Vinkkejä Pariisiin 10-vuotiaan kanssa?

Lilou's Crush

Olen käynyt Pariisissa viimeksi viisi vuotta sitten, kun pääsin H&M:n kutsumana lempisuunnittelijani Isabel Marantin ja H&M:n yhteistyömalliston lanseeraukseen. En unohda tuota matkaa i-ki-nä! Tapasin myös rouva Marantin tuolloin. Hurmaava. Sitä ennen visiteerasin muutaman vuoden tuossa rakkauden kaupungissa melko ahkerasti -olemmepa mieheni yltiöromanttisuuden vuoksi menneet kihloihinkin Eiffelin huipulla -nyt jo naurattaa, mutta silloin tuntui läsnäolijoiden ilakointi ja aplodit siltä, että lähinnä olisin voinut vajota tukijalkojen läpi jonnekin syvälle maan alle. Vaikka olihan tuo ihanaakin. En vain oikein pidä yllätyksistä, enkä etenkään suureellisista yllätyksistä!

Mutta nyt on toisenlainen reissu luvassa! Matkustamme nimittäin pitkäksi viikonlopuksi Pariisiin nyt kymmenvuotiaan esikoisen kanssa. Hän lukee pitkänä kielenä ranskaa, ja kun valinta oli tehty, lupasin, että hän pääsee lähiaikoina mamman kanssa Pariisiin. Vierähti sitten puolitoista vuotta, että tämä asia saatiin järjestettyä, mikä toisaalta on hyvä, sillä nyt taipuu lapselta muukin ranska kuin merci ja äidiltä merde... Itse en siis puhu tuota kaunista kieltä, vaan olen lukenut pitkästi saksaa.

Nyt pyytäisin vinkkejä! Mitä kannattaa lapsukaisen kanssa nähdä ja kokea? Olemme matkalla niukalla budjetilla, joten mitään massinaisen meininkejä ei siis kaivata, mutta jotakin, jota ei ehkä aikuismatkalaisten kesken tai ihan pikkulapsireissuissa ole tullut ajatelleeksi. Disneylandiin ei ole aikaa tällä kertaa. 

Suunnitelmissa on:

  • Louvre -pääsen näyttämään hänelle muutamia mummin lempitauluja, ja tietenkin Mona Lisan. Täällä vierähtänee melkein yksi päivä, museo on aivan valtava. 
  • Riemukaari ja Champs Elysees, Notre Dame ja Sacre Coeur -vähän loikkimista pitkin kaupunkia, ja nämä katseltavaksi pääasiassa ulkoapäin arkkitehtuurin vuoksi, Champs elysees tietysti tallustellen
  • Eiffel -lapsen ehdoton ykköskohde.

Mutta mitäpä muuta? Myös kohtuuhintaiset ravintolat kiinnostavat. Majoitusta en meille vielä ole buukannut, joten sen sijainti ei tällä hetkellä vielä määrittele tekemistä. Liikumme jalan ja metrolla.

Odotamme pikkuista reissuamme tosi kovasti!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos teidän 10-vuotias on yhtä seikkailunhaluinen kuin mun vähän vanhempi siskontyttöni, niin suosittelen joko Pariisin katakombeja tai viemärimuseota. Katakombit eivät kyllä sovin ahtaanpaikankammoisille tai muuten säikyille, koska maanalla kulkeminen yhdistettyinä esillä oleviin vanhoihin luihin voi olla vähän liikaa :) Reitti maanalla on aika pitkä, ehkä 1,5 km, joten mahdollinen jonotus on sen väärti.

Viemärimuseo (Musée Rodin Musée des Egouts) sijaitsee sekin maanalla ja seurailee oikeita käytössä olevia avoviemäreitä. Ainakaan meidän käynnillä siellä ei kuitenkaan juuri haissut, mutta helteiden aikaan tilanne voi olla toinen. Jännittävä mesta siis sekin, mutta eri tavalla. Sisäänkäynti museoon on Seinen puolella olevassa pienessä kioskin tapaisessa rakennuksessa, jota emme aluksi ollenkaan huomanneet, vaan palloilimme ainakin 10 minuuttia kadun toisella puolella tutkimassa eri talojen sisäänkäyntejä...

Hertta
Lilou's Crush

Nämä molemmat kuulostaa JUST sopivalta, etenkin katakombit, joita jo sattumalta itsekin ehdin guuglailla! Suurkiitos <3

hann-a-nen (Ei varmistettu)

Katakombeille ja viemäreillä peukkua, molemmissa käyty ja ovat jänskiä vierailukohteita. :)

Itse tulin vinkkaamaan Jardin des Plantesista 5. kaupunginosassa. Kyseessä on kaunis kasvitieteellinen puutarha eri osioineen, lisäksi alueella on pieni eläintarha (tämän eettisyydestä en osaa sanoa mitään) sekä erilaisia museo- ja näyttelytiloja, mm. evoluutiogalleria, jossa siis esitellään eläinten historiaa. Jardin des Plantesin puisto on mun lempparipaikkani Pariisissa!

Samoilla kulmilla on muinaisten roomalaisten ajoilta vanha areena, Arenes de Lutece, pienine puistoineen. Siellä voi lähinnä käyskennellä, mutta jos kohdalle osutte, voi olla tytöllesikin hauska näyttää tuollainen tosi vanha paikka. Olen istuskellut siellä katselemassa paikallisten koululaisten varmaankin liikkatunnin pihaleikkejä, ja ajatellut, että on se näillä manner-Euroopan koululaisilla tällaista, frisbeen heittoa ja pallon potkimista vuosisatoja tai oikeastaan -tuhansia vanhalla areenalla... :)

Pere Lachaisen ja Montparnassen hautausmaat ovat myös kauniita ja kiinnostavia, mutta meneeköhän sitten jo liikaa kalmiston puolelle, jos käytte katakombeissakin. :D

Ravintoloista en osaa oikein sanoa, koska me ollaan aina vain katsottu lähellä olevista ravintoloista sopivin, kun nälkä on iskenyt, eivätkä nimetkään ole jääneet mieleen... Lounaista ainakin voi säästää sillä, että ostaa kahvilasta/leipomosta täytetyt leivät ja niille kaveriksi jotain juomista ja syö lähimmässä puistossa, näin me olemme joskus tehneet (ihan siksikin, että usein ne leivät on tosi hyviä ja täyttäviä). :)

Ihanaa tyttöjen matkaa teille!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos ihanasta pitkästä kommentista! Voi tuo ihana puisto! Olemme tosiaan mieheni kanssa viettäneet yhden kesäloman Pariisissa, ja pari pikku lomasta sen jälkeen, ja juuri tuo puisto tuli silloin ehdottomasti omaksi suosikiksemme! Aivan ihana paikka! Ja nauroin ääneen tuota "meneeköhän liikaa kalmiston puolelle" -lausetta, ai mahoton, ajattele jos vietettäisiin koko loma vain tuolla poisnukkuneiden mailla. Mutta hyvä vinkki se silti oli tosiaan.

Ja totta! Toivottavasti syyskuun lopulla vielä säät suosii, että voidaan pitää pieniä piknikkejä :) Siinä on kyllä jotain kovin ranskalaista, tai niin ainakin kuvittelen :)

möttis (Ei varmistettu)

Peukku katakombeille!

Jardin des Plantes on myös kokemisen arvoinen. Puutarha, kasvihuoneet, luonnonhistoriallinen museo, maailman vanhin eläintarha. Epävakaisella säällä hyvä paikka, kun voi enimmillä kuuroilla mennä museoon tai kasvihuoneisiin, sateen tauotessa sitten kierrellä puistoissa.

Citén saarella on useampikin hyvä ravintola, kunhan menee korttelin verran poispäin Notre Damelta. Samoin Sacre Coeurin ympäristössä, kunhan menee hiukan kauemmaksi turisti- ja tiedät-kyllä-miltä-kaduilta.

Kulkemisessa kannattaa katsoa, tuleeko halvemmaksi Paris Visite-kortti vai turisteillekin vapautettu Carte dÓrange. Oranssia varten täytyy olla oma kuva, postimerkin kokoinen naamakuva vaikka tulostuspaperille printattuna riittää.

Ai niin, täytyy toki mainita myös Versailles, jokainen prinsessasielu nauttii pihamaalta alkaen. Kaikki on niin överiä, puutarha niin valtaisa ettei sitä tajua ennen kuin itse näkee, suihkukaivot ja patsaat huikeita, sisätilojen krumeluureista puhumattakaan.

Hertta
Lilou's Crush

Versailles, oi se oli ihana! Sinne kyllä voisi tuon poikatytönkin viedä, kyllähän sitä ihailla sopii arkkitehtuuria ynnä muuta, vaikka vain äiti vieressä huokailisi prinsessallisia aatoksia.

Minulle tulikin juuri vastaan vanha Carte dÓrange. Näytän kuvassa elinkautisvangilta :D Otimme kuvat jossain photoboothissa, mutta hyvin ne kelpasi. Pitääkin tosiaan tutustua tuohon, edellinen reissu tehtiin tosi suurelta osin ihan jalkaisin, mutta nyt on kohteita niin ympäri kaupunkia, että ei koivet kestä. Sacre Coeurin lähistöllä söin elämäni parhaat crepesit, liekö johtunut tunnelmasta, vai olivatko oikeasti jumalten herkkua :) Laitan nämä ruokavinkit visuun talteen, mikään ei ole ikävämpää kuin nälän iskiessä vasta miettiä, minne sitä menisikään!

Piipo79

Jos haluatte kierrellä kirpparilla/antiikkiliikkeisä niin tämä massiivinen kirppari on aika hauska! (Disclamer: en ole vieraillut siellä sitten 2001 vaihtarivuoteni).

http://www.marcheauxpuces-.com/1.aspx

Piipo79

...niin ja jos tuonne menee niin kannattaa katsoa etukäteen minä päivinä on auki. Ettei tule turhaa reissua.

Sri Vatsav (Ei varmistettu) https://adaway.xyz/
Sai Krishna (Ei varmistettu) https://wafflesdiseases.com/
twinkal (Ei varmistettu)

Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
http://freegiftcardgenrator.com ||
http://asuskr.com ||
http://onlinefreegiftcodesgenerator.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.