Viisitoista avainta -eli ihana hotellimme Roomassa

Lilou's Crush

Ihan pakko vielä ainakin tämä juttu kertoa viime viikon reissultamme. Nimittäin hotellivalintamme, meni niin kertakaikkisen nappiin kuin ikinä vain voi!

Aloin etsiä sopivaa hotellia aivan heti, kun reissumme muutamia kuukausia sitten mahdollistui. Ja hyvä niin, sillä onnistuin löytämään huomattavasti normaalihintaa edullisemman tarjouksen pienenpieneen boutique-hotelli Fifteen Keysiin pittoreskilla, joskin tätänykyä myös kovasti turistien suosimalla alueelta keskustan Montista. 

Mutta takaisin hotelliin. Nimi Fifteen keys tulee luontevasti siitä, että hotellissa huoneita on vain 15. Jokainen huone on omanlaisensa, meidän huone oli harmaa huone, numero 8. -ja huoneestahan en sitten tietenkään tajunnut ottaa yhtään kuvaa. Tuon ylläolevan sentään nappasin ikkunasta! Se oli juuri sopivan kokoinen, rauhallinen, raikas ja ihanan siisti ja puhdas. Sängylle on annettava erityismaininta: niin patja kuin tyyny olivat herkästi nukkuessa kipeytyvälle selälleni ja päälleni aivan täydelliset. 

Aamiainen oli laadukas ja kovin kauniisti katettu. Tuoreita hedelmiä, leipää, vihanneksia, luomujogurttia, mysliä ja erikoiskahveja, pientä makeaa. Ja hyvin paistettua pekonia ja munakokkelia (olen viimeiaikoina siirtynyt kasvispainotteiseen ruokavalioon melkein huomaamatta, mutta tuo pekoni löysi tiensä lautaselleni joka aamu). Olipa tarjolla proseccoakin, ja sitä ensimmäisen aamun kunniaksi lasilliset nautittiinkin. 

Nämä asiat, yhdistettynä kaikinpuolin ystävälliseen, avuliaaseen ja iloiseen henkilökuntaan tekivät jo hotellistakin yhden reissumme kohokohdista. Jos siis olet suunnittelemassa aikuisten kesken reissua kaupunkiin, en voisi parempaa paikkaa vinkata! 

THE FIFTEEN KEYS HOTEL

Via Urbana, 6/7 – 00184 Rome

T: +39 06 48913446

F: +39 06 48913680

 

PS. Sijaintina Monti oli selvä valinta: kävelymatka niin rautatieasemalle, jonne kentältä saavuttiin sekä kaikkiin niihin nähtävyyksiin, joita haluttii ihailla (mm. Piazza Navona, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi, ja tietysti Colosseum ja Forum Romanum.). Ja niin vain kävikin, että koko neljän päivän reissun aikana ei kertaakaan käytetty muuta kulkupeliä, kuin omia jalkoja. Enimmillään askelia kertyi pitkälti yli 30.000 mikä on aikamoinen määrä tepasteltavavaa, mutta liialta se ei tuntunut missään vaiheessa.

Kommentit

EMerituuli
Loxodon

Kiitos näistä Rooma-kirjoituksista! Rooma on ylivoimaisesti lempikaupunkini ja kävinkin sielä aikaisemmin aina vähintään kerran vuodessa. Lasten kanssa en ole Roomaan lähtenyt, mutta kunhan pieninkin tästä vähän kasvaa, niin varmana mennään koko perhe, vaikka haaveissa olisi toki romanttinen matka miehen kanssa, joka ei ole koskaan Roomassa käynyt. Tämä hotellisuositus vaikuttaa myös ihanalta!! 

Tasaraita

No jopas on ollut ihanan näköinen ja oloinen hotelli. :) Toivottavasti loma oli muutenkin kaikin puolin kiva ja saitte ladata akkuja ja viettää aikuisten aikaa.

Pitääpä laittaa muistiin jos joskus on reissu Roomaan suunnitteilla.

Näyttääpä ihanalta paikalta!

Kommentoi