Ladataan...
Lilou's Crush

Kävin sunnuntaina Itikseen avatussa uudessa Eastonissa jossain mielenhäiriössä tekemässä isommat ruokaostokset -olisihan se pitänyt tietää, että pari päivää aiemmin avatussa keskuksessa on ensimmäisenä viikonloppuna aivan kammottava ryysis. 

Ei-niin-leppoisasta ostoshetkestä huolimatta reissu ei suinkaan ollut vesiperä! Cittarin jenkkituote-hyllyltä löysin nimittäin varsinaisen aarteen kunnon kaloripommin muodossa: Betty Crockerin "Chocolate Fudge Brownie Mixin". Tämän käsittämättömän hyvän mutakakun henkisen brownien saloihin minut on aikanaan vihkinyt nykkiystäväni Erika, joka toi avuliaana paketillisen miehelleni tuliaiseksi viime reissullaan, ettei vierotusoireet pääsisi liian suuriksi.

Paketissa on pussi kakkuseosta, sen lisäksi kulhoon lisätään yksi muna, vähän maitoa ja öljyä. Sitten homma sekaisin ja voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Helpommaksi ei mene kuin pakastealtaan kautta, ja paremman makuiseksi ei mitenkään.

Valmis kakku on nimittäin täydellinen koostumukseltaan: ohuesti rapea pinnasta, venyvän tahmea mutta silti jämäkkä sisältä. Täydellistä jäätelön tai kermavaahdon kera, erinomaista myös yksinään. Jääkylmää maitoa vielä kyytipojaksi. 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tärkeä joulumielen tuoja minulle on osallistuminen Jouluapua -yhteisön toimintaan. Sivuston on taas auki, ja kuka tahansa voi osallistua omien mahdollisuuksiensa mukaan joulumielen saattamiseen vähävaraisten lapsiperheiden luokse. Aihe on kovasti sydäntäni lähellä, itse monilapsisessa, vähävaraisessa perheessä varttuessani.

Jos Jouluapua on vielä sinulle vieras, tässäpä lyhyesti sivuilta lainattuna:  "Jouluapua on yhteisö, joka aloitti toimintansa Facebookissa jouluna 2013. Ryhmässä on tänä päivänä 73.500 tykkääjää. Jouluapua toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Jouluapua ei vastaanota lahjoituksia, vaan tarkoituksena on, että avunantaja toimittaa lahjoituksen suoraan avunsaajalle.

Jouluavun päämääränä on toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin. Useasti toivottua on jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet ja lelut lapsille. Tavarat voivat olla käytettyjä, mutta ehjiä, siistejä ja puhtaita.

Tavoitteemme on toteuttaa lapsille ja nuorille joulujuhlan tunnelmaa jouluruoan, lahjojen ja koristeiden muodossa sekä antaa jouluniloa lapsille sekä aikuisille. Päämääränä on myös, että avunantajalle jää hyvä ja positiivinen kokemus auttamisesta."

Palvelun käyttö on  todella helppoa: Suomen karttaan on merkitty pallukoilla jokainen apua toivova, ja voit halutessasi etsiä esimerkiksi työttömyyden tai sairauden vuoksi apua erityisesti toivovia, tai vaikkapa yksinhuoltajaperheitä. Kun perhe, jota haluat auttaa, on löytynyt, täytät vain lomakkeen, ja viestisi menee suoraan avun pyytäjälle. Hän sitten vastaa sinulle paluupostissa, ja voitte vaihtaa tietoja. 

Viime vuonna päätin auttaa usein kaikilla foorumeilla väliin putoavia teinipoikia. Tänä vuonna yritän auttaa vielä useampaa perhettä - ja jos lähdet mukaan näihin tonttuhommiin, tiedät, että ilo vain kertautuu.

Tästä pääset Jouluapua-yhteisöön >>

 

 

 

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Perjantaina juhlittiin The Blog Awardseja. Olin niin keskittynyt seurusteluun, että itse gaalasta en napsinut kuvia -eivätkä ne siinä violetissa valossa varmasti miltään olisi näyttäneetkään, eli väliäkös hällä. 

Seitsemän vuotta vanhasta hippamekostani kuitenkin avecini https://ninantunnetila.fi/https://ninantunnetila.fi/ otti kuvat, että on ikuistettuna krunan mummojen matka maailman melskeisiin. Kotona olin jo tarkalleen 22.04, että niin oli villi ilta.

Ihan henkkamaukoissani: mekko Lanvin pour H&M, samettitossut H&M. Laukku Chanel

 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Nilkkurit löytyi! Ja olisi löytynyt sen seittämänkymmentä muutakin ihanaa kenkäparia, kiitos vinkkienne! 

Eniten ääniä (heh, no olisikohan kaksi eri henkilöä näitä ehdottanut) saivat Acnen Jensenit. Ja niinpä vain olisivat toisten Acnejen seuraajiksi olleet itsellenikin mieluisimmat, niin hyvät nuo vuosia kestäneet Pistolit olivat. Niissä nimittäin miellytti ihan kaikki: kapea varrensuu, "ryhmyläinen"=anteeksiantavainen nahka, koron korkeus, muotokieli noin ylipäätäänkin. Sirot mutta reteät. Vaan kun ei istunut jalkaan, ei istunut. Tosi harmi.

Aika hauskasti sitten kävi, että kun useampia kenkiä sovitettuani löysin omani Nilsonilta, oli samana päivänä tupsahtanut suositus samaisista Nilsonin oman merkin Cloun kengistä. Ainoa, mikä häiritsi sovitteluhetkellä, oli mielestäni melkein röyhkeä inspiroituminen aiemmin mainituista Jenseneistä...  Lähinnä tuon kärjen metallireunuksen vuoksi, jota on nyt alkanut vilahdella monen merkin kengissä. Istuivat kuitenkin jalkaan kuin hansikas, ja piiiiiiiiiitkän päivän aikana kävivät vain koko ajan mukavammiksi, joten olivat hyvä hankinta. Tuskin yhtä kestävät kuin hyvin tukevanoloiset Jensenit, mutta nahkaisina ja nahkavuoren omaavina kestänevät hyvällä hoidolla pitkään. Vain kantalappu täytyy varmasti vaihtaa melko pian sen ollessa kovahkoa muovia.

Mitäs muuten tuumaatte tuosta verkkosukkaratkaisusta? Minulla on tuollaiset Framen pehmofarkut, jotka ovat kesämalli, eli leikattu sandaali-ystävälliseksi (näin neuvoi Bloomingdalesin Frame-vastaava), mutta haluan pitää niitä mukavuussyistä myös talvella. Niinpä korostin sitä, mitä ei voi piilottaa... Leikkauksesta pilkistää siis iloisesti verkkohommia. Minusta aika hauska lookki, kun ei näy koko aikaa, vain istuessa tai kun lahje jostain syystä nousee.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Jos aikanaan hirvittelinkin Acnen Pistol-nilkkureitteni hankintahintaa, en tee sitä enää. Vuosia-vuosia-vuosia lompsitut Pistol-nilkkurit ovat vasta nyt virallisesti tiensä päässä. (Piti ihan tarkistaa, ostin ne vuonna 2010!). On plankattu, on vaihdettu korkolaput sen tsiljoona kertaa, samoin puolipohjat. On tallustettu kova nahka poskenpehmeäksi. Kaikenkaikkiaan, elämää ovat kanssani nähneet enemmän kuin kukaan kanssakulkija

Mutta nyt iski tenkkapoo! Ei meikäläisen kaapissa ole joka säähän ja joka asuun sopivia nilkkureita! Eikä vuosiin ole tarvinnt silmäänsä sellaisten perään liikauttaa. Samanlaisia toisia en tahdo ostaa, rakkaudella jätän noinkin matalat korkeat korot parempipolvisten käyttöön.

Jos siis tiedät hyvät melko matalavartiset nilkkurit, jotka passaa niin vajaamittaisten housujen kuin normifarkkujen kuin hameiden kanssa pidettäväksi, ilmianna ne heti! Etsinnässä nahkaiset, mustat, kapeahko kärki, ei oikeastaan muita vaatimuksia tähän hätään.

 

PS. kuva viihdykkeeksi jostain Pistolien puolivälin huippeilta, vanhimmat oli internetti jo ehtinyt hävittää.

Ladataan...

Pages