Ladataan...
Lilou's Crush

Kerta vielä kiellon päälle näissä Rooma-hommissa. (Phah, ei pitäisi mitään lupailla, ehkä jotakin vielä pompsahtaa mielen päälle myöhemminkin!) Ihan vain siksi, että Colosseum ansaitsee kyllä ikioman postauksensa, niin ikoninen Rooman tunnus se on.

Colosseum, samoin kuin Forum Romanum, josta jo aiemmin kirjoitinkin, on kiehtonut minua ihan pienestä tytöstä saakka. Olen käynyt paikalla kolmesti, ja joka kerta hämmästelen menneitä samaan malliin. Niin maailman menoa ja julmuutta siihen maailman aikaan, kuin tätä jokseenkin käsittämätöntä insinöörintaidonnäytettä. Tiesittekö esimerkiksi sellaista, että Colosseumilla on simuloitu sotien vesitaisteluita laivoineen kaikkineen. Kyllä on kekseliäs ihminen itseään viihdyttäessään, voisin hirtehisesti todeta. 

Mikäli olet reissaamassa Roomaan ensimmäistä kertaa, suosittelen tietysti ehdottomasti visiittiä. Colosseumille voi ostaa lipun etukäteen, mutta jos ei halua sitoa itseään mihinkään tiettyyn aikaan, jonot myös liikkuvat sukkelasti eteenpäin, eli ihan kauheaksi ei ruuhkaisimpaankaan aikaan jonotus tunnu venyvän. Samalla lipulla pääsee myös viereiselle Forum Romanumille, eli voisin melkein sanoa, että parhaiten sijoitetut 12 euroa Rooman reissulla!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Johan on vappusää!

Onneksi pienen hetken pilkisti aurinko, kun lapsukaiset visiteerasivat miehen kanssa Vironniemen päiväkodin perinteisissä vappukarkeloissa Säätytalon puistossa. Pääsivät ilman raesadesaatetta ponirattaiden kyytiin, ja sillä oli jo vapputunnelma sinetöitynä.

Itse piirustelen täällä viimeisiä sähköpiirustuksia sähkömiestä varten, ja pakkailen vasurilla lasten tavaroita. Omatkin pitäisi ehtiä haalia kasaan. Onneksi on vielä huominen, sillä vielä on kirjahyllyt purkamatta ja kämppä siivoamatta. Kivampi sitten välillä visiteerata tavaroita noutamassa, ja etenkin kotiinpaluun aikaan, kun on kaikki puts ja plank.

Pikantin lisänsä tähän hommaan toi tänään sunnuntaina (!) Osuuspankista kilahtanut viesti, että remonttilaina on nyt nostettu tilillemme ja lainanjärjestelymaksu veloitettu. Mikäs siinä, mutta metsään meni.  Tarkasti sovimme, että nostamme lainan vasta kun maksun aika tulee remontin ollessa valmis ja hyväksytty, ja maksun summa sentilleen tiedossa. Hmpf. Pieniä juttuja, mutta kuormittaa muutenkin äärirajoilla nitisevää aivokapasiteettia. No, pyysin vetämään maksut takaisin ja noudattamaan alkuperäistä marssijärjestystä, toivottavasti ei vaadi mitään suurempaa hulabaloota tämä homma.

Mutta eipä mittään.  Nyt sentään skumppaa Talon Miehen kanssa, etenee hommelit, ja kello 7.00 tiistaiaamuna on treffit urakoitsijan kanssa, ja siitä se sitten alkaa! Miten jännää!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Vuoteni murmelina tuntuu vain jatkuvan, ainakin jos sitä katsoo ovenpielessä tönöttävien muuttolaatikoiden vinkkelistä. Huh. Toivottavasti tässä nyt on viimeiset lainalaatikot hetkeen... 

Vaikka väliaikaiskotiin ei mitään suurta muuttokuormaa todellakaan viedä, ihan vain välttämättömimmät romppeet, peitot, tyynyt ja liinavaatteet ja tietysti tärkeimmät lelut (ja puuh, kahden kauden vaatteet, jos nyt sopii toivoa, että kesäkuussa edes tämä lumi on kaikonnut...), lainalaatikot tulevat tarpeeseen. Purin nimittäin tänään jo lähes koko kodinhoitohuoneen tavaramäärän laatikoihin, ja jo puolet kylppäriäkin on nätisti niputettu sinisten muoviboksien syövereihin. Ovat tämmöiset vaan niin näppärät pinota korkeaksi kasaksi pois remppamiesten jaloista, ja kun teipin lykkää kylkeen sisällön kanssa, on vielä joku toivo löytää etsimänsä, jos tässä ennen paluuta jotakin kaipailee. Muutaman kympin tästä helpotuksesta maksan ihan mielelläni, kuljetusmaksutkin kun vältettiin itse noukkimalla.

Että näissä kuvissa ja tunnelmissa täällä vappuillaan. Sään puolesta en paa pahitteeksi. Iloista aaton meininkiä sinne kaikille!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Minulla on muutamat kekkerit tulossa, ja ostin nettikaupan alen alesta mielestäni aivan hulppean hienon mekon -kuin smaragdinvihreää kalansuomua. 

Mekko saapui. Ja saapui myös haju! Mekon kainalot haisivat niin vahvasti hielle, että melkein silmiä kirveli. En meinannut uskoa, mutta kyllähän sen rehellisen hien hajun tunnistaa. Mekossa on taidettu bailata hartaudella -ja sen jälkeen sujautettu palautuspussiin. 

Mekko ei sopinut ylleni ollenkaan, joten sen kummempaa harmia kuin lievä ällötys ei koitunut, mutta soitin tietysti H&M:n asiakaspalveluun ja kyselin, miten voidaan välttää sama epämukava kokemus seuraavalle mekon etsijälle. Asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, ja saatiin kirjattua asiat niin, että haisuli ei päädy samantien palautuksen jälkeen seuraavalle tilaajalle. 

Mietinpä vaan, että on meitä moneen junaan. Pikaisella sovituksella ei dödön petettyäkään saa vain sovittamalla noin tiukkaa tuoksua. Mutta kuulemma ei ole ihan vähäistä tällainen "vuokratoiminta" ilman maksua.

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kun meikäläisen tuntee, tietää, että reissuilla yhtenä pääasiana on ruoka. Tällä kertaa sain hyviä vinkkejä monelta suunnalta, ja tässä niistä muutama. Ravintolan nimeä klikkaamalla pääsee suoraan Tripadvisoriin, ajattelin linkittää, niin näette muidenkin kuin vain minun tuumailuni ja tarkat sijainnit. Kaikki ovat kävelymatkan päässä Rooman keskustan tuntuvilla, Il Buoni Amici vähän reippaamman askelluksen meidän Montin majapaikastamme.

Coso Wine and Restaurant

- Pieni ja viihtyisä ravintola, jossa lounaan aikaan pikku terassille paistaa porottaa aurinko, ja ainakin näin talvenkalventamalle suomalaiselle se oli ihanaa! Ruoka mutkatonta, söin gnoccheja, mutta viereisen pöydän simpukoista tuli annoskateus! Rooman hintatasoon nähden pienen piirun kalliimpi mutta edelleen kohtuuhintainen.

La Casetta (a Monti)

Tämä viherseinäinen, jo aiemmassa vihreän Rooman postauksessa nähty pieni ihme on kahvila/drinkkibaari eikä varsinainen ravintola, mutta useasta visiteeratusta "the one" eli erityismaininnan arvoinen. Voiko noin söpöä paikkaa ollakaan! 

I Buoni Amici

Vähän kauempana, eikä ollenkaan trendikäs, vaan perinteinen ruutuliinainen italialainen. Ruokalista kilometrin mittainen... Alkupalabuffetia en suosittele, en ollenkaan, mutta pääruoat olivat oikein maittavia ja todella edullisia. Söin valtaisan tattirisoton, herkkua. Hauska palvelu ja kovaääninen iloinen puheensorina ympärillä. 

Zizzi Pizza

...Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä tietysti pizza! Zizzi Pizza, lähellä jokapäiväisiä kulkureittejämme, tarjosi sympaattisinta ja iloisinta palvelua ikinä! Ensimmäisenä iltana nälkäisille matkalaisille tuotiin maistiaisia, kun ihmettelimme uppopaistetun perunan näköisiä juttuja, jotka paljastuivat jonkinlaisiksi piiraiksi, jotka olivat täytettyjä ragulla ja mozzarellalla. Sain näiden nimen paperille kirjoitettuna, mutta taisin hukata sen pakkaustuiskeessa. Pizza ihanaa, miljöö minipieni ja kotikutoinen. 

Kävimme parissa muussakin ravintolassa ja kahvilassa, mutta huomaan, että nimet eivät jääneetkään mieleeni, vaikka niin ajattelin muistavani. Dynastia, Dallas, mikälie vaivaa.

Pages