Ladataan...
Lilou's Crush

Terveisiä jälleen kerran vuoden vaihtuessa täältä anoppilan soffalta. Olavi röhröttää kumipossua jaloissa, suvun pienimmät tavoittelee unta rakettien parhaassa paukkeessa, nakit viilenee kattilassa ja juustoherkut odottelee ottajaansa. Oma kurkku on vähän käheänä Singstarista, enkä tiedä mihin mahaan syön varsinaisen uudenvuoden kattauksen, käly ja lankomies kun taikoivat herkkupitsat meille alkuiltapalaksi. Syödessä tuntuu siis loppuvan tämä vuosi ja alkavan uusi.

En ennättänyt summata mennyttä vuotta, sillä päivä meni suksihommissa! First things first ja niin edelleen Ei kuitenkaan se ihan mennyt niin sulavasti kun toivoin, sillä uutukaiset sukseni vaikuttavat harmillisesti liian pitkiltä -tätä epäilin jo ostovaiheessa, mutta myyjä vakuutteli suksien ominaisuuksien vaikuttavan siihen, että mitta ei vaikuttaisi lopputulokseen. Toivon saavani sukset vaihdettua yhteisymmärryksessä, side kun ei ole porattavaa mallia, ja aiheesta moneen otteeseen esitin huoleni ostotilanteessa. Vanhaa suksihirmua harmittaa, mutta enpä vielä heitä kirvestä kaivoon!

Yhden lupauksen olen tehnyt, ja aloittanut sen jo varkain tällä viikolla: aion liikkua tulevana vuonna entistä ahkerammin. Ilman tavoitteita, mahdollisimman monipuolisesti ja kehoa kuunnellen.

Ehkä lupaan itselleni jotain muutakin, onhan tässä aikaa vielä parikymmentä minuttia miettiä.

 

Hyvää ja onnellista uutta vuotta sinne ruutujen toiselle puolen. Olkoot 2018 onnekkain tähänastisista!

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viime kesänä viimeistään hullaannuttiin täysillä kotimaanmatkailuun Savonlinnan reissullamme. Aloimme pohdiskella koko perheen (mukaanlukien Olavi, tietysti), lomareissuja, jotka olisi ihana tehdä nyt, kun tytöt ovat vielä aika pieniä.

Ensimmäinen pidempi reissu on nyt lyöty lukkoon: lähdemme hiihtolomalla Rukalle! Lapset pääsevät ekaa kertaa Lapin ihmeitä ihastelemaan, ja pitkästä aikaa oikein kunnon talveen. Olen itsekin viettänyt vain yhden loman Lapissa, Aakenustunturilla, se matka oli ikimuistoinen monella tapaa, odotan siis itsekin valtavasti.

Matkaamme paikan päälle omalla autolla, ja kun eivät kumpikaan lapsukaisista saati karvakaveri ole kovin kokeneita pitkän automatkan matkailijoita, ajattelin jakaa matkat kahteen osaan. Suunnittelin, että pysähtyisimme mennen tullen Kuopiossa, mutta kaikki kivat perheelle sopivat pysähdykset vähän ylempääkin Suomea kiinnostavat -jospa esimerkiksi matkan varrelta löytyisi jokin kiva pieni kylpylä?

Majoitumme työpaikkani vuokrapaikassa Talvijärven rannalla, eli sijainti pitäisi olla kovasti mainio monenlaiseen tekemiseen. Suunniteltu on ainakin laskukoulua lapsukaisille, pitkiä hiihtolenkkejä minulle, lautailua miehelle ja esikoiselle ja tietysti pulkkamäkihommia, koiruli saa telmiä lumessa sydämensä kyllyydestä, jos vain silloin on jo voittanut aikamoisen lumi-inhonsa...

Rukan kävijöiltä kuulen mieluusti muita vinkkejä paikan päällä tekemisiin, syömisiin sun muihin! 

 

(Kuvat Visit Finland ja Rukan matkailu)

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Polvihommeleiden vuoksi aktiivi-harrastajahiihtäjän urani sai nopean päätöksen joitain vuosia sitten.  Nyt kuitenkin ajattelin palata taas murtsikan ihmeelliseen maailmaan.

Olen luonteeltani ja menneisyydeltäni "luistellen verenmaku suussa" -tyyppinen latuhahmo, mutta nyt on polven muistoa kunnioittaen hankittava aivan peruspertsavälineet. Aivan huuli pyöreänä olen tutustunut niissä tapahtuneeseen kehitykseen! Onpa kasvanut ajan saatossa karvatkin pohjaan, ja ei enää riitä, valitseeko kilpa- vai harrastelijasuksen, vaan on niissäkin vielä katsottava ties minkämoista palautumiskykyä ja painoluokkaa. Ja siteen paikkaakin voi tätä nykyä itse siirtää.

Sain tänään loistavaa palvelua Mikonkadun Intersportissa, ja viisastuin reilussa vartissa enemmän kuin itse tunnin aiheeseen perehdyttyäni. Ei ole helpoksi ja nopeaksi tehty suksien hankintaa, saati halvaksi... Sukset kun eivät ihan vielä ole kaikkialla alekamaa, kausikin kun on vasta parhaillaan alkamassa.

Suksihommat on nyt siis aikalailla selvät, mutta se pukeutuminen sitten... En mahdu enää viidentoista vuoden takaiseen hiihtoasuuni (kumma juttu, miten on kutistunut kaapissa), joka oli mielestäni tosi hyvä: edestä pikkuisen topatut pöksyt ja softshell-tyyppinen takki. Pinkki ohut villapipo toimi hyvin, tällekin on varmasti parempi vaihtoehto nykyään. Alle sujautin pakkasilla ohuen villakerraston. Mietin juoksutakkien soveltamista kerrospukeutumisessa, mahtaisikohan toimia? Vai pitääkö vain ostaa isompi hiihtoasu? 

Vinkkejä? Kovasti tahtoisin ladulle ensi viikonloppuna, jos Lahdessa  vain vielä lumet säilyy, täällä etelässä on kuiva ja puhdas maa, lumesta tietoakaan!

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Onpas ollut täydellinen pieni joululoma! Täällä sitä vietetään viimeistä iltaa, ja pitkästä aikaa näin langanpäässä (poislukien talutushihna). On ollut todella rentouttavaa olla "ihan irti" kaikesta ATK-maailmasta. Puhelimenkin unohdin tänään tänne mummulaan, kun huideltiin pitkin poikin perheen kanssa.

Huomenna alkaa taas hetkeksi arki, ei kuitenkaan koko perheellä. Minä suuntaan Helsinkiin töihin, mies ja lapset saavat jäädä tänne nauttimaan valkeista välipäivistä. Kateeksi käy! Mutta onhan näitä juhlapyhiä vielä, uutta vuotta ja sen sellaista. Täytyykin alkaa hahmotella tämän vuoden perinteistä vuosikatsausta, tuntuupa siltä, että nyt on takana vuosi, jona on tapahtunut aivan poikkeuksellisen paljon!

Mutta nyt taas saunaan. Iloa arkeen teille, jotka sinne kanssani huomenna suuntaatte!

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viimein se tuli, se joulun tunnelma, eikä hetkeäkään liian aikaisin.

Meillä täällä mummulassa kävi ihan oikea joulupukki, ruoka oli ihanaa, ja koiruus on varsinainen Jouluolavi, nauttii leikittäjien triplaantumisesta ja omakotitalon tilasta ja helposta ulos- (ja näin lumen ja pakkasen keskellä eteenkin sisään-) pääsystä täysin rinnoin.

Olen vähän hämmentynyt, sillä en saanut lahjaksi yhtään kirjaa ensimmäistä kertaa koko elämässäni! Mitenkäs sitä tällaista joulua oikein vietellään? Onneksi on Bookbeat, mutta jouluun kyllä kuuluu paperiset opukset ihan samalla tapaa kuin suklaat ja villasukat ja sukulaisten seura. Ensi vuonna luvattiin jo saman kohtalon kokeneen pikkuveljen kanssa korjata tilanne. No, löytyyhän niitä tapoja laiskotteluun muitakin: nyt kun ylikierroksilla käyneet lapset ja serkkunsa on nukutettu, telkkarista töllötellään ripirinnan ja solmussa koivin romskuleffaa, tällä kertaa Kaunotarta ja Hirviötä. 

Hyvää joulua ystäväiset.

Ladataan...

Pages