Väljät vedet vai tehoneliöt?

Lilou's Crush

Laskeskelin, että muutosta takaisin tänne keskustaan tulee kohta kaksi vuotta. Onpa ne menneet vauhdilla.

Päätös oli tuohon maailman aikaan oikea: mies oli väsynyt pitkiin päiviin ja tunnin työmatkoihin. Päätimme siis palata ainakin joksikin aikaa keskustaan ja hakea elämään joustoa ja perheelle aikaa.

Arki todella helpottuikin, kun työmatkojen nielemä aika muuttui neljäsosaksi entisestään, ja kaikki tarpeet olivat käden ulottuvilla. 

Muutossa luovuimme työmatkan lisäksi myös vajaasta neljäsosasta neliöitä -konmari -projektini vuoksi se sujui yllättävän kivuttomasti. Huonekaluja annoin vielä muuton jälkeenkin pois, telkkaristakin luovuimme samaan syssyyn.

Nautin todellakin elosta tässä vanhassa talossa ja kauniissa kaupunginosassa. Koti on toimiva ja mieleisemme, vaikka maalisutia vielä pitää parille paikalle vilauttaa. Naapurit ovat mukavia, yhdestä perheestä on tullut ystäviäkin. 

Krunikka kuin pieni kylä. Lapsen päiväkoti on kahden korttelin päässä, balettituntini viereisessä. Kavereita löytyy alakerrasta, rautatieasemalle kävelee alle kymmenessä minuutissa. Lähikauppa toimii jääkaapin jatkeena, ja työpaikka melkein näkyy ikkunasta.

Mutta tilanteet elää elämän myötä: Mies työskentelee enenevissä määrin kotoa, eikä meidän kompaktissa 80 neliön neliössämme ole muuta työtilaa kuin kaiken keskellä oleva ruokapöytä. Siinä ei piirtopöytä, valopöytä, pensselit, paperit, kynät sun muut mahdu makaamaan. Kotiovelta työpaikan ovelle kuljettanut ratikkalinjakin lopetettiin HSL:n suuressa myllerryksessä, ja nyt työmatka julkisilla on tuplaantunut. 

Itse kaipaan vanhan kodin suunnalta Vartsikan rauhaa ja vehreyttä, raitista ilmaa ja jotenkin leppoisampaa elämän tahtia. Etenkin nyt, kun elämässä on aika paljon stressiä, kaipaan toisinaan kuuttasataa metriä enemmän etäisyyttä työpäivien melskeen ja kodin välille. 

Esikoinen on kotiutunut hyvin, mutta kaipaa toisinaan takaisin isommille pihoille. Vanhan kodin kavereihin on edelleen yhteydet, ja paljon uusia kavereita on täältä löytynyt, parhaat kaverit löytyvät samasta rapusta. Haaveilee kyllä nykyistä huonettaan isommasta huoneesta, sohva pitäisi kuulemma  saada... 

En jaksa ymmärtää kiistelyä siitä, onko lapsiperheen paras asua maalla vai kaupungissa. Molemmissa paikoissa on hyvä, aika näyttää, kummasta suunnasta kaipaamamme lisäneliöt löytyvät. Kotipaikkoja meillä on kaksi, ja molemmissa meillä on hyvät, tukevat juuret.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.