kevyistä tuoksuista hiukan enemmän kuin tuoksuttomista. Ja testattu on, että toimii erittäin hyvin meikin alla. Ei rullaa, ei nyppyynny, eli syksy saa kyllä tulla sen puolesta.

PA030900.jpg

PA030907.jpg

Vaikka ikä tuo iholle ehkä pääosin haasteita, on yksi asia, missä taas sitten ainakin itse pääsen helpommalla kuin nuorena persikkaposkena. Iho ei nimittäin rasvoitu niin kovasti kuin aiemmin. Hevi-otteita ei siis puhdistuksessa ainakaan meidän kylppärissä tarvita, vaan kevyen meikin voi putsata tarvittaessa pelkällä misellivedellä. Olen käytänyt siihen jo monen monta vuotta pääasiassa Nivean misellivettä, ja nyt ostin juuri tuon upouutukaisen herkän ihon kevyen mutta tehokkaan MicellAir Skin Breathen, joka toimii todella hyvin.

Pääosin illalla putsailen ihan perinteisesti ja misellivedellä vain viimeistelen kasvoveden tyyliin, mutta reissuissa pärjäisi silläkin -tai sitten noilla tehokkailla mutta hellillä puhdistusliinoilla, joita sain testiin, jos vettä ei ole saatavilla. Aamuisin sitten käytänkin ihan vain pelkkää misellivettä ihon puhdistukseen ja raikastamiseen ennen päivävoidetta.

P9280498.jpg

Kuvia katsellessa ja näitä ikääntymisjuttuja miettiessäni tuli mieleeni monia muistoja nuoruuden kosmetiikkahommista. Nurinkurisessa järjestyksessä voisi sanoa, että 30-vuotissynttäreiden lähestyess  (nuo kuvat ajan henkeen kuuluneine ruskeine piilareineen taitavat olla noin 28 vuoden iän huippeilta) taisin ottaa edellisen suuremman rutiinin muutoksen agendalleni, kun ensimmäiset aavistuksen hennot juonteet alkoivat näkyä silmien ympärillä. Silloin repertuaariin saapui silmänympärysvoide -10 vuotta myöhässä, ainakin ammattilaisten mukaan. Silmänympärysvoiteen käyttöhän neuvotaan aloittamaan samalla, kun aletaan käyttämään ja puhdistamaan silmämeikkiä, silmänympärysiho kun on niin herkkää ja ohutta. 

Nivea 9.jpg

Nyt käytössäni on ollut puolisen vuotta tuo Nivean Q10plusC Anti-Wrinkle + Energy Eye Treatment , ja se tuntuu todella tehokkaalta ja toimivalta. Silmät saa aamulla sen avulla jotenki  nopeammin ”auki”, sillä hyvin kevyt voide virkistää nopeasti ja tasoittaa silmänympärysaluetta, ja toisaalta taas illalla nukkumaan mennessä kosteuttaa ohutta ja itselläni hyvin kuivaa silmänympärysihoa, eli iho ei kiristele iltaputsausten jälkeen. Pidän myös paljon tuosta hygieenisestä alumiiniputkilosta, jossa sormista ei mene pöpöjä sisään, ja voide säilyy hyvänä -ainoastaan joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, jos korkki on jäänyt vähän heikosti kiinni, puhdas C-vitamiini muuttuu mandariininväriseksi, ja se ensiksi säväytti, mutta ei onneksi vaikuttanut ominaisuuksiin -opinpa samalla sulkemaan korkin hyvin!

P9280495.jpg

Nivea 6.jpg

Parikymppisenä ihonhoidoksi riitti kuuraus ja putsaus. Molempiin yksi tuote, en käyttänyt erillistä silmämeikinpoistoainetta (olisi tietysti pitänyt!) ja käytin aina samaa voidetta yöt ja päivät, se tuntui sopivan nuoremmalle iholle ihan hyvin, enkä muista, että olisi ollut nuoren ihon yövoiteita tarjollakaan. Nyt jo useampia vuosia olen nelikymppishuumassani käyttänyt erillisiä yö- ja päivävoiteita. Niille kun on oma roolinsa molemmille. 

Nivean Q10 PlusC AntiWrinkle + Energy Skin Sleep Cream on samoin ollut nyt jatkuvassa käytössä tämän reilun puolen vuoden ajan, eli voin tosiaan kertoa käyttökokemuksia hiukan pidemmältä ajalta. Samat tehoaineet, Q10 ja puhdas C-vitamiini tässäkin, kuten päivävoiteessa, auttaa ihoa hengittämään paremmin. Voide pääsee yöllä hyvin vaikuttamaan kun iho on puhdistettu ja vastaanottavainen, ja koska se imeytyy hyvin, tuntuu iho puhtaalta, eikä aamulla ole tukka tai tyyny lähmässä, kuten joidenkin tehovoiteiden kanssa itselläni on käynyt.

Nivea 1.jpg

Minulle ihonhoidossa tärkeintä on toimivuus: hyvät, helpot, kohtuuhintaiset, helposti saatavat tuotteet ja simppelit käyttötavat. En halua näin ihon pikkuhiljaa vaatiessa edelleenkään käyttää tuhottomasti aikaa tahi omaisuutta sen hyvinvointiin, sillä uskon, että hyvään lopputulokseen päästään nimenomaan ihon tarpeisiin vastaavilla tuotteilla ja hyvillä rutiineilla kautta vuosien. Elämässä kun on ruuhkavuosina niin paljon muutakin pohdittavaa! 

Kommentit (3)
  1. Ihanan näköistä metsää! 🙂
    http://topvideodownloader.com

  2. Tässäpä yksi Nivean misellivettä kehumani postaus jo parin vuoden takaa, ajalta kauan ennen yhteistyötä -ja nelikymppisyyttä 🙂 https://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/loppuun-kaluttu-nivea-misellivesi

    loistotuote, oli vuosien kympit mitä tahansa, kannattaa tutustua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *