Vaunut vaihtoon

bugaboo-Bee3-folded.jpg

Alusta saakka olen epäillyt, että kun muutamme keskustaan, taival meitä hyvin palvelleiden Buffaloiden kanssa tulee todennäköisesti päättymään. Ja nyt, kun tulevassa kodissamme ei ole hissiä, noiden jykevien vaunujen rahtaaminen ylös-alas on täysi mahdottomuus, oli muskelit millaiset hyvänsä. Saati sitten tällaiselle hyttyssarjalaisella. Hissin puute ei kuitenkaan ole mikään major problem elämän mittakaavassa, ratasaikaa kun on jäljellä sen verran vähän, että muutoin meille ihanaa kotia ei kannattanut jättää hankkimatta. Mutta riesa mikä riesa, tämä rattaankantoasia.

Eipä siinä. Vaikka olin tosiaan alkujaan ajatellut, että meidän ratassaaga tämän jälkimmäisen lapsukaisen kanssa päättyy tähän nyt meillä olevaan komboon (siis Bugaboon Buffalot ja superkevyet matkarattaat Yoyot), nyt on tehtävä olosuhteiden vuoksi suunnanmuutos. Peräännyin tästä ajatuksesta jo hetkeksi, mutta ei. Ei selvitä ei.

Sinänsä homma on helppo, että koko vaunuviidakkoa ei tarvitse käydä läpi, tutussa Bugaboossa aiotaan pysyä. Ollaan oltu todella tyytyväisiä, ja kaikki lisätarvikkeetkin toimivat näppärästi sikin sokin. Buffaloiden alta pois myymämme Cameleonit olisivat nyt juuri nappivalinta. Cameleoneja en nyt kuitenkaan viitsisi enää hankkia, kun vauvakopalle ei ole tarvetta, vaan ainoastaan rattaille. Vanhanmallisiin Bee-rattaisiin en ollut ihan hirveän tyytyväinen, mutta nyt istuin, joka oli suurin murheenkryynini, on parannettu entisestä, joten Beet ovat kohonneet listalla aika korkealle.

Nyt sitten kaipaisinkin tosikäytön kokemuksia Bee-rattaista (nimenomaan Bee3, jos tarkkoja ollaan) kaupunkikäytössä ympäri vuoden: meillä aikanaan niitä käytettiin matkiksina, ja talvella ihan satunnaisesti. Pienet pyörät eivät ole se paras vaihtis, mutta pärjäisiköhän niillä, kun vaunuttelu pahimpina lumi-sohjopäivinä ei ole välttämätöntä, sen verran ytimessä asutaan jatkossa, päiväkotiin on pari korttelia (vieläkin on vaikea uskoa tätä onnenpotkua!) ja muuhun matkailuun autokin on tarvittaessa käytössä.  Kuinka lapsukaiset ovat nukkuneet päikkärinsä niissä, meillä kun lapsi ei nuku muualla kuin Buffaloissa, ja niissä unet tosiaan maistuu!

Kommentit (28)
  1. mä lähtsin vankasti suosittelemaan baby joggereita, joko tavipyörillä tai ilmarenkailla. meillä on ne camien seurana autorattaina.. iso plussa on yhdenkäden kasaus ja kokoon nosto vaikka lapsi sylissä

    1. Kuulostaa tosi käteviltä, kasaussysteemi ilmeisesti samaa tyyliä kuin noissa pienipyöräisissä Yoyoissa (jotka eivät todellakaan ole talvirattaat!) Meille tulee tosiaan taas camit, ylös ei tarvitse kantaa kuin istuinkehikko, joka onkin sitten ihan kevyt rasti. Homma päätyi siis hyvin. Mutta tässäpä saa moni samaa pohtiva tosi hyviä vinkkejä ja suosituksia!

  2. Täältäkin vahva suositus baby joggereille (city mini) – ovat yllättävän tukevat ja ”oikeat vaunut” matkarattaiksi ja tosiaan kokoaminen ja kantaminen onnistuu tosi hyvin, kahvasta vaunut naps kokoon ja matkaan.

    1. Lisää joggersuosituksia 🙂 Minä olen jo niin vanha koira, että en taida kertakaikkiaan oppia uusia temppuja 😀 Niinpä meille tulee huomenna kakkosrattaiksi käytetyt camit -ihan minit matkikset meiltä löytyykin. Jos ei tuolla kombolla pärjää mitä meiltä löytyy, niin ei sitten millään 😀 AIkamoisen vaunukaupan saan vuoden päästä perustaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *