Vaaleanpunainen yllätys

Lilou's Crush

Kas. Eilen vielä vitivalkoinen seinä muuttui saumauksen jälkeen beigeksi/vaaleanpunertavaksi, valon sävystä riippuen. Aika hitsin kammottava kombo viileän marmorin kaverina.

Mitä me tästä opimme? Emme yhtään mitään. Vaikka laatat on valittu ja verrattu erilaisissa valoissa ja sauma-aine huolella valittu, näin voi silti näköjään käydä, kun universumissa on valkoisten sävyjen jumalat nälissään tai muuten vain hupailutuulella.

Kuva ei kerro koko totuutta, vaaleanpunaisuus on todettu niin laatoittajan, velipojan, lasten kummin kuin miehen, lapsen ja minun tahoiltani.

Otan asian yllättävän zen-henkisesti. Jottain tehrään, pari vaihtoehtoa selvityksen alla. -laatoituksen purkaminen ei ole vaihtoehto, se olisi ihan höpöhommia, samoin saumojen poisto. Hyvä tästä vielä tulee jollain ilveellä. 

Kaiken oppii kun kauan elää ja remontoi!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Saumausaineen värikö siitä beigen teki? Kokeiles ledvaloja. Toistavat niin huonosti väriä, että saattaisi auttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

..tai jos väri oli ok luonnonvalossa, niin halogeenivaloa. Se toistaa värit hyvin.

Hertta
Lilou's Crush

Meillä oli halogeeni eilen -mutta kokeillaan vielä toista, kiitos vinkeistä!

Tarja L. (Ei varmistettu)

En ole koskaan kuullut, että saumausaine värjäisi laatatkin :-0 Hyvä tietää, vaikka meille ei hetkeen kylppäri-remppoja tulekaan: oma uusi kylppäri on työn alla (ollaan oltu evakossa 2kk mekin; kuukausi vielä jäljellä) ja laatoitukset ja saumaukset tehty. Seinät on valkoiset edelleen ja lopputulema muutenkin sitä, mitä piti (thank God). Jos ja kun saat selville, mistä moinen ilmiö johtuu, niin kerro ihmeessä täälläkin!

Hertta
Lilou's Crush

Ei ei ei huolta! Nämä eivät menneet pilalle! Sävy vain muuttui täysin muiden värien vuoksi. Meillä nyt vähän tviikataan, joko laastia värjätään tai maalataan päälle hennosti. Eli hyvä tästä tulee tästäkin. Ihanaa, että teillä kaikki hyvin!

hippunen (Ei varmistettu)

Meillä kävi vanhoista kaakeleista muuratun kaakeliuunin kanssa niin, että ulkona valkoiselta näyttänyt olikin sisällä vaaleanpunainen. Ja kaakelit oli vielä hyvin eri sävyisiä ja eri uuneista, vaikka piti olla samaa uunia! Mutta hienosti muurari sai sommiteltua siitä kauniin uunin, joka näyttä siltä, kuin olisi aina ollut paikallaan.

Hertta
Lilou's Crush

Tää on niin tätä! Kuulostaa ihanalta teidän takka!

Vierailija (Ei varmistettu)

voihan p--ka. Meillä samantapainen ilmiö aikanaan kun maalasimme asunnon seinät. Piti olla beigeen hennosti taittava sävy - ei missään nimessä v.punaiseen, MUTTA lattia ihana kirsikkaparketti ja voila! kun valo tulee jostain suunnasta kaikki seinät näyttää vaalenapunaisilta, välillä taas vaalean lilalta! Arvaa olinko raivoissani

Hertta
Lilou's Crush

Ah tämä vasta tuttua onkin! Erään asunnon seinään halusimme kauan sitten lattekahvin värin... Kakkaa näytimme seinään sivelleen, kun valmista tuli. Kaamea :D

Tässä myös valon suunta on nyt se, joka tekee suurimmat tepposet: kun laatta on "vaakana" se näyttää tuollakin tilassa valkoiselta. Ja mnostappa pystyyn: beige/pinkki. PLAAH!

Piret
lainahöyhenissä

Ei kerpele!! Tätähän sitä juuri pelkää, että vaikka kuinka suunnittelee ja mallaa, niin silti ei tiedä mitä tuleman pitää. Toivottavasti saatte probleemin selätettyä ja tämä harmi jää pian unholaan. On kyllä ihan kohtuuttoman kurja tilanne :( 

Tsemppiä Hertta!

Hertta
Lilou's Crush

Näinpä! Ei ollut sisustussuunnittelijakaan koskaan tällaiseen törmännyt! Aikamoista! Mutta ainahan sitä sattuu ja tapahtuu, huh :)

t.Susse (Ei varmistettu)

Onneksi tuo sävy on nyt aikas lailla in! ;D

Ei, ymmärrän kyllä että varmasti harmittaa, mut kuten ensimmäinen kommentoija sanoikin, voisiko valon värillä saada haluttua/halutumpaa tulosta?

Jos ei, kylvette sitten ihanassa hattaraunelmassa, ei huono! Tähän syrämiä...

Hertta
Lilou's Crush

<3

Ai mikä ihana mielleyhtymä :)

kyllähän tämä harmittaa, mutta tosi paljon vähemmän kuin luulisi. Kumma juttu! Ja testataan vielä kerran valoja!

Handeli (Ei varmistettu)

Kaikkea sitä voikin käydä! Me olemme remontoimassa vanhaa rivaria ja remonttiin kuului mm. pieni vessa, pieni kylpyhuone ja suuri kylpyhuone, kodinhoitohuone ja sauna! Siinä on mietitty laattaa ja laatan väriä aika paljon. Tosin pienessä kylppärissä vain maalasimme V33:lla ja pienessä vessassa maalattiin seinälaatat ja lattia vain laatoitettiin. Muuta iso kylppäri ja kodinhoitohuone...kyllä noissa laattavalinnoissa on miettimistä, mutta en edes osannut miettiä sauma-ainetta..Jotenkin ajattelin, että tekijä valitsee. Tietysti sanoimme, että valkoisiin laattoihin valkoiset saumat ja harmaisiin laattoihin harmaat saumat. Tässäkin kävi "pieni" juttu. Samaa harmaata laattaa lattiassa pienenä 10x10 ja seinässä suurena ( 30x60) ja sauma näyttää ihan eriväriseltä! Seinä ihan tumma ja lattia ihan vaalea. Mun mielestä seinässä hyvä väri ja lattiassa ei. Tätä emme alkaneet korjata, koska korjattavaa lattia-alaa olisi ollut paljon (sauna, kylppäri, khh) ja silmä on siihen nyt tottunut. Eli mitä se valo tekeekään..kepposet ainakin meille!

Hertta
Lilou's Crush

Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon v33;n? Meille ostettiin juuri pieni purkki sitä, ja ajattelin tehdä testiseinääni (siis irrallinen remppamestarimme tekemä levy) pienen koevedoksen :D Hassua, mutta vaikka tämän pitäisi olla ihan kaamea ajatus, niin oikeastaan pidin tuosta näkemästäni himmeästä hohteesta kiiltoa enemmän -mattaa kun taas en halunnut. Hmmm. Ja kun haaveenani oli nimenomaan valkoiset saumat, valkoinen laatta, ja mahdollisimman tasaisessa värissä... Vaikeimman kauttako...? Mieluiten tottakai olisin ottanut kerralla oikein, ja ihanat, sileät, uudet, puhtaat kaakelit...

Handeli (Ei varmistettu)

Olemme olleet suht tyytyväisia tuohon V33:een. Kaikkiallahan lukee, että toimii paremmin kuivassa kuin märässä ja kyllähän tosiasia on, että paremmin pienessä kuivassa WC:ssa toimii kuin märässä kylppärissä, jossa touhutaan paljon. Olen saanut kylppärin seinään aikaiseksi pari kolhua (maali lähti) kun suihkun kahva on osunut seinään suht kovalla voimalla. Tosin nämä ovat niin pieniä, ettei tule mieleenkään korjata, koska kukaan muu kuin minä ei todennäköisesti niitä huomaa.

Meillä ammattimaalari teki työn. Pohjapesemisen teimme itse esikäsittelyaineella, mutta maalari maalasi tosi taidokkaasti. Ja kuivuminen on kaiken a ja o. Jos tähän maaliin päädytte koko seinältä, suosittelen monen viikon kuivumisaikaa. Maalipinnasta tulee kestävämpi, mitä kauemmin saa kuivua ja kovettua. Teillähän olisi sikäli hyvä, että lattiaa ei tällä tarvitse käsitellä. Mutta miten olisi paljon hehkutettu saumavärikynä? Monet on kehuneet sen jälkeä.

Hertta
Lilou's Crush

Meillä myös ammattilainen maalaisi jos maalaukseen päädytään. Lattialle ei tosiaan tarvitse tehdä mitään, se on ihana :)

kiitos tosi paljon vinkeistä, pistän visusti mieleen!

EveEve (Ei varmistettu)

Ymmärrän, että harmittaa, kun ei mene niin kuin meinaa... Vaikea arvioida millainen livenä, mutta ehkä siitäkin saisi aika upean ilman maalausta? En tiedä olisiko sellainen lainkaan teidän makuun, googlaa tyyliin "pink tiles" ja marble. Tulee mun mielestä joitain aika hienoja moderneja vaihtoehtoja, sellaisia missä vaikka kultahana. Voihan sen maalauksen tehdä myöhemminkin?

Hertta
Lilou's Crush

Joo! Voisi olla tosi hauska, mutta kaikki hanat sun muut on jo hankittu. Ja tiiätkö kun on vaan mielessä visio :)  ei ollut urakoitsija koskaan törmännyt tällaiseen, ihme homma!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeile saumakynää tai valoja alas. V33 on ihan kuraa!

Handeli (Ei varmistettu)

No eikä ole kuraa. Onko sulla huonoja kokemuksia? Oikein käytettynä on oikein toimiva!

Hertta
Lilou's Crush

Justiinsa sukulaisella näin seinässä. Näytti aika hyvältä minusta! Olisiko sinulla vinkkejä?

Mirri (Ei varmistettu)

I feel you, ostin meille maailman ihanimmat harmaat pellavalakanat ja kyllä, ne ovat makuuhuoneen valaistuksessa vaaleanpunaiset :(

Hertta
Lilou's Crush

No voihan voi! Onpas ärsyttävää. Vaaleanpunaisia, hempeitä unia sitten vain toivotan, josko sellainen ilo tästä syntyisi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.