Ladataan...
Lilou's Crush

Jos edellinen vuosi oli vähän välivuoden kaltainen, vailla suuria mullistuksia, kohta päättyvä oli ihan muuta. Se ei ollut kovin helppo vuosi, huolta siihen mahtui, jos kyllä monta ilonaihetta ja hauskoja hetkiäkin. Ennenkaikkea tämänvuosi oli uuden ihmeen vuosi, sellaisen pienen ja pullean, joka täydensi perheemme valmiiksi.

Lämmin kiitos teille siellä ruudun toisella puolella, en unohda, kuinka myötäelitte kevään ja kesän mittaan hankalina aikoina ja iloitsitte kanssani, kun asiat kääntyivät parhain päin. Teille ja teidän kanssanne nostan tänään maljan menneelle ja tulevalle. 

Hyvää ja onnellista uutta vuotta, olkoon se paras mahdollinen meille kaikille.

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

...Otsikkoa pitäisi korjata suuntaan "varovaisesti varovaisen talvijuoksun aloittamisesta haaveilevalle", mutta menkööt näin ytimekkäämpänä.

Vaikka nyt saatiin lunta ihan mahtavasti talven ykköslajiani eli hiihtoa ajatellen (hmmm... tosin se taitaa olla muuttumassa inhokkini suuntaan, eli vedeksi, tuota pikaa...), mielessä on muhinut ajatus siitä, että en malttaisi odottaa ensi kesään sen suhteen, kestääkö operoitu polveni juoksentelua. Itselläni ei ole talvijuoksusta laisinkaan kokemusta, sillä astmani on estänyt juoksun jo alhaisilla plussa-asteilla koko elämäni, mutta nyt tuntuu siltä, että astma on hallinnassa niin hyvin, että uskaltaisin kokeilla. Jännää! Mutta voi kuinka olen pihalla.

Pyytäisinkin siis apua: sinä kokenut kylmäkipittäjä, auta naista hangessa ja kerro maks. -3C pakkasissa korkeintaan viiden kilometrin pyrähdyksiä juoksevalle, joka juoksee suhteellisen kovaa lämpiminä aikoina

- Millaiset vaatteet toimii parhaiten noilla asteilla. Hiihtohousut löytyy, ohuehkot fleecetrikoot juoksuun löytyy, samoin pitkähihainen juoksupaita, ei millään ihmeellisillä ominaisuuksilla, sekä juoksupipo ja hiihtohanskat. Kesäjuoksuille on ihan ohuenohut tuulitakki. Perusfleecetakki löytyy, mutta siinä kai tulee hiki? Saisiko näistä osasista ehkä koottua toimivan systeemin, ja entäpä muuta mitä ehkä kaipaisi? 

- Riittääkö maastojuoksulenkkarit, jos ei ihan pääkallokeleillä aio juosta (kaatuminen on ehdoton ei, sitä ei polvet kestä!) 

- Kannattaako vauhti pitää huomattavastikin alhaisempana kuin kesäaikaan?

-Mitä en osaa edes kysyä? Kerro sekin :)

Kiitos jo tuhannesti etukäteen, jos vinkkisi maltat jakaa :) 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Meidän ikioma Wisteria Lanemme on tarjonnut monenmoisia herkkuelämyksiä viime vuosina, niin loistavia kodinhengettäriä asustaa täällä mäen päällä. Jaan nyt oman ehdottoman lempparini, johon sain tutustua muistaakseni joissakin uuden vuoden valvojaisissa. Ohje on yksinkertainen ja herkullinen, eli juuri sellainen, mitä kiva juhlailta kaipaa.

 

Minnan loistavat lohileipäset

Tarvitset:

300g kylmäsavulohta

1 pieni purkki smetanaa

1 pieni sipuli (laitoin viimeksi keltasipulia, seuraavaksi taidan laittaa punasipulia)

1 nippu tilliä

ripaus sitruunapippuria

ruisleipää tai saaristolaisleipää

Tee näin:

Pilko lohi, tilli ja sipuli. Sekoita smetanan kanssa. Ripsauta mausteeksi hiukan sitruunapippuria. 

Laita jääkaappiin tekeytymään. Levitä leipäsille reilu kerros juuri ennen tarjoilua. 

Nauti!

 

PS. Minusta lohileivät sopivat erityisen hyvin oluen kanssa nautiskeltaviksi, mutta juomaksi kelpaa tietysti mikä vain maistuu. Uutena vuotena me maistellaan näitä anopin kanssa ehkäpä kuplajuoman kera.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tänä vuonna alessa haahuiluun ei joulun kieppeillä tullut uhrattua aikaa tahi ajatusta, sillä kiireemmät hommat, kuten suklaan syönti ja lahjapelien pelaaminen sekä ensimmäiseksi mainitun sulattelulenkit anoppilan maastoissa veivät voiton maallisen metsästyksestä. 

Täytyi kuitenkin ryhdistäytyä, sillä Neiti Monninen kasvaa kuten vauvoilla on tapana ja kaipaa seuraavan kokoluokan vaatetta pulleat ranteet ja pömpöt nilkat vilkkuen. Omat urheiluvarustehankinnat olin jättänyt tarkoituksella odottamaan alennusmyyntejä, trikoo kun onneksi venyy vähän entistä riskimmänkin ruhon yllä, eli vanhoillakin salille on päässyt, vaikka henki on piukoissa vermeissä vähän pihissyt. Edellämainittujen oikeasti tarpeellisten juttujen lisäksi toivoin löytäväni vielä ihan tavallisen mustan collegepuseron, sellaista olen nimittäin usein huomannut kaipailevani.

Lauantaina poikkesin pikaisesti Itiksen joulunjälkeisryysiksessä (huh-huh-huuuuuh) ja eilen huomattavasti väljemmillä vesillä Lahden Triossa. Ja vitsit, listalta voin ruksia yli jo collegen Zaran rekistä, kuten kuvasta näkyy, pari vauvan juttua Lindexiltä ja tuollaiset kunnon traktoripohjalenkkarit, joilla pitäisi myyjän mukaan pysyä pystyssä iljanteisillakin lenkkipoluilla.

Varsin tehokkaaksi sitä näköjään oppii, kun aikaa suoritukseen siirtymäaikoineen on yksi napakka vauvan syöttöväli ja mielessä tarkasti ennalta mietitty lista. Kaukana kaukana Karnerikassa (sananlasku ajalta "pikkuveljet pieniä Pohojammaalla") ovat ne ajat, kun aleihin menin vain haahuilemaan sillä mielentilalla, että "josko jotain kivaa sattuisi tulemaan vastaan". Mutta hyvä näin, oikein hyvä. 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viikko viikon jälkeen ystäväni Choco&Popcornin kodin kohdalla on vain synkkä, tyhjyyttään ammottava kolo. Naapurit Rouva Alpenmilch ja Perhe Chokojellypäivystävät jatkuvasti valmiina hyppäämään ostoskoriin. Mutta ei, tämä ystäväni, joka vieraili meillä kenties turhankin tiiviisti viime kesänä, hävisi nyt yhtä hiljaa, kuin hyllyyn aikanaan ilmestyikin.

Konvehdeista viis. Tule takaisin, Choco&Popcorn. Kaipaan sinua.

Ladataan...

Pages