Vaatehuoneesta työtilaksi, osa 1

Lilou's Crush

Kertoilin pari päivää sitten, että meillä on "pieni" tilallinen haaste kotimme suhteen. Muutoin viihdymme loistavasti, mahdumme melko mukavasti, mutta miehen työ tulee enenevissä määrin kotiin, eikä sille ole paikkaa. Ei kertakaikkiaan missään.

Pyörittelimme jatkoa jonkin aikaa.  Päädyimme siihen, että on huomattavasti helpompaa miettiä asunto ja sen neliöt ja kuutiot vielä kerran uusiksi, kuin lähteä järkkykalliiden neliöiden perässä ostamaan yhtä huonetta suurempaa tilaa. Täällä meilläpäin kun yksi neliö kustantaa noin 7000-8500€... Siitäpä sitten voi äkkiä laskea, että mitä mahtaisi kahdeksan lisäneliön hankinta maksaa varainsiirtoveroineen, välityspalkkioineen ja muuttokuluineen. Ja rahanmenon lisäksi, tuskin löytäisimme remontoitua asuntoa ylimmästä kerroksesta, saunalla ja parvekkeella, jotka ovat meille tosi tärkeitä juttuja täällä keskustassa asuessa.

Lopputulemana, päätin laittaa meidän romuvaraston aka vaatehuoneen uusiksi, ja jollain ilveellä rakentaa sinne säilytystilan lisäksi työtilan. Tila on tosi pieni (leveys noin 115cm ja pituus pari metriä) -ja täpötäynnä. Kuutioita sentään suuri määrä, koska korkeutta on noin 3,5m. 

Purin viikonloppuna vaatehuoneesta KAIKEN ulos, ja kävin kamat vielä kerran laatikko laatikolta läpi. Harmillisen hyvin olin ennen muuttoa konmarointini hoitanut, eipä sieltä paljon karsittavaa ollut, mutta pikkuisen nyt kuitenkin. Sen jälkeen otin mitat koko tilasta, suunnittelin sähkötarpeet ja mitein ilmastointiasiat. Jälkimmäiseen huomasin, että muuta ratkaisua ei ole, kuin työskennellä ovi auki, sillä paksua kiviseinää ei olisi vapaana rei'itettäväksi kuin oven yläpuolelta, ja helpommalla (ja kauniimmin) päästään yksinkertaisesti pitämällä ovi halliin auki.

Semmoinen projekti siis luvassa lähikuukausille. Laitamme pintoja hiukan uusiksi, alustavat ajatukset ovatkin jo valmiina, kertoilen niistäkin pian!

Kommentit

MiiaK (Ei varmistettu)

Vitsi kun tykkään siitä, että pistätte hihat heilumaan ja toteutatte kodinparannusprojekteja tarpeen vaatiessa. Olen itse pyöritellyt jo parin vuoden ajan ajatusta vaatehuoneen muuttamisesta makuualkoviksi ja vaatekaappikokonaisuuden rakentamista makuuhuoneeseen. Kaikki edelleen täysin suunnittelun asteella. Suurin "este" toteutukselle taitaa olla remppahaluton puoliso, joka ei ole yhtään vakuuttunut suunnitelmani neroudesta. Itsellä ei tällä hetkellä yhtään riitä energia oman tahdon läpiviemiseen, jota toteutusvaiheeseen pääseminen tarvitsee. Aina se toinen on kuitenkin tykännyt lopputuloksesta ja lähtenyt mukaan remppakaveriksi, kunhan itse ensin olen hoitanut kaikki projektin vaatimat tarvikkeet yms. paikalle. Tilannetta jouduttaisi suunnattomasti, jos toinen ymmärtäisi suunnitelmat ilman rautalangasta vääntämistä. Jos näytän vaikka fiiliskuvaa, niin mies päätyy päivittelemään jotain kuvassa olevaa epäolennaista detaljia, jota en ole meille ajatellutkaan. Ei mitenkään liian helppoa... :D

Hertta
Lilou's Crush

Hei tuo kuulostaa tosi hyvältä! Voi kun meilläkin ois enemmän neliöitä, että saataisiin makkariin koko säilytys! Ja kuule niin tunnen tuon energiapuutteen täälläkin nahoissani, en muuten saisi tätä aikaan, ellei alkaisi olla vähän niinkus pakko! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyy sanoa, että ihailen ihan mielettömästi sun aikaansaavuutta ja asennetta. Olet juuri tuollainen get things done-tyyppi jollainen haluaisin itsekin olla. Todella inspiroivaa!

Hertta
Lilou's Crush

Kuule just tänään ja tällä hetkellä järkälemäisen työpäivän jälkeen reporankana tämä ihana kommentti tuli hunajana paahtoleivälle. Kiitos <3 Tänään ei kyllä tapahdu yhtään mitään, edes saunaa en jaksa napsauttaa päälle, mutta joskus mullakin on ne tehokkaat hetkeni :)

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Just samat mitä muut sanoi :D Ja lisäksi, jos päätät joskus vaihtaa alaa/ottaa lisäduunin, olen ihan jumissa meidän ikuisuusprojektin aka rintamamiestalon rempan kanssa. Helpottaisi kummasti, jos olisi rahaa ja vapaa-aikaa enemmän. Remontointi on turkasen kallista, onneksi mies on laatoittaja/remonttimies, mutta eipä sekään jaksa töiden lisäksi koko ajan kotona hommia päivän päätteeksi jatkaa.

terkuin, Johanna

ps. Uskon, että näytät upelta pitemmässä ja lyhyemmässä tukassa. Ei susta saa rumaa tekemälläkään &lt;3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.