Vaateväsy

Lilou's Crush

Olen tässä muutamana hetkenä kurkkinut nettikauppoja ja käynyt kaupungilla. Tavoitteena on ollut löytää  ykso-kaksi mukavannäköistä ja päällä mukavaa, helppohoitoista yläosaa. Arki kun on yhtä hurlumheitä, ei silittäminen tai kuivapesujutut ole prioriteettilistalla edes top kuudessakympissä. 

Onko helppoa? Ei ole helppoa. En ole löytänyt mitään sellaista, mitä haluaisin edes sovittaa.

Tykkään konmaroidun ja karsitun vaatekaappini nykysisällöstä, vaan en ole niin minimalisti, ettenkö kaipaisi vaihteluakin toisinaan. Kun päästin eteenpäin kaikki vaatteet, joissa jokin joko kiristi, puristi, löpsötti tai ei ollut ihan jetsulleen jees, jäi tilalle valikoima, joka ei ole kovin tasapuolinen tarpeisiini. Helpotus kuitenkin, että nyt kun palasin taas mainostoimistoon, voin pukeutua tyystin oman makuni mukaan (toki tilanteet huomioiden), eikä vaatekaapista löydy enää yhtään sellaista vaatetta, jota en omakseni oikein tunne.

En kuitenkaan halua peräänkuuluttamaani vaihtelua haalimalla "kertakäyttövaatetta" tai "ihan kivaa" (sitten olisin kohta taas karsimassa, ja sepä olisikin eettistä se!), vaan kaipaan edellämainittujen perusasioiden lisäksi myös sen ihastuksen tunteen, että vaatteen haluaisi laittaa heti ylleen. Kun nyt katselen noita henkareilla odottelevia vaatteita, jokaisessa sellainen kipinä on nimittäin ollut. ...ja ikävä kukkaron puolesta, mutta toinen yhdistävä tekijä on, että useimmat niistä ovat tuntuneet ostohetkellä ihan vähän tai vähän enemmänkin liian hinnakkailta... No, onpa toki sitten tullut pidettyä hyvää huoltakin tuosta syystä, ja suurin osa lempivaatteista on jo useamman vuoden takaa.

Niin sitä on menty taas yksi viikko pääosin nahkaan ja kasmiriin kääriytyneenä. -Kombo, jossa ei ole kertakaikkisen mitään vikaa, mutta jolle kaipasin vaihtoehtoja. Kaikenpäälle kevättä kohti mennessä harmaa-musta-mustempi väriskaala on tuntunut tunkkaiselta, ja olen alkanut kaipaamaan jotain hempeämpää (Jahas. Nyt sitten olen muuttunut lopullisesti äidikseni, joka aina halusi jotakin värikästä...)

...Siellä, ketään kohtalotoveria, jolle tullut vaateväsymys?

 

PS. Tuon kuvan H&M Premiumin silkkipuseron ja sen kaltaisia hepeneitä pukisin tosin päälleni vaikka joka päivä, jos joku ne minulle aina aamuksi silittäisi...

 

 

Kommentit

Noora K. (Ei varmistettu) http://nooraandnoora.com

Minä! Kroppa taitaa edelleen vähän etsiskellä itseään raskauden jälkeen ja olen ihan kyllästynyt niihin muutamiin vaatteisiin, jotka sopivat sille ja elämäntilanteelle. Mutta en edes tiedä, mitä haluan. Jotain vaaleanpunaista vähän, mutta muuten olen ihan kujalla.

Hertta
Lilou's Crush

Ha, ihan sama! Äitiysloman jälkeen juuri tuo fiilis on säilynyt... täällä valkoiset (!) farkut kesäksi ja jotain keveitä sävyjä muutenkin. Mutta valikoima on jotenkin niin kovin erinäköinen kuin mistä tykkään...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tavallaan samoilla linjoilla. Toisaalta on helpottavaa, ettei vaatekauppojen tarjonta aikaansaa jatkuvaa pakko saada -fiilistä, mutta toisaalta taas sitten, kun jotain ihan toden totta tarvitsisi, ei olekaan niin kivaa. Juhlamekkojen etsintä ainakin on tosi ärsyttävää...

Ihanaa olisi, jos olisi varaa teettää vaatteita! Aika hyvin kuitenkin tiedän, mistä tykkään, sellaista vain ei tällä hetkellä kaupoista hevin löydy. :)

Mää itse asiassa en silittele silkkipaitojani koskaan. Pesen kyllä käsin, joten siinä se säästetty aika kuluu.

laurat0n (Ei varmistettu) https://asmalladventure.eu/

Täällä samoissa fiiliksissä!! Huomaan kulkeneeni koko alkaneen vuoden samoissa lemppareissa, eikä sen muuten niin väliä, mutta olishan se kelien lämmetessä kiva vähän keventää, ja löytää muutama uusi lemppari..nimittäin koko syksyn ulkomailla asuneena, ja yhden laukun verran vaatteita mukana kantaneena, huomasin taas sen, kuinka vähällä sitä pärjää. Mutta valitettavasti ei ne lempparitkaan kestä loputtomiin käytössä, joten aina välillä olisi kiva löytää muutama uusi menoon mukaan, nyt vaan tuntuu ettei mikään oikein vastaa omia toiveita. Ehkä pitää lähteä naapurimaiden tarjontaa kurkistamaan, vaikka ihanasti on tänne rantautunut taas uusia putiikkeja!

Sinituuli (Ei varmistettu)

Jotain samanlaista fiilistä on havaittavissa. Olen nyt kaksi vuotta elänyt karsitun vaatekaapin kanssa. Olen uutta ostanut, mutta todella hillitysti ja osa näistä on lähtenyt aika nopeasti kiertoonkin. Kaipaisin uutta, mutta tuntuu, et ei vaan löydy. Tai jos löytyy, niin materiaalilapun vilkaisun jälkeen vaate saa jäädä kauppaan. Tai sitten hintalapun vilkaisun jälkeen :-D Onneks mennään kesää kohti ja pian saa kaivaa muutamia keväisempiä vaatteita käyttöön.

Hekku (Ei varmistettu) http://huesofblack.blogspot.com

Tiedän tunteen! Haluaisin ostaa uutta (ja myönnän piristäväni itseäni shoppailemalla), mutta kun MULLA ON JO KAIKKEA! Marssin toiveikkaana &OtherStories'in uuteen liikeeseen, kävin hiplaamassa jokaisen vaatekappaleen ja ostin lopulta aurinkolasit. No, ehkä tämä on ohimenevää, tai sitten olen syvästi ja tietämättäni masentunut - aika näyttää, kummasta on kyse.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen. Olen minimalisti ja pidän karsitusta vaatekaapistani. Sitä pitäisi kuitenkin hiukan laajentaa, koska nyt vaatteita on vähän liiankin vähän. Lempivaatteisiinkin tylsistyy, jos päällä on aina sama neule siksi, ettei enempää ole. En vain kelpuuta mitään! Haluaisin kohtuulaadukkaita, hyvin yksinkertaisia ja klassisia vaatteita, joita perusvaateliikkeet eivät kumma kyllä oikein tarjoa. Oman haasteensa tuo opiskelijabudjetti ja keskivertomiestä pidempi varsi. Erityisesti etsinnässä on ollut jo pitkään jotkin muut housut kuin farkut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Keskivertomiestä pidempi varsi on siis pukeutumisongelma siksi, että olen nainen. :D

iidis
Varpain jaloin

Sama tunne. En oikein edes viitsi mennä kauppoihin, kun valikoima ei innosta. Yhden ihanan kasmir-neuleen bongasin ja nyt sulattelen hintaa ja sitä olisiko se todellakin juuri se oikea. En enää halua kaappiini mitään väliaikaisratkaisuja, jotka yhden vuodenajan jälkeen on nyppyyntyneet ja virttyneet pilalle. Toisaalta arvokkaammat vetimet vaatii kypsyttelyä ja punnitsemista enemmän, koska kaikkeen ei ole varaa samaan aikaan. 

Ja vaaleanpunaisen perään haikaillaan täälläkin. (Vaikka pohtimani neule onkin harmaa..)

Mia K.
Voi taivas

Samsoe&Samsoella on ihania yläosia juuri nyt! Ootko käyny siellä? :)

Sekä Destiny:llä Lönnrotinkadulla kivoja, erilaisia! Siellä oli kyllä nyt ti näytös, joten kannattaa kurkata nettiin ensin. Näkyi menevän uutuudet kuin kuumille kiville ;)

Toivottavasti tärppää! 

Kommentoi