Ladataan...
Lilou's Crush

Pitkästä aikaa karkkifanin kaapilta kajahtaa. 

Ostin jossain mielenhäiriössä uuden Polly Kick -karkkipussin (mielenhäiriä, koska en pidä niistä). Ja siis vielä söinkin niitä.

Tuo oli mielipide. 

Arvatkaas miksi? Nuo lakuversiot maistuu ihan entisen Totally-salmiakkijäden kuorrutteelle ja salmiakki-Kingiksen sydämelle!

Täydellistä!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tässä yösydännä vielä aloin kokoamaan ajatuksiani muistilistaksi vaatehuone/työtilan pinnoiksi. Koska en halua, että töitä tehdessä olo tuntuisi varastokopissa istumiselta (vaikka no, sitähän se justiinsa on), ajattelin tuoda kopperoon huoneen tuntua hankkiutumalla eroon aikansa eläneestä ja elähtäneestä kokolattiamatosta ja likaisen harmaanvalkoisista seinistä. Sävymaailman suunnittelin astetta hämyisemmäksi kuin muualla kotonamme, sopii tuohon pikku pesäkoloon.

Päätyseinä, ja mahdollisesti umpeen levytetty toinen oviaukko levytetään OSB-levyllä, eli tuolla ylimmän kuvan suurilastuisella lastulevyllä. Minusta nättiä, ja huomattavasti nopeampi homma, kuin levyttää ja paklata perusgyprocilla. Tuo musta kuosi vieressä on vasta seuraavan vaiheen asioita, mutta koska tulee olemaan nimenomaan levyjen vieressäm testailin sointuvuutta jo nyt. Se on nimittäin ajattelemani pöytälevy, Ikean edullinen, mineraalikuosinen laminaatti, jonka sahaan mittaan seinien väliin, ja kiinnitetään kulmaraudoilla paikalleen.

Lattiaan muovin tilallae ajattelin kestävää ja helposti ladottavaa vinyylilankkua. Kelpaa sen päällä sitten kihnuttaa työtuolilla. Sävyä en ole vielä päättänyt -joko jämäkkä musta, tai lempeämpi tammi. -Molemmat natsaisi tuon seiniin kaavailemani Tikkurilan Serpentiinin kanssa. 

Katsotaanpa, miten tässä käy -haaveena oli toteuttaa koko juttu ennen miehen pitkää työmatkaa, mutta nyt kyllä päivät juoksee karkuun hurjaa vauhtia tätä remppamaakaria.

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Hmmm... stressi, talvi, jälleen aloitettu raidoittaminen, tiheät pesut, föönaus ja muotoiluraudat, huonot yöunet... mitäs sitä muuta keksisikään tukkansa tuhoamiseksi. En ainakaan minä mitään muuta.

Nyt ovat latvat kuivemmat ja katkeilevammat kuin vuosiin, että ensimmäistä kertaa aikuisiällä olen ryhtynyt harkitsemaan tukan pätkäisyä sitä muutamaa senttiä enemmän. Kyseessä ei siis ole keski-ikän kolkuttelun aiheuttama aikuistukan tarve, vaan aivan vain tällainen fyysinen hiusten kärsimys.

Pitkä polkka, long bob, lob, monta nimeä yhdellä mallilla.  Sellaista tosiaan olen harkitsemassa. Pitänee kysyä Sannalta, mitä tuumaa, voisiko se toimia, ja olisiko tällä tukkalaadulla ihan mahdoton. Mitaltaan omani saisi kyllä olla ehkä himppusen näitåä pidempi -tai ei ainakaan ihan noin lyhyt, kuin Lauren Conradilla tuossa keskimmäisessä kuvassa.

Kokemuksia? Millaista on tuommoista tukkaa laittaa? Kaikenmaailman vekottimet löytyy. Miten sen kanssa pärjää identiteetiltään pitkätukkainen?

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kertoilin pari päivää sitten, että meillä on "pieni" tilallinen haaste kotimme suhteen. Muutoin viihdymme loistavasti, mahdumme melko mukavasti, mutta miehen työ tulee enenevissä määrin kotiin, eikä sille ole paikkaa. Ei kertakaikkiaan missään.

Pyörittelimme jatkoa jonkin aikaa.  Päädyimme siihen, että on huomattavasti helpompaa miettiä asunto ja sen neliöt ja kuutiot vielä kerran uusiksi, kuin lähteä järkkykalliiden neliöiden perässä ostamaan yhtä huonetta suurempaa tilaa. Täällä meilläpäin kun yksi neliö kustantaa noin 7000-8500€... Siitäpä sitten voi äkkiä laskea, että mitä mahtaisi kahdeksan lisäneliön hankinta maksaa varainsiirtoveroineen, välityspalkkioineen ja muuttokuluineen. Ja rahanmenon lisäksi, tuskin löytäisimme remontoitua asuntoa ylimmästä kerroksesta, saunalla ja parvekkeella, jotka ovat meille tosi tärkeitä juttuja täällä keskustassa asuessa.

Lopputulemana, päätin laittaa meidän romuvaraston aka vaatehuoneen uusiksi, ja jollain ilveellä rakentaa sinne säilytystilan lisäksi työtilan. Tila on tosi pieni (leveys noin 115cm ja pituus pari metriä) -ja täpötäynnä. Kuutioita sentään suuri määrä, koska korkeutta on noin 3,5m. 

Purin viikonloppuna vaatehuoneesta KAIKEN ulos, ja kävin kamat vielä kerran laatikko laatikolta läpi. Harmillisen hyvin olin ennen muuttoa konmarointini hoitanut, eipä sieltä paljon karsittavaa ollut, mutta pikkuisen nyt kuitenkin. Sen jälkeen otin mitat koko tilasta, suunnittelin sähkötarpeet ja mitein ilmastointiasiat. Jälkimmäiseen huomasin, että muuta ratkaisua ei ole, kuin työskennellä ovi auki, sillä paksua kiviseinää ei olisi vapaana rei'itettäväksi kuin oven yläpuolelta, ja helpommalla (ja kauniimmin) päästään yksinkertaisesti pitämällä ovi halliin auki.

Semmoinen projekti siis luvassa lähikuukausille. Laitamme pintoja hiukan uusiksi, alustavat ajatukset ovatkin jo valmiina, kertoilen niistäkin pian!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Olettekos nähneet Ikean uusinta mallistoa, Omedelbaria? Tässä on jotain ihan muuta, kuin tuttua ja turvallista skandidesignia...

Monenmoista estetiikkaa sekoittavaa mallistoa on ollut mukana suunnittelemassa muodin monitaituri Bea Åkerlund. Maaliskuussa kokonaisuutt voi hämmästellä myymälöissä -ellei erikoismallisto häviä salamana hyllyiltä.

Tästä mallistosta ei meille mikään tietään löydä, mutta olipahan virkistävää katsella jotain aivan erilaista! Mitäs tuumaatte...?

Ladataan...

Pages