Viimein valmis pikkuvessa -verhot ovena ja paljon piilottajana

Lilou's Crush

Viimein, aivan mahdottoman pitkän ajan jälkeen voin sanoa, että viimeinenkin osa meidän kylpyhuone- ja WC-remonttia on valmis. Tämä kauan odotettu viimeinen silaus on "ovet" eli siis tässä tapauksessa verhot kodinhoitohässäkän peittämiseksi.  Oli kuin rauha olisi laskeutunut huoneeseen, kun vedin verhot iloisenkirjavan pyykkikone- pesuaine- pyykkikaappi- ja siivouskaappitilan eteen, joka täyttää täysin toisen pitkän sivun.

Ylipäätään tilan muutos kodinhoitohuoneesta lattiakaivolliseksi, lavuaarin ja WC-istuimen sisältäväksi aikuisen naisen kaunistautumistilaksi samalla myös vanhat toiminnot huomioiden ei ollut aivan helppo rasti. Pyörittelin putki- ja sähkösuunnitelmia pitkän tovin eri toimintojen kanssa ja viimein syntyi tämä lopullinen, käytössä erinomaiseksi todettu malli, jolla hain rakennepiirrokset ja asianmukaiset luvat. Piirros- ja rakenneprojekti meni suht sukkelasti, mutta remontti otti aikansa, samoin oikeanlaisten seinähyllyjen ynnä muiden löytäminen ja asennus.

Sain kaikki toiminnot sopimaan, mutta alkujaan suunnittelemani liukuovet eivät mahtuneetkaan. Tilaa olisi jäänyt liian vähän, ja ne olisivat olleet aivan liian kömpelöt ja raskaat, kun tuolla puikataan yhtenään milloin milläkin asialla. Sitten muistin aikaisemmin saamani yhteydenoton Eurokankaasta, ja ajattelin kysyä heiltä ratkaisua tällaiseen pulmaan.

Ja löytyihän se! -Ja vielä huomattavasti kauniimmalla toteutuksella, kuin alustava oma ajatukseni. Eurokankaan ammattilaiset ehdottivat tilaan ranskalaisesta Sunbrella- kankaasta ommeltuja verhoja, jotka toimivat tällaisessa toisinaan kosteahkossa tilassa tosi hyvin ollessaan homesuojatut ja tosi vaivattomat, koska hylkivät niin likaa kuin vettäkin. Tunsin kankaan itseasiassa hyvin jo ennaltaan, sillä anoppini oli ommellut siitä terassille tyynyjä, ja ovat edelleen parin kesän käytön jälkeen täydellisessä kuosissa. Nuo mainitsemani ominaisuudet aktivoituvat uudelleen pesun jälkeen silittämällä (toi meikälle mieleen boldisten Brooken BeLief-kankaan, näin sivuhuomautuksena...).

Verhojen sävy oli alusta saakka selvä homma, vaikka kuoseja olisi ollut monenmosia, niitä voi kurkata halutessaan tästä, näköjään 285 vaihtoehtoa tarjolla... Tuo pehmeä valkoinen rauhoittaa hyvin tilaa heijastuestaan peilistä ja istuu värimaailmaan.

Kun kerroin pitäväni eleettömästä tyylistä, oli siihenkin ratkaisu valmiina: yksinkertainen kisko suoraan kattoon kiinni, ja verhoihin nipsut 10 cm laskoksiin. Ja siinä se oli, just kuten toivoin. Ei purjerenkaita, ei hankalia klipsuja, mahdollisimman vähän näkyviä vipstaakkeleita.

Oli kertakaikkisen helpottavaa vain heittää ajatuksensa ja toiveensa ilmoille, ja ammattilaiselta tuli täydelliset ratkaisut kaikkeen -etenkin siinä stressissä, kun on tehnyt remontin edetessä jo kymmenenbiljardia muuta päätöstä. En olisi itse osannut suunnitella, valita tai ommella tällaista lopputulosta ikimaailmassa. Tykkään siitä valtavasti: hillitty, rauhallinen, toimiva. Ja ennenkaikkea, täysin valmis. Kyllä kelpaa nyt aamulla meikkailla ja illalla pyykkäillä!

Verhokankaat ja ompelu saatu Eurokankaasta

PS. Huomasin juuri, että Eurokankaassa on kankaiden ostajalle verhojen ompelu kaupan päälle 25.3 saakka, eli vielä pari päivää.

Kommentit

Noushka (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä! Mikä laatta teillä on muuten tässä lattiassa? Ihastuin!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos :) Tulikiven marmorimosaiikki. Se on tosi tosi tosi ihana! 

Aapukka (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää! Minua kiinnostaa tuo allaskaappi ja peilikaappikin. Mistä ne ovat ja paljonko niiden syvyys mahtaa olla?

Hertta
Lilou's Crush

Heippa! Ne ovat molemmat Ikeasta -allaskaappi tuunattu, ja siitä olenkin laittamassa erikseen juttua oikein pian! Koon tsekkaan siihen myös :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikein tilaihme. :) Kauniit kaakelit ja kalusteet myös, samoin ihailin noita vanhanaikaisia katkaisimia. Ja pyykit saa lajitella vetolaatikoihin, siitä haaveilen!

Hertta
Lilou's Crush

On kyllä, sitä nimenomaan :) meillä on tällainen miniatyyrikoti, kaikki mitä tarvitaan minikoossa :)

vetokorit oli kyllä ehdoton juttu, kun sellaiset 2005 ensimmäisen kerran laitoin, en ole halunnut olla ilman :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.