Kiinnitetty postaus

Virtuaalipossua lihottamassa -eli kuinka säästän huomaamattani

Kaupallinen yhteistyö: OP

Tällä hetkellä meillä edetään ehkä eniten tarkan markan (siis euron!) aikoja, kuin koskaan aikuiselämäni aikana. Syyn arvaatte helposti. Rakennusprojekti, jossa budjetti voi yllättäen heittää häränpyllyä isostikin, sepä se syynä. Ja tuon päälle asuminen vuokralla viidentoista vuoden omistusasumisen jälkeen. On tässä syytä syynätä raha-asioita oikein suurennuslasin kanssa.

Olen aina ollut säästeliäs, sijoittamisesta sen sijaan kiinnostuin vasta muutama vuotta sitten. Asuntolainan päivityksen myötä aloin sijoittamaan lainan maksun yhteydessä pienen summan kuukausittain OP:n indeksirahastoon. Tuolloin kiinnostus heräsi myös sijoittamiseen muihin rahastoihin, ja myöhemmin suoriin osakkeisiinkin. Säästäminen tilille on silti juurtunut  mieleen sinä päällimmäisenä tapana säästää rahaa.

Nämä kaksi asiaa yhdistyvät käyttöön ottamassani palvelussa. OP lanseerasi hetki sitten Säästölipas-palvelun, jonka avulla säästän kuin itsestään, päivittäisten ostosten lomassa. Jokaisesta kortilla maksamastani ostoksesta palvelu nimittäin hotkaisee masuunsa talteen yhden euron (summa, jonka olen itse määrittänyt). Näiden säästöjen kohteena eivät ole sellaiset asiat, kuin vaikkapa ”vastaavan mestarin palkkio” tai ”kattoturvatuotteet” vaan ihan toisenlaiset. Esimerkiksi ”Hotelliyöt Kuala Lumpurissa” tai ”Savonlinnan Oopperajuhlat”.

Säästölipas ei kuitenkaan välttämättä rajoitu vain tavoitteen jahtaamiseen ja tilille säästämiseen, vaan kun säästötavoite on täynnä, voi Säästölipas-palvelussa valita vaihtoehdon, jossa rahat siirtyvät viikottain itse valittuun OP:n indeksirahastoon. Sen valintaan kannattaa käyttää rauhassa aikaa ja tutustua rahastoihin ja niiden toimintaan, Säästölippaan kautta niiden sisältöön voi tutustua helposti.

Kuinka Säästölippaan saa käyttöön?

Säästölippaan avaaminen verkossa on todella yksinkertaista. -Se vei minulta noin minuutin lounastunnistani (toki OP:n palvelu on minulle tosi tuttu, koska kaikki pankkiasiani hoidan siellä).

  1. Ensin valitaan säästötavoite (itselläni nyt pidemmän ajanjakson tavoite 1500€).
  2. Sitten merkitään, millaisen summan säästölipas saa per maksukerta pankkikortilla (minulla 1€)
  3. Valitaan mahdollinen rahasto, jonne possun varat sijoitetaan, kun asetettu säästösumma on täynnä.

Mikäli tavoitteellisen säästämisen aloittaminen ylipäätään tuntuu  vähän hankalalta, katsopa, olisiko tässä helppo startti -vaikkapa alkuun 50snt-1€ siirrolla -palvelun voi keskeyttää koska tahansa, ja rahat siirtää pois ”possusta” käyttöön. Korkoa OP:n omistajajäsenet saavat tällä hetkellä 0,1% säästösummasta.

Itse olen ajatellut, että tällä tavoin voisin myöhemmin aloittaa myös pitkäjänteisemmin säästämään lapsukaisteni opiskeluaikoja varten. Nekään kun eivät enää mahdottoman kaukana ole!

Huomaathan: Säästölipas on käytettävissä OP Ryhmän pankkien käyttötileillä, OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *