Ladataan...
Lilou's Crush

En voinut välttää kiusausta tuon otsikon kanssa. Suottehan anteeksi, kaikki laatta-asioista kiinnostuneet. Kuvatonkin tämä postaus, sattuneesta syystä...

Näin siinä sitten kävi, että sairastuin varhain eilen aamulla pahemmansortin vatsatautiin. Esikoinen sen sai kaupunkipäivinä ensiksi, parin päivän jälkeen mies, ja itse sinnittelin useamman päivän ja luulin jo päässeeni pälkähästä. Voin kertoa, että mökin askeettisissa olosuhteissa se on aivan kamalaa. Koko päivän koetettiin tehdä aikataulun mukaista lähtöä kaupunkiin, mutta makasin kuin raato vain huonossa olossani. Lopulta ei auttanut kuin kammeta itsensä veneeseen ja maastoutua matalaksi autossa kohti Helsinkiä. 

Olimme lähdössä pieneen reissuun tyttöjen kanssa tänään, mutta niin vain jouduimme sen perumaan. Onneksi liiton vakuutus pitää sisällään jatkuvan matkavakuutuksen. Suuntasin eilen vielä puolenyön aikaan lääkäriin hakemaan sairastodistusta, sillä oli päivänselvää, että reissuunlähtijäksi minusta ei todellakaan ollut. IF:in vakuutuspalvelussa asian selvittely kävi tosi helposti. Melkein liikutuin huonoissa oloissani niin hyvästä asiakaspalvelusta ja nopsasta korvauksesta. Että vaikka mainoslauseesta "se vähemmän kimurantti vakuutusyhtiö" voi olla montaa mieltä, allekirjoitan kyllä palvelulupauksen 100%.

Nyt sitten mietimme paremman olon päiville pikku reissua Tallinnaan. Se kaupunki on niin viehättävä, että olisi kiva sinne näiden pientenkin tyttöjen kanssa mennä, syksylle on luvassa taas "isompien tyttöjen" matka.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö Orion Pharma, Biorion

Muistattekos, kun kerroin noin kuukausi sitten tutustuneeni Biorionin uuteen hiuspohjaa stimuloivaan hoitonesteeseen?  Nyt voin kertoa fiiliksiä jo vähän pidemmältä ajalta, kun takana on säännöllistä käyttöä vajaan parin kuukauden ajalta.

Kyseessähän on siis päänahan pintaverenkiertoa virkistävä hoitoneste, joka samalla sekä edistää uusien hiusten kasvua että hidastaa niiden ennenaikaista irtoamista, jokaisen meidän oman genetiikan suomien parhaiden mahdollisuuksien mukaan. Samalla neste aikaansaa kevyen tuuheuttavan, tai oikeastaan nostattavan efektin pitämällä hiukset irti päänahasta, vaikka se ei mikään muotoilutuote varsinaisesti olekaan. 

 

Olen likimain koko loman kulkenut  ”au naturel” eli vailla meikkiä ja tukkataikoja, täällä mökkiolosuhteissa kun ei tule pieneen mieleenkään käyttää aikaa gruumailuun. -Kuten kuvatkin tässä postauksessa kertovat, ihan luomuna mennään niin pörröpään kuin pisamien suhteen. Loma on niin hyvää levon aikaa mielen ja ihon lisäksi hiuksille: ei fööniä, ei suoristelua, ei kuivashampoon suhinaa.

Hoitoneste on näppärän kokonsa ja riittoisuutensa vuoksi kulkenut helposti nesessäärissä tänne mökillekin. Paljon muuta kosmetiikkaa ei olekaan tullut käytettyä, kosteusvoiteet, huulirasva ja aurinkotuotteet, siinäpä ne. (Tuo ”vanity tray” taitaa muuten tällä hetkellä olla ainoa järjestyksessä oleva paikka mökissä, kun on siivouspäivä meneillään ja kaikki hurlumhei järjestelyn ajan...) 

 

Nesteen käyttö tullut niin tavaksi, että ihan muina hevosina heitin juuri tyjentyneen pullon pois ja harmittelin kotiin jäänyttä, en meinannut mokoma muistaa ollekaan, että kuviakin varten sitä tarvittiin tottakai! Olinkin myös siksi iloinen hyvästä saatavuudesta, sillä pari puhelua Lohjan apteekkeihin, ja kassan kautta, ja taas hyppysissäni oli uusi pullo suit sait sukkelaan -Näin ei käyttöön tule viikon taukoa, ja sain tännekin kuvat muistuttamaan, että minkänäköinen pakkaus tässä olikaan kyseessä, ennenkuin taas ollaan kotona.

Mutta sitten niihin jo vähän pidemmän käytön kokemuksiin. Tässä lyhyessä ajassa ei toki vielä mitään aivan ihmeitä voi tapahtua esimerkiksi hiustenkasvun osalta, mutta tilanne noin ylipäätään on oikein hyvä. Jos kurkistaa otsarajaa noissa allaolevissa kuvissa, näkyy minusta hyvin, kuinka paljon uutta tukkaa on puskemassa ilmoille. Hiuspohjaa ei ole viimeaikoina kutistellut lainkaan, vaikka tukkaa on rasitettu kovasti, eli vaalennettu raidoin ja tyveä värillä, ja ennen lomaa käytin vielä tolkuttomati kuivashampoota ynnä muita tököttejä.

Uskon, että pään ulkoiseen ja sisäiseen hyvinvointiin on kaksi syytä: tämä ihana kesä, joka tekee ainakin omalle nahkalleni ihmeitä (kunhan maltan suojautua auringolta!) ja hoitonesteen säännöllinen käyttö. Odotankin mielenkiinnolla syksyä, jolloin ihoni reagoi viilenevään ilmaan ja lämmityskauden käynnistymiseen pikkuisella kuivumisella ja sitä myötä kutinalla. Uskoisin nimittäin, että tänä syksynä hellän hoidon vuoksi hiuspohja on sellaisessa kunnossa, että kutinaa ei välttämättä tule laisinkaan. 

 

Mikäli hiuksesi ja hiuspohjasi kaipaisivat vähän tehohoitoa, voin siis suositella kokemusteni perusteella tätä hoitonestettä lämpimästi.

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kun ostimme mökin, haaveilimme viettävämme jo ison osan tästä kesästä mökillä. Mutta että olemme pystyneet olemaan täällä lähes koko kesäloman, on uskomatonta. Sää on todella ollut puolellamme -voin vain kuvitella, miten ahdistavaa olisi ollut huussiremontti plus neljässätoista asteessa, veden vihmoessa pään päällä.

Koska kelit ovat mitä ovat, olemme edistäneet remppahommia sovussa ulkoilmaelämän kanssa. Mihinkä tässä kiire, valmiissa maailmassa. Tälle kesälle kaavailtu kuisti/terassiremppa on niin suuritöinen, että suosiolla jätettiin se ensi vuoteen. Samoin maalaushommat ulkopuolella. Sen sijaan luen tässä kesän ensimmäistä paperikirjaa, katson lintujen leikkiä, kuuntelen kalojen polskintaa ja koiran kuorsausta. 

Lapsista nuorempi viihtyy paahdetta paossa sisätiloissa omissa mielikuvitusleikeissään, isompi asuu järvessä -enkä ihmettele, sillä laiturin päässä vesilämpömittari näyttää lukemaa + 27C. Enpä muista sellaista nähneeni.

Mies on paraikaa kompostinhakureissulla. Hänen vastuullaan on mökin infra, kuten olemme nimenneet kaikki vesi- ja jätehuoltoon liittyvät sekä venepaikanasiat. Itse keskityn muonitukseen, halonhakkuuseen ja pintaremontointiin. Keittiö on paria ovea vaille valmis,  siellä kokkailee jo vallan mainiosti. Sen sijaan tiskipaikka vielä puuttuu, se on vähän haasteellisempi pohdittava. Pikkuhiljaa.

Olen myös mökkimme saunamajuri, eli kiukaan sytytys, veden kanto ja saunan siisteys on täällä päässä tehtävälistalla joka päivä.

Miehen loma loppuu tämän viikon jälkeen, ja viimeiselle viikolla tyttöjen kanssa lähdemme kolmistaan pieneen reissuun, vaikka alkujaan mietin, että tänä kesänä oltaisiin vain täällä. Ihan ei mökki kuitenkaan ehdi olla siinä kunnossa, että kolmeen pekkaan täällä viikko jaksettaisiin lomailla naisten kesken, sen verran paljon raskastakin työtä.

Vanhoja lapsuuden omakotitalosta ja mukavuudettomasta maatilan päärakennuksesta, joka meillä oli Pohojammaalla mökkinä, tuttuja taitoja on täällä saanut verestää joka päivä. Ja tosiaan, moottorivenettäkin pitäisi opetella ajamaan. Ei näytä hankalalta, ajattelin kokeilla huomenna!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Merkittävä päivä tänään. Esikoinen on hetken aikaa halunnut luopua piiiiiiitkästä, metrisestä letistään. Suunnitelmakin oli selvillä: luovuttaa kutrit niitä enemmän tarvitseville, eli lasten peruukkeja valmistavalle Little Princess Trustille kotimaisen Hiusextran kautta. Mitäpä siihen enää oli äidillä vastaanväittämistä. Kymmenvuotiaalla alkaa olla jo oma varma makunsa, ja tukkaahan se vain on -vaikka tuskin enää koskaan niin pitkäksi kasvaakaan, mitä sitä päässä roikuttamaan, jos se tuottaa kantajalleen enemmän riesaa kuin iloa.

Mökkihommien aikana painostus yltyi niin kovaksi, että totesin helpoimmaksi, että leikkaisimme letin poikki kun pääsemme kotiin, ja kampaaja siistii sitten lopputuleman.

Niin siinä sitten kävi, että heti kotiinpalattua tyttö juoksi suihkuun, minä föönasin hiukset kuiviksi, otin muistoksi pari kuvaa, letitettiin tukka, ja saksittiin kaunis, pitkä palmikko poikki. 

Tyttö näyttä nyt ihan isolta tytöltä! Lyhyt tukka sopii hurja hyvin. Mutta ei minusta parturiksi tosiaan ole, kuten jo tiedettiinkin, ja huomenna suunnataan Dandyyn leikkauttamaan hiukset uuteen malliin. 

En saanut shokkia tai sydäriä, vaikka etukäteen sitä jännäsin, ja mikä tärkeintä, lapsi on kovasti tyytyväinen.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Mökkiremontti siirtyi seuraavaan vaiheeseen, nimittäin huussin kunnostukseen. Kokonaan uutta hotellia ei tirolilaistalon tilalle rakennettu, mutta päivitettiin vanha ”reikä ja ämpäri” -laitos vähemmän haisevaan ja huomattavasti miellyttävämmin tyhjennettävään versioon. Päivitys oli tarpeen myös siksi, että edeltäjämme ovat aiemmin vain haudanneet shitit maahan maatumaan, mutta muistaakseni viime vuonna muutui laki, ja huussijäte on kompostoitava. Hiukan muuten naurattaa, että kakkahommia tässä kaikelle kansalle kertoilen, mutta mökkielämän olennainen osa on tämä hyyskäkokemus.

Miehen osaksi jäi likainen työ: vanhan huussin istumakorkuisen osan purku, kakkiämpärin poisto, ja sitten siistimpi homma, eli uuden lattian rakentaminen kuivikekäymälää varten. Monta osaa jouduttiin extrana hankkimaan huussiin, jotka eivät kuuluneet Kekkilän pakettiin (ilmeisesti pakettia on sittemin hiukan päivitetty): suotonestettä (pissa that is, pääasiallisesti) varten kanisteri ja letku, ilmastointiputki, mutkaosa läpivientiä varten ja mitähän vielä.

Lattiaa korotettiin hiukan, että tuo em. säiliö saatiin paikalleen. Itse tavara kertyy tuohon pönttösaan, ja homman pitäisi olla suht hajutonta, kun tavara on kuivempaa kun nesteet menee muualle. 

Huomenna hankitaan kompostori loppusijoitusta varten. Onpahan sitten ruusupuskilla messevät ajat tästä eteenpäin!

Ladataan...

Pages