Vartalo kotona, mieli reissun päällä

Lilou's Crush

Jäätelö maistui kotitalon naapurin papan pihalla just niin hyvällä kuin ennenkin. Tällä kertaa uima-allas olikin ehtinyt jo tyhjentyä, siellä polskin lapsena kerran jos toisenkin.

Mieli on vielä reissussa, vaikka palasimmekin viime yönä kotiin. Kuinka Suomi onkin kaunis maa, kuinka Järvi-Suomen seutuviltakin löytyy niin monenmoista maisemaa. Miten kesä voikin tuoksua tutulta ja huumaavan hyvältä. Ja miten lämmin olo voi tullakaan vanhoja ystäviä kohdatessa. Näitä muistoja kelpaa helliä.

Yövyimme ystäväni perheen mökillä, joka oli kuin piilotettu suloinen salaisuus. Metsän keskellä, järven rannalla, kaukana kavala maailma. Perille pääsi puikkelehtimalla pieniä hiekkateitä, ja vaikka seutu on minulle tuttua, eksyin silti ensimmäiseltä kauppareissulta palatessa. Miten mainiota olikin taas kurvailla sorateillä, sellaisella opettelin kuusitoistavuotiaana ajamaankin.

Pienen maailmanmatkaajan ensikokemusta mökkeilystä oli ihana seurata: lapsi nautti suunnattomasti näistä päivistä. Sammakoiden hämmästelystä, mustikoiden poimimisesta, saunan lämmittämisestä, paljussa kellumisesta ja nopeasta kastautumisesta melko hyytävässä järvivedessä. Olemme valtavan onnekkaita, kun saimme osaksemme tällaista hemmottelua. Nämä muutamat päivät olivat lomamme kohokohta.

Tänään päivä on täyttynyt toisenlaisista touhuista: lastenhuoneen seinät saivat maalia pintaansa, katoimme ensimmäistä kertaa koko kesänä terassille juhla-aterian ja vielä iltapuhteiksi pystytimme tytön kanssa jäätelötehtaan. Jos tuotokset ovat makoisia, jaan reseptin tietty täälläkin.

 

Kommentit

MS (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Ihania kesäkuvia! Juuri tuollainen on kesä-Suomi parhaimmillaan! Voispa itekin lähteä reissaamaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.