Viimehetken muutoksia laattavalinnoissa

Kaupallinen yhteistyö: Laatta Leevi

Niin neidon mieli vaihtuu kuin savu joka haihtuu. Jälleen kerran on siteerattava Paappaani. Sillä niin vain yks kaks vikkelään menivät uusiksi lattialaattasuunnitelmat toissaviikolla, kun katsastimme märkätiloja laatoittajan kanssa.

No, oikeasti kyse ei ole mieliteosta vaan ihan järkitekijöistä: meille tulee kylpyhuoneeseen ja alakerran WC -tiloihin useampi lattiakaivo, joista jokainen vaatii omat kaatonsa. Niin vain kävi, että edes 15×15 laatat eivät aivan kivutta tähän taitu, saati sitten havittelemani 30×30 tai jopa 60×60 laatat.  Unidrain ei meillä budjettisyistä ollut vaihtoehto, talotehtaan hinta sen asennukselle oli tähtitieteellinen tavalliseen verrattuna.

Lattian osalta oltiin siis lähtöruudussa. Helposti asennettava, tuttu ja turvallinen 10x10cm-kokoinen laatta ei omaa silmää oikein miellytä, ehkäpä tuttuutensa vuoksi. Aloin pakitella askel kerrallaan taaksepäin. Edellisen kodin kauniit marmorilaatat olivat aivan ihanat, mutta tällä hetkellä aivan järjettömän härdellin keskellä ja jaksamisen äärirajoilla haluan, että jokainen kodin pinta on mahdollisimman helposti huollettava. Siis ilman pinnoituksia, erikoispesuaineita tai muunlaista ylimääräistä  ylläpidossa.

Selasin jälleen kerran pinterest-kansioni ja vanhat lempparitoteutukset aiemmista remonteistamme, ja kokonaisuus alkoi hahmottua. Marmorilaattojen muoto, mutta klinkkerinä. Pikainen yhteydenotto laatta-luottotoimittajallemme Laatta Leeviin, ja sain heti seuraavana päivänä kuittauksen, että kuikuilemani mallilaatat ovat jo matkalla. En voi tässä yhteydessä kuin kuin ylistää oman yhteyshenkilöni pitkääkin pidempää pinnaa ja apua näissä pohdinnoissa ja väsymätöntä selvittelyä eri laattavalmistajien vaihtoehdoista -asiakaspalvelu on ollut alusta loppuun kymmentä pistettä ja papukaijamerkkiä, mikä on ihanaa tässä kaikkien epäonnisten sattumusten seassa.

Avasin kirjekuoren ja hellästi huljutin kolme erilaista näytettä esiin. Eläväpintainen, hyvin vaalean harmaa kennolaatta Ceramica Magican Antica -sarjasta valikoitui heti ylivoimaisena koko perheen suosikkina (no, nuorimmaista ei kyllä asia kiinnostanut, mutta muita senkin edestä). -samat sävyt kuin tuossa kuvan seinälaatassa, mutta hexagonin muodossa, tuossa ylimmässä huonon valaistuksen kuvassa on se meidän laatta. Kokoa laatalla on noin 7,5×7,5 cm.

Seinälaattaan tämä kaivoasia ei onneksi vaikuta -siinä saamme pitää valitsemamme siron ja kauniin, 5×20 cm kokoisen Equipe Ceramicsin Evolution Blanco Mate -laatan. Matta on tällä kertaa valintani, sillä haen lempeän pehmoista tunnelmaa kylppäreihin, ja yhdistelmällä hentoa harmaata, puhdasta puuta ja mattaista seinälaattaa se tuntuisi aika hyvin syntyvän, vai mitä tuumaatte? Yksi hauska väripilkku tosin alakertaan on suunnitelmissa, katsotaan keväämmällä, taipuuko budjetti siihen. Tätä laattaa löytyy myös kiiltävänä (naapurimme oli sattumalta luonnollisesti valinnut tuhansien valkoisten laattojen joukosta presiis saman laatan, mutta sentään edes kiiltoaste poikkeaa!) sekä eläväpintaisena ”country” -mallina. Kauniita nämäkin molemmat.

Nyt pitääkin keskittyä ja tehdä tilaus, sillä laatoitushommiin ei ole enää kuin kuukauden päivät! Voitteko uskoa! MINÄ EN!

 

PS. Tiedoksi, että Laatta Leevillä on sellainen mahtava palvelu, että selvittävät tehtaalta, mikäli muutoin sopivista mutta liian suurista laatoista saisi leikkuutettua pienemmät. Esimerkiksi meidän ensin pohtimaamme laattaa saadaan leikattua pienemmäksikin, ja vielä todella kohtuullisin kustannuksin. 

PPS. Kirottu olkoon tämä valon puute. Tuntuu aivan turhalta ottaa valokuvia, kun kaikki on keltaista mössöä tai epäselvää pikselikohinaa. Mutta josko tästä nyt jotain selkoa saisi!

*laatoista saadaan alennusta tilattaessa

 

Kommentit (2)
  1. Ihania laattoja<3 oon katsonut vierestä kun mun mies on asentanut meille kolme unidrainia ja voin sanoa että sen touhun jälkeen mua ei enää ihmetytä kyseisen puuhan hinta sitten olleskaan:D on nimittäin sellaista millipuuhaa ja vaikka vaikuttaa simppeliltä sutinoinnilta niin on TODELLA aikaanvievää myös ammattilaiselta saati sitten tällaisilta tavallisilta tallukoilta.

    1. Kyllä, on siinä aikamoinen ähräys perinteisiin verrattuna, mutta hinta oli tosiaan aivan posketon -kolme kertaa suurempi, mitä edellisen remonttimme putkimies siitä olisi veloittanut. ehkä meille silloin tosin osui näitä näppärästi laittava kaveri, sitä en toki tiedä 🙂 Nätti se olisi, olen vähän kade teille! Nyt meillä on asemoitu viemäri tosi tyhmästi juuri siihen, missä suihkussa seistään. Näitä pieniä detaljeita, joita ilmeisesti ei kovin paljoa moni mieti. Edellisen remonttimme tekijä tähänkin nimenomaan kiiinnitti huomiota, niin automaatiolla sitä ajatteli, että uudiskohteessa tällaisesta ei tarttisi huolehtia, kun tilaakin olisi ollut ja mahdollisuus. No, kaikenlaista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *