Yksi elämän tärkeistä päivistä

Lilou's Crush

Tuleva syksy on täynnä uusia, jänniä juttuja. Muutto tuo mukanaan esikoiselle uuden koulun ja meidän Monniska, minun pieni sinttini, elokuussa hän aloittaa taipaleensa päiväkodissa. Aikataulu hoidon aloittamisen suhteen on ollut selvä oikeastaan aina, joten olen osannut siihen toki varautua. Mutta kovin haikeaa se minulle silti on, sillä olen nauttinut tästä ajasta pienen kanssa aivan valtavan paljon.

Jokin aika sitten esikoisen uuden koulun opettaja kutsui meidät kylään tapaamaan häntä ja kaikkia luokkakavereita. Miten kiva ele! Tänään aamulla matkustettiin metrolla kohti keskustaa ja tulevaa kouluseuraa. Tyttö oli ihan lungisti, minua kyllä jännitti collegen sisällä aikalailla. Mutta ihan turhaan! Tyttö istutettiin neliapilaan, ja mikä mahdoton tsägä: viereisissä pulpeteissa istui jokaisessa vanha päiväkotikaveri neljän vuoden takaa! Tutustuminen meni siis aivan mahdottoman kivasti, uuteen kouluun on syksyllä mukava mennä, kun kaikki luokkakaverit on jo tavattu, ja joukossa on tuttuja nassuja.

Toinen aivan valtavan tärkeä uutinen tuli iltapäivällä. Olen jännittänyt viikkotolkulla, kuukausitolkulla, kuinka Monniskan päiväkotipaikan kanssa käy. Helsingin päivähoitotilanne on melkoisen haastava monessa kaupunginosassa. Esimerkiksi Kruununhaassa lapsia sekä syntyy että muuttaa alueelle jatkuvasti lisää (opettaja tuumi samaa: muutama vuosi sitten mietittiin, saadaanko edes ekaluokkaa täyteen, mutta nyt koulu on täynnä, eivätkä alueella eskarin käyneet mutta muualla asuvat pääse enää välttämättä jatkamaan eskariryhmänsä kanssa ekalle).

Muut tuttavat täällä Helsingissä ovat saaneet päivähoitopäätöksen jo ajat sitten, mutta hankalasta tilanteesta johtuen juuri Krunikan alueella päätökset syksyn paikoista menivät vähän pidemmälle. Tänään viimein sain puhelun, ja sen jälkeen olen kävellyt jalat pari senttiä irti maasta: pikkuisemme aloittaa toisessa niistä päiväkodeista, joita eniten hoitopaikaksi  toivoimme. Valtavan kiva päiväkoti, kotoisat tilat, mainiot hoitajat ja vielä kaikenpäälle meille erittäin mieluisalla painotuksella, parin korttelin päässä kotoa. En meinaa uskoa todeksi tätä onnea! Kokemus ihan toisenlaisesta, vuoden jatkuneesta katastrooffitilanteesta on tuoreessa muistissa, joten arvostan asiaa jos mahdollista, vieläkin enemmän!

Olen niin iloinen ja helpottunut! Eniten muutossa stressanneet asiat ovat ykskaks aivan valtavan hienosti.

Kommentit

Mona
www.monasdailystyle.com

<3 <3 <3 :)

Hertta
Lilou's Crush

Right back at ya<3

iidis
Varpain jaloin

Onneksi olkoon!

Meillä vielä odotellaan kuumeisesti kuopuksen päiväkotiuutisia. Käydessämme päiväkodissa tutustumassa aiemmin keväällä, päiväkodin johtaja rauhoitteli, että syksyisin paikka on helpompi saada kuin keskellä vuotta hakiessa. Ympärillä viereisissä kaupunginosissa syksyn päivähoitopäätöksiä on jo saatu. Omalla kohdalla tämä odotus vaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan..

Hertta
Lilou's Crush

Ihan samaa olen kuullut! Minullekaan ei ole vielä tullut sähköinen päätös, mutta ystävällinen johtaja alkoi tänään soittaa paikan saaneita, eli ihan varmasti teillekin tulee tosi nopsasti päätös! Pidän kaik peukut ja varpaat pystyssä että on paras mahdollinen!

Heini___ (Ei varmistettu)

Oi, onnea päiväkotipaikasta!

Meidän alueella päiväkotitilanne on myös katastrofaalinen, eikä olla vielä kuultu syksyn paikasta uutisia - ei kai muutkaan täällä, mutta tulipa taas kuristava tunne kurkkuun, soittaispa jo!

Hertta
Lilou's Crush

Yyh, tuo odottaminen on kyllä ihan vihoviimeistä touhua! Meille ei vieläkään ole tullut esmes tuonne sähköiseen kansioon ilmoitusta asiasta, eli pidän peukkuja että teillä on samanmoinen onnenpotku luvassa, viesti ei vain vielä entänyt. Kauheaa ruuhkaa kertoi johtaja nyt olevan kun ilmoituksia käsitellään!

Jee, ihanaa :) Niin niillä asioilla on vain joskus taipumusta järjestyä.

Hertta
Lilou's Crush

Ihana oot :) ja tosiaan joskus onneksi näin päin, kun tietää mitä on hankalin mahdollinen, hypin koko eilisen tasajalkaa ilosta näin hyvistä uutisista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.