Ladataan...
Lilou's Crush

Terveisiä kesäloman ensimmäisiltä hetkiltä!

Viimeinen viikko oli suorastaan turboahdettu töillä, kuten näissä hommissa yleensä, sillä meidän putiikki sulkee ovensa heinäkuuksi, ja maailma on saatettava valmiiksi sitä ennen. Tuttua toki, mutta kyllä se silti saa puuskuttamaan, ja kieltämättä vetää maitohapoille kokeneemmankin kaverin.

 

Tästä se alkaa, neljän viikon vapaus arjesta ja rutiineista. Tulee tarpeeseen, lepo ja nollaus aikamoisen vaiherikkaan vuoden jälkeen. Tuntuu jotenkin kaukaiselta ajatus, että viime vuonna tähän aikaan viettelin äitiysloman viimeisiä hetkiä. Vähänpä silloin tiesin, että tulisin kuluvan vuoden aikana aloittamaan en vain yhdessä, vaan peräti kahdessa uudessa työpaikassa. 

Nyt on myös hyvä aika summata mennyttä, ja tuumata, että hyvä näin. Oikein hyvä. Sopivan hullu, välillä kaoottinen, antoisa, haastava, äärimmilleen venyttävä ja opettava, oma työ, jossa ei tule takuulla kahta samanlaista päivää -saati itse ikinä valmiiksi.

 Ihanaa lomaa kaikille lomansa aloittaneille ja sitä vielä odottaville!

 

Vikana päivänä päällä: telttapusero Zara (premium denim collection, nettikaupasta), housut &Other Stories, pistokkaat Vagabond

Ladataan...
Lilou's Crush

Kattokaapas.

Poskiontelovaivakroonikkona ja pahasti allergisena kevät ja kesä on aikalailla yhtä hankalaa, jollei hankalampaakin aikaa kuin syksy ja talvi lenssuhommineen. Kaikenlaiset kikat ovat löytyneet yritysten ja erehdysten kautta, millä omat vaivat ovat viime ajat hoituneet ilman antibiootteja.

Viime viikot on jälleen ollut "tilanne päällä", ja hankalimmassa vaiheessa olin unohtanut osan tropeista kotiin. Apteekkireissulla törmäsin tällaiseen poskiontelohommiin erikoistuneen Physiomerin uuteen juttuun.  

Ostin tietty testiin, kaikki kokeillaan!

Kävi ilmi, että tämä Physiomer Strong Jet on vähän niinkuin känninen, pienikärsäinen, paineistettu sarvikuono. (Siis se huuhtelukannu). Pointtina on suihkuttaa steriiliä isotonista merivettä suoraan onteloon -tai jos aukot ovat pienet/tulehtuneena ummessa, kuten minulla, nenän seinämään, silmään ja vessan peiliin...) ja lievittää sillä kroonisia nenuvaivoja tai olotilaa tuon osaston leikkauksen jälkeen.

Nyt pullon suihkittuani tuumaan, että ei ehkä ihan huuhaata, vaikka ei täydellisesti toiminutkaan. Suihku on tosi voimakas (no, lukeehan se pullossakin, Strong Jet) ja epämukavahko. Mutta koska sarvikuono on toisinaan liian hankala suolahommineen (tehokkaampi!), on tässä minusta kokeilemisen arvoinen rinnalle tuotava juttu. Helpottaa jonkinverran oloa, Otrivinia jne kun ei voi viikkoa enempää käyttää.

Kukaan muu kokeillut? Mielipiteitä tästä?

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tänään tuli viesti H&M:n loppualeen, ja sanonpa vaan, että jos on tarve sukille, teepaidoille, pyjamille tai muille järkihankinnoille, nyt on loistava tilaisuus, sillä alet oli todella suuret, ja valikoima ihan jäätävän suuri, näin esikoiselta adjektiivin lainatakseni.

Vaikka olen tosi iloinen, että löysin sellaiset jutut, mitä en "ylestä" raaskinut (kuten tuo kuvan pariin kertaan sovittelemani satiinitakki töihin mainetta ylläpitämään) ostaa, pisti kyllä se aletarjonnan määrä miettimään myös sitä, että mihin ihmeeseen niin paljon vaihtoehtoja ja toistensa kanssa samankaltaisia vaatteita tarvitaankaan...  En siis suosittele ostamaan, koska halavalla saa, vaan kurkistamaan, jos olet jotakin vailla. Esimerkiksi Premium-malliston tuotteet ovat olleet erinomaisia ja pitkäikäisiä!

Ladataan...
Lilou's Crush

Ensikosketukseni luomukosmetiikkaan joitain vuosia sitten ei ollut mairitteleva. Sain ärhäkän ihottuman niin poskille kuin huulilleni, vaikka yleensä en reagoi kosmetiikkaan kovinkaan herkästi. Tiesin tottakai, että kahden tuotteen perusteella luomuvärikosmetiikkaa ei pidä laittaa pannaan, mutta meni aikansa, ennenkuin taas innostuin. Viimeksi mieleeni erinomaisista meikeistä luonnonkosmetiiikan saralla tulee mieleeni Kjaer Weisin ripsiväri ja hohdevoide, joista ripsiväriä voisin ostaa vaikka heti lisää, ja hohdehommaa on edelleen jäljellä, sitä kun tulee käytettyä harvemmin.

Meikkipohjista olin kokeillut vain muutamaa meikkivoidetta, ja niissä oli ongelmansa. Joko sävyt eivät natsanneet (ei tuotteiden vika!) tai sitten tuppasivat häviämään päivän aikana ja jumiutumaan uurteisiin. Mutta sitten testattavakseni tuli itselleni uusi merkki, nimeltä toki kosmetiikkafanille tuttu Zuii. Ja niin vain on tilanne, että nyt löytyi kesämeikkiin nappituote niille päiville, kun voiteiden kanssa ei ehdi pelata, tai mattaisempi meno miellyttäää.

Zuiin Organic Ultra Pressed Powder Foundation on puristepuuteri, joka toimii niin sellaisenaan kosteusvoiteen (tai millaisen kombon nyt kukakin alle laittaa) päällä, tai meikkivoiteen päälle lisättynä. Peittävän tuloksen saa joko vipalla painellessa ainoana tuotteena, tai sitten edellä mainitulla tavalla meikkivoiteen päälle sutimalla. Itse pidän kevyemmästä pohjasta, ja pyörittelen puuterin kasvoille suurella sudilla rasiasta. Tästä on tullut minulle tällä hetkellä Diorin meikkipuuterin korvaaja, koska pieni paketti on näppärä kuljettaa mukana, ja tarpeen vaatiessa lisäillä tuotetta, jos vaikka asiakastapaaminen yllättää kesken päivän.

Niissä tuotteissa, joihin Zuiilta olen tutustunut, olennaisena osana on ylelliset tuoksut. Ymmärrän hyvin, että se on tuoksuherkälle syy olla siirtymättä tuotteisiin, mutta itse lukeudun niihin, jotka pitävät pienestä tuoksusta tuotteessa. Tässä puuterissa tuoksusta löytyy luomuruusua, jasmiinia ja kamomillaa. Kamomillan tuoksua en itse löydä (en taida enää muistaa, mille se tuoksui... muistan vain, että eka dödöni aikanaan oli kamomillan tuoksuinen Herbina!). Sen lisäksi, että kasviperäiset aineet tuoksuvat hyvälle, niillä on myös muita tehtäviä: Aloe vera, kameliakukan siemenöljy, rohtosalkoruusu-uute ja hamamelis auttavat ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta.

Samaan aikaan olen myös testaillut "jokapaikanväristä" ruusunpunaista Zuii Organic Sheer Stickiä, joka on kevyt mutta yllättävän napakasti pysyvä puna. Punan sanotaan olevan kosteuttava,  mutta huomaan, että omassa käytössäni toimii vielä paremmin, jos alla on huulirasva. Käytössäni oleva sävy on Dune, ja se on huulilla mukavan voimakas, mutta kuitenkin hyvin luonnollinen. Kelpo arkipuna!

 

PS. Se täytyy myös mainita, että sekä meikkipuuterissa että huulipunassa on mittava sävyvalikoima: puuterissa kymmenen ja huulipuikossa 18 eri vaihtoehtoa.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Meillä on ollut yhteensä kolme kappaletta Elloksen "blogimatoksi" noussutta Tangier-mattoa. Kyseinen matto on jumalaisen pehmeä hankittaessa, ja Elloksen alekoodilla vielä suorastaan halpa. Meillä ongelmaksi on tullut se, että käyttö on materiaalille liian kovaa: norsulaumamme kulkureitillä oleva matto ei kertakaikkiaan kestä nättinä, vaan pinta menee linttaan. Katsokaa vain, miten ihanan pörheä matto oli vajaa vuosi sitten... E-oo-ennää. Makuuhuoneessa osittain sängyn alla homma toimii oikein hyvin, mutta avokeittiössä olkkarin rajamailla ei.

Nyt olen yrittänyt löytää kivaa, suurta (vähintään 200x300cm, mieluiten jopa suurempikin), pehmoista mattoa tilalle, sopuhintaan. Tuo sopuhinta on se ongelma: kaikki silmiin sattuneet iiiiihanat matot ovat reilusti yli budjetin. Tässä lapsiperheen sottavaiheessa en halua sijoittaa mattoon tonnia (tai tonneja, sus siunakkoon!) vaan korkeintaan muutamia satasia. Toki laatu ja hinta yleensä kulkevat käsi kädessä, sen ymmärrän, mutta olen ihan varma, että kivan maton saa asetetulla budjetilla, kun vain tietäisi, mistä etsiä! 

Olen miettinyt juuttimattoa, jollainen meillä on eteisessä, ja tuossa ylläolevassa kuvassa veljelläni vanhan kodin lattialla. Matto on yllättävän pehmeä, mutta roskaa edelleen vuoden aktiivisen imuroinnin jälkeen kiusallisen paljon. Tai ei tuo ole kuin henkinen kiusa imurin käyttäjälle, sillä roska pysyy kyllä kiltisti maton alla -yllättääkseen aina rullaajan määrällään. Sen lisäksi olen kuullut, että ilman suojaa matto hioo altaan parketti/lautalattian samean mattaiseksi. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että se valmistumisen jälkeen tyypillisesti kuivatetaan hiekalla, ja tokihan pikku jyväset menevät maton syövereihin. Sinänsä lattiamme ei ole kunnoltaan ylpeyden aihe, etenkään olkkarissa, mutta eipä sitä silti viitsisi enempää turmella.

Toinen, mitä mietin on matto ruokapöydän alle. Samanlaiset matot molemmissa aikaansaisi aika äkkiä tunkkaisen vaikutelman (siis jos kyseessä olisi tuo juuttimatto) ja erilaiset, voi plah, miksi mieleeni tulee nyt ainoastaan jokin itämaisen maton henkinen viritys, mitä en nyt tällä haavaa kuitenkaan halua. Makuasioitahan nämä.

Onpas nyt hankalaa, kerrassaan. Yksi matto, for goodness' sake, ei sentään avaruusasema!

Ladataan...

Pages