Verkko kiristyy

Lilou's Crush

Pidempään blogiani lukeneet ehkä muistavat pohdiskelujani asuinpaikkaan liittyen myös turvaverkkojen kannalta. Entinen kotimme oli ihana, sijainti vehreässä lintukodossa mita parhain. Se neuvolan kuuluttama ja itsekin kaipaamamme turvaverkko läheisistä kuitenkin puuttui, ainakin siinä tyypillisimmässä merkityksessä. Mummit ja ukit joko asuivat toisessa kaupungissa kaukana tai katsoivat touhujamme pilven reunalta, kummit kaukana tai keskustassa omine lapsineen ja samoine kiireineen minkä parissa itse painimme. Arjen apua toivat valtavasti ihanat naapurimme, ilman heitä olisimme olleet vielä tiukemmalla toisinaan aika mahdottomien aikataulujen kanssa. Pyrimme tietysti aina vastaamaan samalla mitalla, mutta kyllä se silti vähän toisenlaista kehtaamista vaati pyytää jeesiä naapurin (aina auttavaiselta) Tepolta kuin vaikkapa veljeltäni Veikolta...

...josta pääsemmekin kipin-kopin pitkin aasinsiltaa tänne Krunikkaan. Paras mahdollinen juttu nimittäin muuttui juuri todeksi tällä viikolla: veljeni puolisoineen muuttaa aivan naapuriin, yhden talon päähän meistä! Voi meitä onnenpekkoja. Jos aiemmin kesällä vain varttiin jalkapelillä kutistunut välimatka hymyilytti, nyt suorastaan hekotuttaa. Matkaa ei taita matelemallakaan kuin puoli minuuttia, melkein voisi huutaa asiansa. Saman korttelin sisällä asutaan, eli lapset pääsevät vaikka keskenään kyläilemaan kummeilleen ilman tienylityksiä. Ollaan niin onnellisia! Oma veli, ja yksi parhaista kavereistani, ihan tuossa käden ulottuvilla. Kovin usein ei tätänykyä apua tarvita, kun työt, päiväkoti ja koulu ovat lyhyen matkan päässä kotoa ja logistiikka sata kertaa helpompaa kuin ennen, mutta jo ajatus siitä, että siellä ne luuraa, muutaman seinän matkan päässä, tekee hyvän mielen. 

Kommentit

I M S (Ei varmistettu)

Mun siskoni antoi mulle hyvän neuvon aikoinaan. Jos sukulaisista ja ystävistä ei saa turvaverkkoa, pitää se luoda rahalla. Siksi meillä on käy lastenhoitaja (onneksi löytyi omasta naapurustosta ihastuttava nuori neiti) muutaman kerran kuussa sekä kesällä työllistetään tämä neito 2 viikkoa putkeen, kun päiväkoti menee kiinni juhannuksena ja aukeaa elokuussa.
Tytär on löytänyt sydänystävän tästä neidosta. Vaikkakin rahalla ostettu, mutta kuitenkin.
Vaihdamme hänen perheensä kanssa myös joulukortit ja synttärilahjat. Kävi onni, että löysimme tälläisen aarteen korttelin päästä kotoa!
Ja FB-ilmoituksen johdosta.

Hertta
Lilou's Crush

No siinäpä yksi tosi hyvä ratkaisu, niin työllistämismielessä kuin oman sielunrauhan vuoksi, jos tällaisen pystyy toteuttamaan. Meillä tarpeet ovat yleensä olleet niin yhtäkkisiä, kun suunnitelmat ja aikataulut muuttuu, että voisi olla vaikea löytää "palkattuja apukäsiä" juuri siihen hetkeen, säännöllisemmissä tarpeissa hyvinnii toimii.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.