Ladataan...
Lilou's Crush

Mökkiremontti laskettakoon alkaneeksi tästä päivästä! Ajattelin, että niin itselleni muistoksi kuin muille kesämökin kevyttä kunnostusta miettiville olisi mukava ikuistaa projektia silloin tällöin.

Mökkimme on siis 60-luvulla rakennettu saarimökki, eli ihan helpoimman kautta tässä ei (kuinkas ollakaan) tulla pääsemään. Ensimmäisenä laitamme kuntoon sisätilat. Lastulevylattian korvaamme laudalla, kellastuneet seinäpaneelit maalataan ja epätoimiva ”keittiö” uusitaan. Sen lisäksi myöhemmin mielessä on alkuperäisen tiilitakan maalaaminen ja myöhemmin tai lottovoiton salliessa aiemmin, takkasydämen hankkiminen takan sisälle.

Mökki on ikäisekseen kelpo kunnossa, vaikka toki eläkeikää lähestyvällä aina kremppoja löytyy -ei kosteusvaurioita, vähän hiirenpisun haju kylläkin, joka pitäisi paikantaa, ja vähän rakkautta voisi kolmen miehen aiemmin omistamaan mökkiin ripsotella.

Ulkopuolelta mökki saattaa jo tänä kesänä saada uuden värin. Vanha terassi huojuu aikalailla, se pitäisi purkaa ja rakentaa uusi, mutta katsotaan, mihin aika riittää, nauttiakin pitää ehtiä.

Suurin homma tulee epäilemättä olemaan rengaskaivon kunnostus -veden laatu olisi muuten hyvä, mutta puu on päässyt kasvattamaan juuriaan jostain kolosesta. Saaressa tämäkään homma ei ole ihan helpoin nakki, mutta selvityksen alla paraikaa, millaisella kustannuksella homma hoituisi ammattilaiselta, meistä ei ole kapeaan kaivoon kipuajiksi... Kun kaivo on kunnossa, katsellaan mahdollisia vesipumppuja, josko saataisiin kaivovesi vallan hanasta sisään!

Tuossapa ne päällimmäiset, toki monen monta pientä asiaa myös täytyy hoitaa kuntoon. Mutta pala kerrallaan, remonttiterapiaa hektisen arjen vastineeksi!

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Siinä se seisoo, ja siinä me seistään koko konkkaronkka miinus Olavi sen portailla!

Tiistaina viimeisteltiin kaupat, ja nyt sitä sitten omistetaan pankin kanssa pieni pläntti saarta, rantaa ja ihka oikea saunamökki. Noin nelkäkymmentä neliötä, tupa, makuuhuone ja sauna, jos tarkkoja ollaan. Ja peräti kaksi pikkuruista venettä. Ja piharakennus sekä tietysti huussi, joka on jo ristitty tirolilaistaloksi hassun mallinsa vuoksi.

 Kunhan lumet ja jäät lähtee, alkaa tapahtua -nyt viuhuu suunnittelun sulkakynä sillä välin. 

Ollaan kovin innoissamme koko sakki. 

Ladataan...
Lilou's Crush

Paras ystäväni kävi eilen kylässä, pitkästä aikaa oltiin nassutusten -paljoa ei kuultu tai keskitytty lasten ja koiran meuhkatessa, mutta väliäkö sillä, tunne on tärkeintä.

Sain pitkään autossaan matkanneen joululahjankin, oikean aarteen. Aarteessa oli repeilleet kannet, ja sen sisällä kokonainen maailma ja rakkaus. Hän oli löytänyt kirjahyllynsä uumenista kirjan, jonka oma äitini oli antanut hänelle vuosia sitten. Kyseessä oli äitini esikoisteos, jota omasta hyllystäni ei täältä kotoa löydy.

Tuntui kuin enkelin siipi olisi pyyhkäissyt yli.

 

Äitini nukkui yllättäen pois juuri näihin aikoihin, maaliskuussa jo kolmetoista vuotta sitten. Nyt kuulen äidin äänenpainot mielessäni lukiessani hänen vuosia sitten kirjoittamaansa tekstiä. Tunnen hymynpaikat, aistin riveiltä ja niiden väleistä ahdistuksen ja toisaalla ilon poukamat. Ja vähän lapsuuden kesistäkin kaikuja. Miten muistankaan taas selvästi, kuinka äiti sulkeutui meiltä silloin viideltä lapselta saunan rauhaan kirjoittamaan punaisella koneellaan. Ja miten tunnen tuon rauhan kaipuun ja kirjoittamisen poltteen niin hyvin itsekin.

 

 Aivan hirveän kova ikävä. 

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Yksi ehdottomia lempituotteitani hiustenhoidossa on Balmainin Texturizing Spray -tuote todella toimii, ihan kuin suihkuttaisi tupeerausta tukkaan pullosta. Siksipä kiinnostuneena lähdin testaamaan Balmainin PR-näytteitä vaaleille hiuksille, kun taas siirryin oman tukan väristä vaaleammaksi.

Tukkaani on nyt raidoitettu mahdollisimman miedolla vaalennusaineella osittain ja osittain värillä -kampaajani haluaa tehdä homman varman päälle muutamassa erässä kokeillen oikeaa vahvuutta, että tukka kärsisi mahdollisimman vähän. Kaiken päälle hiukseni ovat kovasti punapigmenttiset, ja lämpimät sävyt pyrkivät esiin nopeammin kun ehdin kissaa sanoa Tästä syystä kotihoito on a ja o, ettei pää ole täynnä keltaista olkea.

Balmain Silver Shampoo on nimensä mukaisesti hopeashampoo, ja kokeilemistani hopeashampoista ihan parhaasta päästä. Taittaa keltaisuutta, ei kuivata kuten moni kokeilemani, ja ennenkaikkea ei jätä tunkkaista sävyä tukkaan, vaan nimenomaan poistaa keltaisen sävyn ja sillä selvä. Ostin jokin aika sitten Tigin blondishampoon, ja se oli lopulta käsissäni aivan katastrofi: sain aikaiseksi kunnon siniläntin takaraivoon ja siniset kädet useammaksi päiväksi, kun väri tarttui niin kuivaan ihoon ja kynsinauhoihin. Kalmakädet vallan -kuka sitä suihkussa shamppoohommissa käsineitä käyttää... Ei siis ihan lemppariaineeni, eikä hyvä match kuivankarheaan tukkaani, tarrasi jo normaalin pesun aikana aivan liikaa. -Onneksi en antanut vaikuttaa varttia...

Ash Toner oli minusta tosi kiinnostava tuote, ihan toista mitä olen aikaisemmin kokeillut. Se on ikäänkuin "värihuntu" tukalle, joka neutraloi keltaisuutta ja kirkastaa vaaleaa sävyä. Ei ole siis hoitoaine, vaan värin taittaja. Käyttö on vähän "tricky", sillä lilan suihkeen kanssa ei parane sotkea vaatteita, lattiaa tai seiniä. Tuotetta suihkutetaan märkiin hiuksiin ja annetaan kuivua. Olen itse ollut maltillinen, ja lopputulos on ollut oikein hyvä.  

Näiden, kuten kaikkien blondituotteiden kanssa suosittelen käyttämään jotakin hyvin kosteuttavaa hoitoainetta, mieluiten hiuksiin jätettävää, ainakin itselläni tukka tuntuu kuivuvan blondishampoiden kanssa kovasti, vaikka jokainen lupaakin myös kosteuttaa.

Että ei muutakuin lauantaisaunaan ja shampoohommiin!

.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viimein, aivan mahdottoman pitkän ajan jälkeen voin sanoa, että viimeinenkin osa meidän kylpyhuone- ja WC-remonttia on valmis. Tämä kauan odotettu viimeinen silaus on "ovet" eli siis tässä tapauksessa verhot kodinhoitohässäkän peittämiseksi.  Oli kuin rauha olisi laskeutunut huoneeseen, kun vedin verhot iloisenkirjavan pyykkikone- pesuaine- pyykkikaappi- ja siivouskaappitilan eteen, joka täyttää täysin toisen pitkän sivun.

Ylipäätään tilan muutos kodinhoitohuoneesta lattiakaivolliseksi, lavuaarin ja WC-istuimen sisältäväksi aikuisen naisen kaunistautumistilaksi samalla myös vanhat toiminnot huomioiden ei ollut aivan helppo rasti. Pyörittelin putki- ja sähkösuunnitelmia pitkän tovin eri toimintojen kanssa ja viimein syntyi tämä lopullinen, käytössä erinomaiseksi todettu malli, jolla hain rakennepiirrokset ja asianmukaiset luvat. Piirros- ja rakenneprojekti meni suht sukkelasti, mutta remontti otti aikansa, samoin oikeanlaisten seinähyllyjen ynnä muiden löytäminen ja asennus.

Sain kaikki toiminnot sopimaan, mutta alkujaan suunnittelemani liukuovet eivät mahtuneetkaan. Tilaa olisi jäänyt liian vähän, ja ne olisivat olleet aivan liian kömpelöt ja raskaat, kun tuolla puikataan yhtenään milloin milläkin asialla. Sitten muistin aikaisemmin saamani yhteydenoton Eurokankaasta, ja ajattelin kysyä heiltä ratkaisua tällaiseen pulmaan.

Ja löytyihän se! -Ja vielä huomattavasti kauniimmalla toteutuksella, kuin alustava oma ajatukseni. Eurokankaan ammattilaiset ehdottivat tilaan ranskalaisesta Sunbrella- kankaasta ommeltuja verhoja, jotka toimivat tällaisessa toisinaan kosteahkossa tilassa tosi hyvin ollessaan homesuojatut ja tosi vaivattomat, koska hylkivät niin likaa kuin vettäkin. Tunsin kankaan itseasiassa hyvin jo ennaltaan, sillä anoppini oli ommellut siitä terassille tyynyjä, ja ovat edelleen parin kesän käytön jälkeen täydellisessä kuosissa. Nuo mainitsemani ominaisuudet aktivoituvat uudelleen pesun jälkeen silittämällä (toi meikälle mieleen boldisten Brooken BeLief-kankaan, näin sivuhuomautuksena...).

Verhojen sävy oli alusta saakka selvä homma, vaikka kuoseja olisi ollut monenmosia, niitä voi kurkata halutessaan tästä, näköjään 285 vaihtoehtoa tarjolla... Tuo pehmeä valkoinen rauhoittaa hyvin tilaa heijastuestaan peilistä ja istuu värimaailmaan.

Kun kerroin pitäväni eleettömästä tyylistä, oli siihenkin ratkaisu valmiina: yksinkertainen kisko suoraan kattoon kiinni, ja verhoihin nipsut 10 cm laskoksiin. Ja siinä se oli, just kuten toivoin. Ei purjerenkaita, ei hankalia klipsuja, mahdollisimman vähän näkyviä vipstaakkeleita.

Oli kertakaikkisen helpottavaa vain heittää ajatuksensa ja toiveensa ilmoille, ja ammattilaiselta tuli täydelliset ratkaisut kaikkeen -etenkin siinä stressissä, kun on tehnyt remontin edetessä jo kymmenenbiljardia muuta päätöstä. En olisi itse osannut suunnitella, valita tai ommella tällaista lopputulosta ikimaailmassa. Tykkään siitä valtavasti: hillitty, rauhallinen, toimiva. Ja ennenkaikkea, täysin valmis. Kyllä kelpaa nyt aamulla meikkailla ja illalla pyykkäillä!

Verhokankaat ja ompelu saatu Eurokankaasta

PS. Huomasin juuri, että Eurokankaassa on kankaiden ostajalle verhojen ompelu kaupan päälle 25.3 saakka, eli vielä pari päivää.

Ladataan...

Pages