Ladataan...
Lilou's Crush

Piih paah puuh pooh, täällä taas, toimitalon hississä selfie ekan lomanjälkeisen työpäivän päätteeksi.

Ensimmäiset piiiiiitkät meilit tuntuivat lukiessa melkein iskuilta palleaan, mutta niin vaan lähti hommat taas rynnimään eteenpäin, ja tattadadaa, selvittiin alkuiltaan asti, vähän haparoiden mutta melko hyvissä tunnelmissa.

Tänä vuonna loman loppuminen tuntui poikkeuksellisen raskaalta, sillä toista viikkoa kuormitti lomapäiviä yllättävät kiireiset työasiat, ja vasta puolivälin jälkeen alkoi ihan oikea relaus. On se tärkeää ihmiselle, irroittautuminen. 

Lapset saavat nauttia vielä tämän viikon mummun ja ukin huomassa, vapaina kuin taivaan linnut -siitä tuo otsikossa mainittu osa-aika-arki. Aamulla lähtöpuuhissa tuumasinkin, että luojalle ja appiukon eläkkeelle pääsylle kiitos tästä pehmeästä laskusta!

PS. Vähän piti hieraista aamulla silmiä, kun avasin oven... työpaikan kattoon oli ilmestynyt kaikkialle mustia "nyyttejä", jotka roikkuvat sopivasti juuri otsan korkeudella. Hauska installaatio on jälleen yksi tiloissamme toimivan OHO-Gallerian juttuja. Taiteilijan nimen unohdin kurkistaa, pitää huomenna painaa mieleen.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Eilen juhlittiin pikkusiskon kolmevuotissynttäreitä. Aikaa ennen tuota tyyppiä tuntuu tosi vaikealta muistaa, hän tosiaankin viimeisteli meidän perheen sellaiseksi, kuin sen jossain sisimmässä tiesin tai ainakin toivoin tulevaksi.

Mennyt vuosi on ollut täynnä isoja etappeja: päiväkodin aloitus, ensimmäiset kerrat öitä erossa äidistä ja isästä ja viimeisenä vaippahommien poisjäänti joku hetki sitten.  Perheen pienin ei ole enää vauva, ei taaperokaan, vaan ihan huikea, hulvattoman hauska pikkuinen tyttö.  Onnea rakas.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viikon myöhässä, mutta parempi silloin kuin ei ollenkaan! Tänään siis ajettiin navigaattorin huijaamina kiertoteitä Savonlinnaan!

Reissun tärkein juttu on ehdottomasti ollut päästä viimein tutustumaan mieheni yhtiökumppaneihin eli muihin Mustan Virran Panimon miekkosiin. Puolitoista vuotta heillä on yhteistä taivalta takana, ja tuntuu, että tunsin kaverit minäkin, vaikka ensi kertaa nokatusten vasta satuttiin.

Sain olutmestari Santulta hyvän pikakurssituksen oluen panemiseen uudella panimolla ja panimopuodilla. Olen kiinnostunut oluista muutenkin, joten olipa antoisaa kysellä asiantuntijalta kaikkea mahdollista. Ja pureskelin sen päälle hampaanvälit täyteen erilaisia maltaita. 

Kävimme heittämässä hepenet hotellille, ja suuntasimme tietysti Panimobaariin Riihisaareen. Panimobaari on auki enää muutaman päivän, ja sen jälkeen satunnaisesti tapahtumien yhteydessä

Jos satutte sinne vielä reissuillanne, kannattaa visiteerata. Oma suosikkini on muuten tuo kevyt Opera Saison, Oopperajuhlien nimikko-olunen. 

 

 

Mustan Virran Panimo ja panimopuoti

Laivamiehentie 5

57510 Savonlinna

 

PS. Alkoholijuomien ollessa esillä, kommentointi on siksi pois päältä. Toivottavasti viihdyitte tällä pikku panimokierroksella :)

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Ei kai Naantalin reissua voi lapsiperheenä tehdä ilman Muumimaailmaa? 

Kokemus oli itselleni ensimmäinen, kuten moni muukin lasten paikka -omalla kahdeksanhenkisellä lapsuuden perheelläni ei niin vain lähdetty liikenteeseen, eikä varmasti olisi ollut varaakaan. Niinpä tiesin vain kuulopuheilta odottaa halittavia laakson hahmoja ja muumitaloa, ja siinäpä se sitten olikin. Avoimin mielin matkaan.

Ajoitus oli aivan täydellinen kohta kolmevuotiaalle! Hän rakasti tasaisesti kaikkea. Muumitaloa, merta, kiipeilyä kallioilla, Haisulin tyrmää... Muumityyppien laulu- ja teatteriesitykset upposivat kuin kuuma veitsi voihin, ja hahmojen haliminen se vasta ihanaa olikin. Ainoa iso harmi oli, että Hemulia ei saatu yrityksistä huolimatta kiikkiin, ja lapsen kaiho harmaan hahmon perään oli kerrassaan surkeaa katsottavaa.

Yhdeksänvuotias on muumimaailmassa vähän kausien välissä: ei enää innosta hihkuva halimaakari, mutta ei vielä niin syvällisesti muumien hienouteen perehtynyt aikuinenkaan. Taloissa puuhailu, kiipeily Papan laivassa, piknikhommat siinä sivussa, niistä tykkäsi isompikin, ja hauska kolmituntinen puistossa vietettiin.

Tykkäsin puistosta itse, moni asia oli "oikein" tehty tällaisen vanhan muumifanaatikon silmissä. Pidin myös siitä, että "markkinahumu" oli selkeälle alueelle rajattu, ja muualla sai keskittyä olennaiseen eli muumien taikamaailmaan. Lippujen hinta on mielestäni melko korkea, 28€ per yli kaksivuotias -kannattaa hyödyntää K-Plussa-alennus -10%, jos sinnepäin on menossa.

 

PS. Me tulimme alueelle puoli kolmen jälkeen, jolloin ihmisiä kyllä oli, mutta ei mitenkään kammottavasti, ja lähdimme puiston sulkeutuessa. Ei jonoja vessoihin tai lastenhoitoon. Serkkuni oli aamulla liikenteessä, ja kertoi olleen mahdottoman ryysiksen. Ehkä tässä yksi vinkki harkittavaksi, jos ihmismassat eivät viehätä.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Hei eilisestä Naantali-postauksesta jäi pois mielestäni kelpo ravintolavinkkaus, joten tässäpä tämä!

Tyypillisesti tällainen turistiperhe varmaan suuntaisi rannan terasseille ja ravintoloihin, joista suurin osa näytti tosi kivoilta! Sääkin suosi, mutta kun kiipesimme niistä ruokalistaltaan meille sopivimmalle, oli siellä ikävä meininki: muutama murrosikäinen poika terrorisoi niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin, ja fiilis laski kuin lehmän häntä. Ravintolan pitäjä komensi nuoria miehiä napakasti, ja näimmekin, että lähtivät valumaan pois, mutta esikoinen ehti säikähtää sen verran, että lähdimme etsimään toista paikkaa. Käytöstapojen puute kyllä aina hämmästyttää...

Mieleen oli jostain jäänyt pastapaikka Hasta la Pasta, ja sinne suunnattiin. Erinomainen valinta. Uudehkossa ravintolassa ei ollut aidosta italialaisesta tietoakaan, sisustus oli somasti sekamelska sitä sun tätä, mutta iloinen ja mutkaton palvelu, ruoka, siisteys ja monipuoliset tilat niin sisällä kuin ulkona saivat meiltä kymmenen pistettä.

Me aikuiset söimme savuporo-kantarellipastan, junioreista toinen carbonaran ja toinen perinteisen bolognesen, kaikki erinomaisia. Ja erityisen herkullista oli talon leipä ja aioli.

Suuntaa ihmeessä tänne, seikkailija!

 

 

Hasta la pasta

Alikatu 9

21100 Naantali

Ladataan...

Pages