Ladataan...
Lilou's Crush

Koska moni muu, niin minäkin. Elämäni aakkoset alta aikayksikön, alla:

 

A - Aurinko. Itsestäänselvä varmaankin. Rakastan vähän kaikkea ja kaikkia, kun aurinko paistaa.

B - Bee. Bugaboo Bee. Voi jestas, nyt ollaan jo syvällä vauvalandiassa, kun en Beestä muuta keksinyt. Mutta siis meidän vaunut on Bugaboon Beet ja Chameleonit. Minusta parhaat, kerron myöhemmin miksi :)

C - Citrus. Olen ahminut kiloittain sitrushedelmiä koko menneen talven. Lemppareitani ovat verigreipit. Veitsellä kolosta esiin kaivettuna, palaset kokooon kasattuna ja kahden hetelmän sisällöt kerralla syötynä.

D - Dynamo. Kuusi kultaista vuotta. Eräs työhistoriani merkittävimmistä paikoista, eikä vähiten ihan mahtavien ihmisten vuoksi. Ja Dagmar. Toiset samanmoiset kuusi! Hyvät Deet!

E - Ergonomia. Todella kaukana tämänhetkisestä koko päivän työskentelyasennostani (kylkimakuu sohvalla...)

F- Flylow. Elämäni merkityksellisin bändi. Pisti siistin sisätyöläisen elämän toviksi ihan hurlumhei. Ja täällä sitä nyt ollaan, mualiman jälkeen rivarissa kohta kahden lapsen äitinä sen seurauksena :D

G - Granroth. Naimakaupoissa saamani sukunimi, johon en kuitenkaan ole ihan kotiutunut. N Vielä kuuden vuoden jälkeenkin vastasin puhelimessa unenpöpperössä puhelimeen "Saarikangas"... Nyt kuitenkin merkityksellinen, koska meidän oman perheen yhteinen nimi.

H - Hassuttelu. Tykkään hassuista ja hassuttelusta. Ilman huumoria elämä ei maistu.

I -Instagram. Olen koukussa. Tykkään sovelluksesta hurjasti ja seuraan tuttujen ja tuntemattomien menoa ja meininkiä siellä. Minut löytää sieltä @lilouscrush -nimellä.

J - Miksi en keksi mitään J:stä? Jäätelö? Jäätelö on kyllä hyvää. Otetaan J=Jäätelö. Pappagallon laku tai Ben&Jerry's New York Super Fudge Junk on lempparit. Ja löytyi tuolta edellä mainitusta Instagramista tuollainen jätskikuvakin. Yo:sta saa minusta parasta jukurttijätskiä. Ja älkää ikinä erehtykö siihen tennispalatsin itsepalvelujugujätskihommaan, meinasin pökertyä hinnasta! Se oli kylmä ryöstö!

K - Kruununhaka. Henkinen kotikyläni. Sinne me vielä joskus palataan. Tippuispas taivaasta meille yksi 4h+k Krunikassa!

L - Lapsi. Ja huimaa, ihan kohta lapset. Elämäni sisältö, ilo, huoli ja valo.

M - Mies. Minun mies. Tosi hyvä mies ja isä. Tasapuolisuuden nimessä tuohon edelliseen kohtaan, tämäkin toki nostettava esille.

N - New York. Kaupunkirakkauteni, ei teikäläisille tiettykään mitään uutta. Sinne suunnitellaan piiiitkäää reissua 2015!

O - Odotus. Lienee ennalta arvattu. Ongelmallinen Odotus, ja suurensuuri stressi tällä hetkellä. Mutta myös Onnellinen Odotus, ennen muuta! Tuosta kuvasta maha taitaakin olla turvonnut jo tuplaksi. Hupsansaa.

P - Pulla. Tällähetkellä parempi Pulla masussa kuin kymmenen sen ulkopuolella. Perjantaisin, kun on Pullan viikkosynttärit, syödään sen kunniaksi koko perhe herkkupullaa.

Q - Mitä ihmettä voi keksiä Q:lla? Queen? Pakko oli kurkata Spotifystä joku hyvä Queenin biisi, aakkosten Q-kirjaimen anti olkoon Bicycle Race, koska se on niin hauska!

R - Remontti. Vai Rivitalo? Yhtä kaikki, nykyinen kotimme, ihan just valmis ja sellaisena ihana! Silti kaipaan etenkin talvikuukausina keskustan vilinään.

S - Salmiakki. Thank God, en kärsi verenpaineesta, ja saan syödä salmaria niin pal ku sialu sietää.

T - Työ. Kohta pitkällä paussilla. Odotan jännityksellä mutta myös iloisin mielin äitiysloman tuomaa taukoa työelämään. Mitähän lie työ-akkujen levätessä päähäni pälkähtääkään -edellisen mammiksen aikana ainakin versoi vaikka mitä!

U - Uni. Tein uuden vuoden lupauksen nukkua enemmän. Ja hallelujaa, jo toinen vuosi peräkkäin kun uudenvuodenlupaukseni on pitänyt!

V Veikko. ja muutkin veikat, eli kaikki pikkuveljeni. Mutta lähihelsinkiveljeni ihan ensimmäisenä, kun kirjain oli isollakin vielä. Niin tärkeä.

X - X-files. Iskän kanssa katsottiin kun asuin vielä kotona.

Yö. Olen normaalielossani yökyöpeli. Nyt koska uudenvuodenlupaus ja koska Pulla, maistuu unet yöaikaan.

Z -Zeta eli katso jälleen kohta U - Uni.

Å -Åbo. Kappale kauneinta Suomea. Meillä oli tarkoitus tehdä sinne tänä kesänä viimein kokoperheretki, mutta huonolta näyttää. Viime kerrasta ihan liian kauan!

Ä - Äiti. Eihän tähän voi keksiä mitään muuta? Omaani ikävä joka päivä, ihan turha sanoa, että vuosien saatossa muka helpottaa! Tänään olin itse vähän huono sellainen, hävettää. Onneksi sovittiin aamukänistely ja taisin saada anteeksi.

Ö -Öl. Olut. Tykkään oluesta saunan lauteilla juotuna. Mutta apua, voinko oikeasti päättää elämäni aakkoset olueeseen? Näin tais nyt kyllä käydä.

 

Sellaiset on meikän aakkoset. Ei tannut tulla yllätyksiä?

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Pohdinpa eilen illalla sellaista asiaa, mihin mielelläni kuulisin teikäläisiltä kokemuksia ja näkemyksiä. Eli miten sujuu kahden lapsen yhteiselo samassa huoneessa? Vaikuttaako ikäero? Entä sukupuoli?  Kuinka kauan homma toimi, missä vaiheessa oli ihan_pakko_saada omat huoneet? Vai oliko? Erityisesti kiinnostaa kolmiossa kahden/useamman lapsen kanssa elävien kokemukset (tai tietysti neliössä kolmen tai useamman jne jne). Vai meneekö kaikki ihan niinkuin tanssi?

Me olemme miettineet, alustavasti toki tässä vaiheessa, että kun uusi vauva on vähän alta vuoden ikäinen, siirtyisi hän nukkumaan isosiskon kanssa samaan huoneeseen, ja jakaisivat huoneen siitä eteenpäin, ainakin toistaiseksi, vaikka huone ei olekaan suurensuuri. Isosisko on tähän järjestelyyn näin ennen tositoimia kovin tyytyväinen, odottelee kerrossänkyään ja yläpetiä. Ikäeroa meidän muksuille tulee kuusi vuotta, eli ei kaikkein helpoin yhtälö varmastikaan, mutta suurperheen lapsena en itse ole kovin kauhuissani. Olin nimittäin lapsuudenkodissani ainoa, jolla oli ikioma huone kolmannesta luokasta eteenpäin, mutta ihan hyvin tuntui veliveikkosillakin hommat sujuvan. Hehee, helppo sanoa oman oven takaa... Läksyt tekivät yleensä (omasta halustaan) keittiön pöydän ääressä, ja kokeisiin lukiessa huone rauhoitettiin sille touhulle. Sama systeemi oli mieheni perheessä.

Meillä ei tämänhetkisessä kodissa tule huoneluku vastaan, eli jos homma vaikuttaa katastrofilta, "miesluola" eli miehen (=meidän yhteinen) työhuone muuttuu sitten toisen lapsen omaksi huoneeksi. Mutta toisaalta, työhuonettakin todella todella tarvitaan... Asuimme alkuun esikoisen kanssa 49 neliön kaksiossa, hitusen haastavan pohjan omaavassa sellaisessa, ja sinnekin olisimme sovun puitteissa mahtuneet, mutta tosiasia on, että lapsen vaatimat vermeet tekivät asunnosta kyllä hiukan hankalakulkuisen, kun vaunuvarastoa tms ei vanhasta talosta löytynyt, ja säilytystilaa oli naftinlaisesti.

Mutta, kertokaa, puolesta/vastaan/ihan sama -olen yhtenä korvana!

Ladataan...
Lilou's Crush

Takki äipän ja tytön mieleen!

Me tehtiin pari viikkoa sitten tytön kanssa varsinainen urakkasuoritus, ja sovitettiin läpi melkein joka ikinen tytön vaatekappale mitä kaapin uumenista löytyi. Enkä ollut uskoa silmiäni. Paita toisensa jälkeen, leggarit leggareiden, ulkohousut, collegehousut, ihan kaikki oli jäänyt pieneksi. Enkä puhu mistään pikku kinnaamisesta, vaan useammasta puuttuvasta lahkeen ja hihan sentistä. Kaappiin takaisin laitettava kasa oli suorastaan säälittävän mini, sieltä pois siirtyvä tytön korkuinen. Seuraavana päivänä olikin edessä pikashoppaus kiireisimmille kamoille. -Onneksi juuri tuolloin puski väliin pienoinen takatalvi, että välikausivaatteita ei ihan heti myös tarvinnut lähteä metsästämään.

Nyt oli kuitenkin niidenkin hankkimisen aika, sen verran usein tuli lapsi selkä märkänä ulkoleikeistä sisälle. Tässä tilanteessa se on siis mies, joka ryntää ohjeideni ja tytön siunauksen mukaan noutamaan milloin mitäkin -tosin tänään testasin itsekin pienen hetken pystyssä oloa turvallisesti Itiksen itäpään Bermudan kolmiossa (Jesper Junior-H&M-Stockmann) usean päivän pelkän pötkön jälkeen etenemisvauhti oli a'la etana, joka sekin sai muutamat järistykset aikaan. Ei tässä tarvitse siis tämän urheammista saati pitkäkestoisemmista suorituksista edes haaveilla.  -Ensi kertaa elämässä, oli kepit tai ei, mummot suorastaan pyyhälsivät ohi rollaattoreineen. Kokeilkaapa, on muuten turkasen vaikea pitää hyvin_hidas_vauhti yllä, kun ihmiset kiiruhtaa ohi keveästi askeltaen. Kyllä, vaapun viikolla 22 kuin ankka. Lylleröiden, hitain askelin, keinahdellen varovasti puolelta toiselle, välillä puuskuttaen (sitä ei tosin ankat vissiin tee) Ou jee. Otsassa lukee varmasti kilsan päähän "niin raskaana".

Reiman "Dionne" ulkoiluhousut. Siis ulkoleggarit meidän sanoin

Mutta niihin ostoksiin. Kiireisimpänä hankintalistalla olivat välikausivaatteet ja kengät. Olin männävuonna superhypertyytyväinen Reimatecin henkselillisiin "Suoja" housuihin, jotka nimensä mukaisesti suojaavat paljon maassa kyykkivää selkään puhaltavalta viimalta ja olivat hurjan hyvin pitkänpuikulalle säädettävissä. Nyt näitä ei kuitenkaan löytynyt pikaisen puhelinkierroksen jälkeen lähiliikkeistä niin mistään mustana. Kakkoshousuina, vähän ohuempina, meillä oli H&M:n henkselihousut. Sama vesiperä.

Jesper Juniorista uskaltauduin -50% alella ostamaan ensihätään nuo kuvassa näkyvät  "ulkolegginsit" eli pehmovuorelliset, tuulta ja vettä pitävät hyvin kapeat lasten tekniset ulkoiluhousut. Epäilytti pikkuisen, mutta BINGO! Tyttö tykkäsi, minä tykkään ja nyt pärjätään siihen saakka, että henkselihousut toivottavasti pian löytyvät. Koon puolesta olivat muuten perusreimoja paljon niukemmat, noista Suoja-henkselihousuista varmasti riittää 122cm, näissä näki jo heti kaupassa, että koko 128 on oikea.

Ulkotakiksi löytyi H&M:stä tytön lempivärejä, pinkkiä ja sinistä yhdistävä kuoritakki*, joka on nätein näkemäni! Takki on kokoa 128, tarkoituksella vähän reilu, sinne alle fleece ja collari näillä keleillä, ja hyvä on. Meillä ovat viimeiset välikausitakit olleet H&M:ltä, yleensä sitä pehmoisempaa teknistä matskua, sellaista "sukelluspukukangasta" ja haukkuneet hintansa (n.30€) mennen tulen.

Lindexin Fix-välikausi, huppu lähtee aina heti kaapin perukoille, hmpf

Toisena takkina on yhtä kokonumeroa pienempi Lindexin Fix-takki, Fixeistä meillä ei olekaan aiempaa kokemusta välikaudessa. Jos joku ihmettelee, miksi kahdet takit ja housut on tarpeen, vastaus on yksinkertaisesti KURA ja pihalla toisinaan myöhäänkin viihtyvä mukelo. Haluan varmistaa, että tyypillä on aina kuivat ja puhtaat (puhtaahkot;) ulkovaatteet aamuisin tarhaan lähtiessä. Kahden setin tarpeesta johtuen onkin aivan mahtavaa, että kohtuuhintaisilta merkeiltä löytyy mainioita lastenvaatteita.

Vikingin vk-goret

Kengät tuottaa aina suurimman päänvaivan. Mieluiten välikauteen korkeammalle nilkkaan nouseva malli, Gore-Texillä ja kapeahkolla lestillä. Suojaa myös skeitatessa paremmin kuin matala varsi. -Meidän pihan muksujen suosikkipuuhaa tuo skeitti tällä hetkellä. Taitaa olla vk-kengät poikkeuksetta olleet meillä Vikingiä. Ja nehän sitten maksaa, ai hurja! Onneksi oli käyttämättä Stockmannin -20% alekuponki.

Jalasta mittaa. Viis-kuusvuotiaille suositellaan senttiä kärkeen, puolellatoista on oletettavasti leveys jo liian leveä ja kenkä hölskyy eikä istu kantakapista.

Vikingeistä olen kuullut lestin puolesta väitettävän vuoroin kapeaa ja vuoroin leveää, mutta ainakin tämä malli passasi kapoiseen, pitkään jalkaan, ja on tarroilla vielä hyvin säädettävissä. Hiukan huvitti kantaa kassalle kohta kuusivuotiasta varten 32 numeron kenkiä, en olisi sitä osannut ostaa ilman mukana olevaa pahvijalkaa. Sentti jäi kärkeen sopivasti tilaa ohjeen mukaisesti. Huomasin muuten Vikingin eri mallien koot näyttävät vaihtelevat todella reilusti, toisen mallin kolmekakkonen nimittäin olisi liian suuri varmasti vielä tokaluokallakin!

Toistaiseksi olen ollut aiempien vuosien kokemuksella tyytyväinen hankintoihin, ovat kestäneet hyvin ja pitäneet luvatut vedet ja tuulet. Olisi kummiskin kiva kuulla teiltä hyviä vk-vaatevinkkejä, näitä kun joutuu miettimään kerran, toisinaan kaksikin, vuodessa!

 

*Takki ostettu H&M:ltä saadulla lahjakortilla

Ladataan...
Lilou's Crush

Tällaisissa maisemissa talvilomaillaan. Minä pötköän sohvalla ja mies huseeraa, siis. Vaikea käsittää, että valtava remonttiurakkamme ihan oikeasti lähestyy loppusuoraa. Viis siitä, että pikkunippelihommia on vielä aaneloselle asti, isot jutut on rappukäytävän jälkeen kunnossa. Nyt on listat maalattu ja odottelevat paikoilleen pääsyä, samoin kaiteet. Siinä ne pötköttää ja nauttii vapaastaan.

Yksi seinä saa pintaansa vielä puhdasta lumivalkeaa (siis Tikkurilan Lumi-maalia) ja betoniportaat uuden harmaan neulahuopamaton. On muuten oiva porrasmateriaali, monia portaikkoja pohtien kuljettuani: turvallinen, lämmin jalan alla, pestävä ja todella kestävä. Vanha matto on nimittäin yli 30 vuotta vanha, ja ennen kuin aloimme remppatouhuihin, todella hyväsä kunnossa. Hämmästyttävää. Omamme on Tarkettin neulahuopaa RTV:stä. Oli muuten tosi vaikea löytää kivassa sävyssä. Ensin ajatukseni oli tumma grafiitinharmaa, mutta portaikon valaistuttua uuden maalikerroksen kautta, halusimme valoisuuden säilyttääkin, ja valitsimme keskiharmaan, joka sopii myös valkoöljyttyyn tammilautaan jota meillä on lattioissa.

Koti on ihana. Valoisa ja avara. Ja erityisesti tykätään erinomaisesta "haptisesta tuntumasta" eli tehdyistä matskuvalinnoista lattioissa ja pinnoissa, tuumittiin juuri tänään. Vieläkään näin kolmen vuoden jälkeen en montaa seikkaa tekisi toisin: kenties vaatekaappeihin mattavalkoiset ovet, mutta sopivia ei ollut saatavilla remontin alkaessa, ja siksi kiiltovalkoista on joka huoneessa olevissa vaatekaappiseinissä.

-Hihittelin, että kohtahan se taitaakin sitten olla uuden remppakohteen etsinnän paikka, siihen nämä remontit nimittäin ovat meillä ovat aina päätyneet :D (ja nyt kuului KOPS kun mies pyörtyi).

Ladataan...
Lilou's Crush

Vaikka nyt vielä ei viime viikot ihan häämötäkään, olen pikkuhiljaa alkanut pyöritellä mielessäni pikkuihmiselle tehtäviä hankintoja. Paljon on isosiskolta säästössä, niin vaunut kuin matkiksetkin, mutta jotain toki täytyy uusia ja jotain vallan puuttuukin.

Bugaboo Bee-rattaiden "vauvalisäosa" eli baby cocoon on yksi sellainen. Siis tuo kuvassa näkyvä "koppa"/pussukka. Me hankittiin Beet tytön ollessa reilut 6kk, ja tuolloin ei tietenkään enää vauvaosaa tarvittu. Meidän malli ei ole nykyinen Bee+, mutta käsittääkseni sekä perusbeen että plussan baby cocoonit sopivat päikseen.

Jos siis itseltäsi löytyy hyväkuntoinen, käytetty baby cocoon (mieluiten mustana, mutta ehdota toki jos muuta väriä löytyisi!) sopuhinnalla, olisin oikein halukas sellaisen hankkimaan! Ja ainiin, jotta asiasta tulisi vielä vähän hankalampi, koska olemme allergiaperhe, kaikkien söpöjen kissujen ja koirien kanssa asustaneet eivät valitettavasti passaa (testattu :/) Minut tavoittaa tässä asiassa helpoiten tuolta meiliosoitteesta lilouscrush@gmail.com

 

PS. Kiinnostavatko muuten vauvantarvike-asiat noin ylipäänsä? Olin itse fanaattinen ratas-tekniikka-tutustuja ykkösen aikaan, ja kovin kiinnostunut rattaista, tuoleista, matkiksista sun muista :) Mikäli kiinnostusta löytyy, voisin kertoilla meidän valinnoista.

Pages