Vaatehuoneesta työtilaksi, osa 2. Pinnat

Lilou's Crush

Tässä yösydännä vielä aloin kokoamaan ajatuksiani muistilistaksi vaatehuone/työtilan pinnoiksi. Koska en halua, että töitä tehdessä olo tuntuisi varastokopissa istumiselta (vaikka no, sitähän se justiinsa on), ajattelin tuoda kopperoon huoneen tuntua hankkiutumalla eroon aikansa eläneestä ja elähtäneestä kokolattiamatosta ja likaisen harmaanvalkoisista seinistä. Sävymaailman suunnittelin astetta hämyisemmäksi kuin muualla kotonamme, sopii tuohon pikku pesäkoloon.

Päätyseinä, ja mahdollisesti umpeen levytetty toinen oviaukko levytetään OSB-levyllä, eli tuolla ylimmän kuvan suurilastuisella lastulevyllä. Minusta nättiä, ja huomattavasti nopeampi homma, kuin levyttää ja paklata perusgyprocilla. Tuo musta kuosi vieressä on vasta seuraavan vaiheen asioita, mutta koska tulee olemaan nimenomaan levyjen vieressäm testailin sointuvuutta jo nyt. Se on nimittäin ajattelemani pöytälevy, Ikean edullinen, mineraalikuosinen laminaatti, jonka sahaan mittaan seinien väliin, ja kiinnitetään kulmaraudoilla paikalleen.

Lattiaan muovin tilallae ajattelin kestävää ja helposti ladottavaa vinyylilankkua. Kelpaa sen päällä sitten kihnuttaa työtuolilla. Sävyä en ole vielä päättänyt -joko jämäkkä musta, tai lempeämpi tammi. -Molemmat natsaisi tuon seiniin kaavailemani Tikkurilan Serpentiinin kanssa. 

Katsotaanpa, miten tässä käy -haaveena oli toteuttaa koko juttu ennen miehen pitkää työmatkaa, mutta nyt kyllä päivät juoksee karkuun hurjaa vauhtia tätä remppamaakaria.

 

Kommentit

Hjkk (Ei varmistettu)

Mulla oli korkkivinyyliä ed asunnossa kauttaaltaan. Oli kiva, kun se oli mattapintainen, eikä lika saatika pöly näkynyt pinnalla. Asennus ei tuolloin sujunut ongelmitta, urakoitsijalla meni 3 x aika sen asennukseen. Mutta minusta oli kaunis, laadukas ja lämmin lattia. Ja alakertalaiset kiittivät kun edeltävä laminaatti poistettiin, ei kuulemma kumissut enää niin pahasti.
Mun asunto NYC:ssä 90-luvulla oli suuri yksiö. Tein siitä kaksion, kun tajusin laittaa parisängyn vaatehuoneeseen (ikkunaton). Oi niitä aikoja!

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa hyvältä tuo korkkivinyyli! Paitsi asennushankaluus, tietty. Meillä tuo on niin ruppasen pieni tila, että vaikka tulisi probleemaakin, ei turhan kauaa kestä. 

Tuohan oli hyvä idean! Ehkä meilläkin on kohta viisi huonetta... ei vain mainita, että yksi niistä on kaksi neliötä  :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.