Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Kultajousi

Aivan ensiksi: onnea nimimerkki miida, arpaonnienkeli suosi sinua lahjakortin arvonnassa nyt, kun se pääsi tänne Lilyyn saakka liihottamaan! Laitoin meiliisi jo odottamaan viestin, joten ollaanpa yhteyksissä!

Sitten asiaan. Kuten kaikesta hyvästä, myös koruista pitää pitää huolta, että ne säilyvät nätteinä. En tiedä, onko teillä kokemusta tummiksi muuttuneista hopeakoruista tai kiiltonsa menettäneistä valkokultaisista koruista, mutta täällä molemmat ovat valitettavan tuttuja juttuja.

Hopeaan muistan jonkun suvun esiäidin ohjeistaneen että ne putsataan hammastahnalla. Kävin tuumasta toimeen joskus nuorempana ja vähän avitin äitiä. Voi minua pientä hölmöläistä. Käsissä oli sinertävätahmaiset korut ja väärästä kohdasta puristettu hammastahnatuubi. Huonostihan siinä kävi. Liekö siellä jollain yhtä päteviä kokemuksia...?

Olen huomannut, että korut tykkäävät käytöstä. Mitä pidemmän aikaa jätän hopeakorut lepäämään, sitä nuhjuisemmaksi mokomat muuttuvat ja tummuvat. Nyt kun minulla oli tuhannen taalan paikka, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni kysymällä Kultajousen Suvilta vinkkejä (hopea)korujen huoltoon, elin tässäpä tulee, korujen putsauksen ABC suoraan asiantuntijan suusta!

VIISI VINKKIÄ KORUJEN HUOLTOON

1. Miten (hopea)koruja on viisainta säilyttää?

-Hopeakorut tulisi säilyttää rasiassa tai muussa ilmatiiviissä paketissa, minigrip-pussissa esimerkiksi, valolta suojattuna. Jos jättää pöydälle, koru tummuu nopeasti.

2. Kuinka usein korut tulisi puhdistaa?

Koruja tulisi puhdistaa käytön mukaan, eli jos koru on koko ajan käytössä, hutkauttaisin pesunesteessä vaikka viikottain, vähintään kuukausittain. Silloin lika ei pinty kiinni ja esim kivet pysyvät raikkaina ja kirkkaina. Jos kyseessä on harvakseltaan käytettävä koru/tuote, puhdistuksen voi hoitaa tarpeen mukaan. Itse käytän hopeisia aterimia juhlakattauksissa, ja puhdistan ja kiillotan ne aina kun laatikoista purkaan esille, sekä käytön jälkeen. Tällöin ovat puhtaita ja kirkkaita käytössä, ja käytön jälkeen käytän pastamaista puhdistuainetta joka jättää suojaavaa pintaa ja estää laatikossa tummumista.

3. Millaisia aineita kannattaa välttää korujen lähettyvillä (tarkoitan tällä käsirasvaa/hajuvettä/saippuaa tms jos näistä haittaa :)

Kaikki ylimääräinen kuluttaa turhaan korua! Varsinkin jos kyseessä on helmikoru! Helmi on hyvin arka, ja se tulisikin pukea viimeisenä päälle ennenkuin kotiovesta astuu ulos. Ja kotiin tultaessa ensin riisutaan päälivaatteet ja kengät, sitten heti helmet :) Korusta saa aina pitkäkestoisemman kun suojaa sitä kaikelta ylimääräiseltä (kuten juuri rasvat, hiuslakat, hajuvedet, meikit) Saippuasta ei sinänsä ole haittaa, mutta sormusten alle kertyy hirvittävä määrä bakteereita joten käsipesun yhteydessä on hyvä huolehtia myös sieltä sormusten alta puhdistuksesta. Ja tähän tietty auttaa se, että koruja puhdistaa säännöllisesti niin lika ei pääse kertymään ja pinttymään. 

4. Mitkä ovat parhaat tuotteet ja välineet korujen puhdistamiseen?

Ehdottomasti parhaat kotituotteet korujen puhdistukseen on meillä myytävät Hagerty-tuotteet! Kultakoruille (sopii myös timanteille, safiireille, rubiineille ym) on oma neste, hopeakoruille oma neste. Molemmille materiaaleille on myös kiillotusliina (*tuo ylemmässä kuvassa näkyvä pinkki on muuten hopealle), joskaan sillä ei ole kovin helppo puhdistaa röpelöisiä koruja, kun ei oikein niiden röpelöiden sisään, eikä kivisormuksissa kivien alle liinalla pääse. Kullanpuhdistusaineessa tulee mukana pieni harja jolla saa helposti puhdistettua timanttikoruista timanttien alta ja päältä varovasti harjaamalla. Tällöin myös timantit pysyvät puhtaina ja mikä parasta, taittavat valoa ja säihkyvät upeasti. Käyttöohjeeseen puhdistusaineiden kanssa on syytä tutustua huolella, ja me myymälässä neuvotaan myös. Hanskojen käyttöä suositellaan ja korut tulee aina huuhdella huolellisesti vedellä puhdistuksen jälkeen. 

5. Onko vanhan kansan hammastahnaputsailusta haittaa koruille?

Hammastahnapuhdistusta en suosittele, sillä se naarmuttaa koruja. Jos korustansa haluaa kuin uuden, korut voi tuoda myymälään kultasepän puhdistettavaksi. Tällöin korut pestään ultrapesurilla ja kiillotetaan kuntoon. Usein asiakkaan kommentti on "oi tämähän on kuin uusi!" kun hakevat koruja puhdistuksesta.

 

Siinäpä neuvo poikineen! Jo tässä viiden kohdan vinkkilistassa tuli itselleni sellainen määrä uutta tietoa, ettei tosikaan. Harmittaa, etten aiemmin ole tajunnut ottaa selvää, ja jopa hankkiutunut joistain kivoista koruista eroon tummumisen vuoksi. Mutta nytpä tiedän, mitä tehdä, ja on liinatkin iskuvalmiina!

 

PS. Näissä postauksessa olevissa minun kuvissani ovat muuten ne kaikista lemppareimmat poimintani Mood ja Q Scandinavia-mallistoista. Minulla ei ole oikeastaan juhla-ja arkikoruja erikseen -toki jotkut ehkä "kuuluvat" paremmin juhlaan kuin arkipäivään ja päin vastoin, mutta tykkään tässäkin sekoitella vähän systeemiä: collegepuseron, farkkujen ja tennareiden kanssa se kaunein bling-bling-sormus tai timanttiset korvikset piristää asua kummasti. Ja ihan erityisesti tosiaan tykkään pikkuriikkisistä koruista. God is in details, they say. Ei se haittaa, että niitä eivät muut tiedä -eivätpä tienneet aikanaan hammaskorustanikaan (joten kukaan ei huomannut ihmetellä, kun yhtenä kauniina päivänä taisin syödä sen lounaan mukana...) 

PPS. Suvi kertoi, että aivan sattumalta mutta jetsulleen sopivasti tähän postaukseen, Kultajousella on pääkaupunkiseudulla on jo perinteeksi muodostuneet KORUJEN PUHDISTUSPÄIVÄT 15.-17.4. ja esim. noita puhdistussettejä myydään alennettuun hintaan.

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

...onko siellä ketään?

Olipa pitkä tauko! Tällä kertaa omalta osaltani tosin kreivin aikaan: vietin pääsiäisen sen meidän perheeseen hyökänneen julman valloittajan, Yrjö Tautisen seurassa.

Nyt tolpillaan, Yrjö karkotettu hornan tuuttiin. Tästä se taas lähtee!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kuten jo aiemmin kerroin, pidän meikkipussin matkaillessa mahdollisimman keveänä. Monesti riittää muutama hassu tuote, etenkin rantareissuilla ei paljoa meikkaaminen kiinnosta, ja kuumissa paikoissa nassussa mikään pysyisikään, parempi painaa naama naturaalina vaan. Sitten kun suunnataan ihmisten ilmoille, on kiva vähän puunatakin.

Testiin L'Orealilta ja Max Factorilta saamani meikkipaletit olivat aivan ässät reissussa! Paljon vaihtelunvaraa pienissä littaisissa paketeissa. Huulipunista jo ennätinkin aiemmin kertoa. Max Factorin luomivärejä en ole vuosiin käyttänyt, voi miten olivat hyviä: eivät varisseet, kerääntyneet luomivakoon tai tehneet muutakaan sopimatonta. Sen sijaan levittyivät nätisti, olivat hehkuvaiset ja tosi kauniit sävyltään sekä häivyttyivät kauniisti.

Suosin mattasävyjä, mutta nyt reissussa kesäfiilis vai mikä lie sai innostumaan hohteista. Nyt kotona siirryin aivan huomaamattani takaisin mattanaamaksi. Kenties kesällä sitten taas kimmeltää!

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen kampanja, Lumene

Noin kymmenessä minuutissa minulla on yleensä arkinaama valmiina -noihin minuutteihin on mahdutettava myös aika monta keskeytystä, joten nopsakätinen hoitelee tämän meikin varmasti puolta lyhyemmässä ajassa.

Tästä se lähtee. Perusnaama, vähäuninen yö takana. Rohtuneet huulet ja vähän tavallista enemmän couperosa-ärhäkkyyttä, mutta muuten normaali tilanne.

Arkimeikkini tärkein osa, (ehdottomasti tärkein!) ainakin väsyneenä ja kalpeana on nimenomaan meikkivoide. Joskus vuosia sitten oikean sävyn valinta oli turhauttavaa: tunsin olevani aina sieltä sävyjen välistä -vaalean ja tummemman, kellertävän ja punertavan ja niin edelleen. Sitten panostin ensimmäisen kerran ostamalla kaksi sävyä samasta voiteesta, ja kas, sävyprobleemit ovat suurimman osan vuotta poissa!
 

Tuossa arkisin käyttämässäni Nude Perfectionissa käytän sävyjä 1 ja 2: näin talvella laitan kevyen painalluksen ykköstä ja vielä kevyemmän kakkosta, ja sekoitan sormenpäällä kämmenellä. Nyt reissun jälkeen huomasin, että vaikka suojasin ihon hyvin korkeilla kertoimilla, omat silmät sitä eivät erota, mutta meikkivoide sen paljasti: oli aika siirtyä kohti keväisempää jakoa: painallus kakkosta ja enää vain kevyesti ykköstä. Kesällä käytän yleensä vain sävyä kaksi, hyvin harvoin tarvitsen sävyä kolme, sen verran maltillisesti tuppaan ruskettumaan.

Levitän meikkivoiteen aina sormin. Mikäs sen puhtaampi väline, kuin juuri pestyt ja kuivatut kädet? Pidän myös siitä, että käsien lämpö notkistaa voiteen, ja se tuntuu levittäessä sulautuvan ihoon hyvin. Pidin kyllä myös beauty blenderistä, mutta kyllä tämä sormileikki sopii minulle paremmin. Onpahan ainakin aina tallessa, eikä unohdu puhdistaa!

Meikkivoide tekee ihmeitä. Kun ihon sävy on tasainen, meikäläisellä on heti jotenkin"herännyt" olo. Nuorempana riitti pelkkä meikkivoide, mutta nyt vanhempana ja valvoneena vaatii ilme vielä vähän enemmän kirkastetta.

Olin kerraan erään meikkigurumiehen tapahtumamallina, ja hän opetti minulle kikan väsyneen ilmeen nostamiseen: peite- tai valovoidetta ei taputellakaan vain sen tummimman kohdan päälle, kuten olin oppinut kaikista aviiseista aikaisemmin, vaan ronskisti kolmiomaiselle alueelle nenänpielestä silmänurkkaan ja silmän alle. Vähemmän on enemmän aineen määrässä, aikka alue onkin perinteistä laajempi. Tämä kikka toimii! Käytän muuten Lumenen Beauty Base Under Eye Concealer -peiteainetta, se on yksi parhaista kokeilemistani. Ohut, ei kuivata ja edullinenkin vielä, reilun kympin muistaaksen siitä pulitin. Luomille taputan vielä kevyen kerroksen kivipuuteria, muita pohjustusaineita en käytä.

Meikkivoide on vähän kuin kanvas, ja siihen päälle on hyvä sutia värit päälle. Jos aikaa pitää kiriä, homma on simppeli. Levitän roosaan taittuvaa nudeväriä luomille, ja siinäpä luomiväritys. Ilman luomiväriä en juuri lähde, mielummin vaikka sitten ihan ihonvärisen kanssa -en oikein osaa sanoa miksi, tavaksi on tullut. Onnistuin ihan sattumankaupalla tekemään Lumenen laboratoriopajassa itselleni täydellisen värin, ja tulen olemaan pulassa, kun se kohta loppuu. No, se ei ole totta, hyviä sävyjä on maailma täynnä, mutta tuo onnenkantamoinen ilahduttaa joka aamu!

Sitten harjaan yläripsiin mustaa ripsiväriä, peitän kulmakarvojen kaljut kohdat harmaalla kulmakynällä ja sipaisen pinkkiä poskipunaa viimeistelemään herätyksen.  Viimeisenä vielä jotakin iloisen väristä huulipunaa tai huulikiiltoa, ja siinäpä se. Ei ihmeellisyyksiä, mutta itselle tulee kiva olo, kun uninen nainen jää kylppäriin ja ulos astuu freesimpi rouva.

Juhlameikissä sitten onkin "muutama" vaihe lisää, kuinkahan pitkä postaus siitä tulisikaan! Kuvia rullaisitte vielä huomennakin...

 

PS. Niin, ja muuten! Nimimerkit maijjju ja Nettak! Onnea, arvontakone arpoi teidät uusien meikkivoiteiden voittajiksi! Toimitan tietonne Lumenelle, joten voitte kohta odottaa yhteydenottoa, että löytyvät just ne oikeat voiteet teille!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Ajattelin antaa Vestiairelle toisen mahdollisuuden, kun vastaan tuli vintage-Monceau, salkkumalli, joka muistuttaa paljon LV:n söpöä Pochette Metistä, mutta oli hinnaltaan noin neljänneksen. Kuvat ja kuvaus vaikuttivat hyvältä -kunnoksi kerrottiin "Good" ja menisihän laukku vielä Vestiairen tiimin tarkistettavaksi, että varmasti vastaisi sitä, mitä pitää.

Vestiairen sivuilla Good Condition-merkinnän saavan tuotteet täytyy täyttää seuraavat kriteerit:

  • Used occasionally, some defects such as a sheen to the leather, signs of wear (corners, underside), slight fading due to light, small pen marks inside..

Good-kuntoiselta ei puolestaan hyväksytä seuraavaa:

  • Corners worn through, dirty lining, smell...

Kuinkas sitten kävikään...

Kuvat puhunevat vähän jo puolestaan, ihan kaikkia vikoja en saanut ikuistettua.

Laukku oli likainen. Tahroja, karvaa, roskia, pölyä. Sen kaikki kulmat olivat kuluneet ja sisäkulmissa oli selvät pienet reiät, yhdessä kulmassa jopa pieni repeämä. Sisätasku oli kiinni liimautunut/muhjaantunut käyttökelvottomaksi (täynnä valkeaa "jauhetta" joka ilmeisesti ajan saatossa haurastunutta sisäkangasta tai liimaa, joillekin LV:n vintageveskoille kuuluu käyvän näin, mutta tästä ei ollut mainintaa, kuten monessa ilmoituksessa vastaavasta vaivasta on ollut).

Tein reklamaation kohteliain sanankääntein. Kerroin, että laukku ei vastaa kuvausta, ja lähetinpä kuviakin aimo nipun. Lisäsin kuitenkin hämmästykseni, että onkohan laukkua todellisuudessa mahdettu tarkistaa laisinkaan. Itse veikkaisin, että on vain katsottu, että juu, oikea malli, pussiin ja pussi laatikkoon ja laatikko postiin.

Odotin vastausta tovin, ja olin hiukan ärsyyntynyt. Viestissä ei edes yritetty ottaa vastuuta asiasta, tuntui olevan heille täysin yhdentekevää. Lopputuloksena laukku kuitenkin palautuu lähettäjälle. Taisi nyt kyllä jäädä viimeiseksi kerraksi ostoksille ko. puodista, sillä en tämän kokemukseni perusteella laita paljoakaan painoarvoa Vestiairen ammattilaisten kuntotarkistukselle, jonka pitäisi olla nimenomaan yksi palvelun painavimmista kilpailutekijöistä. Harmi. Ehkä silti jossain vaiheessa kunnostaudun itse myyjänä, ja jukopliut, sitten laitan todella tarkat kuvaukset tuotteista, en halua ostajien pettyvän pitkään odottamaansa ostokseen!

Pages