Ajatusten virtaa (sairastelut ja minä 30v)

On tuntunut kummalliselta. Olen täyttänyt 30v, mutta olen ollut myös sairaana. Elämä on sellaista kuin se on, se menee miten menee vaikka onneksi siihen voi myös vaikuttaa. Kuitenkin alkuvuodesta on sitkeästi ollut mielessä sairastelut, minulla kun on perussairaus, joka vie elämästä aika ison palasen.

Olen pitkään koittanut hahmotella mielessäni oikeanlaista tapaa kirjoittaa sairaudestani, mutta en ole sitä vielä keksinyt. Tai lähinnä mikään ei ole tuntunut oikealta, vaikka silti on himo kirjoittaa siitä. Sairaus on kuitenkin osa identitettiäni, koska olen sairastunut jo lapsena. Siksi tuntuu jopa hullulta, että olen nyt 30v, ja elellyt sairaudenkin kanssa niin kauan. Välillä on hyviä aikoja, ja välillä vähän huonompia, mutta onneksi kaikki on tällä hetkellä hyvin.

Vuosi on siis alkanut aika hurjalla tavalla, kun olen ollut perussairauteen liittyvässä tutkimuksessa, ja sitten sairastuin vielä kuumeeseen. Olo on jollain lailla aika voimaton, mutta on hyvä palata taas työn pariin, niin siinä varmasti tulee tunne, että tekee jotain merkityksellistä ja elämään tulee myös erilaista sisältöä.

Synttäreistä en nyt kirjoita sen enempää, tuntuu ettei aika ole oikea siihen. Se on kumminkin aika iso juttu itselle, että on (vihdoin) 30v. Jännä, siis vihdoin. Olen tosiaan odottanut jo jonkin aikaa että täyttäisin tuon tasaluvun. En tiedä miksi vanheneminen tuntuu minusta hyvältä. Olen aina suhtautunut siihen positiivisesti. Kaipaan kyllä välillä takaisin johonkin menneeseen, mutta kuitenkin, se on vaan positiivista että on elämänkokemusta ja kai sitä löytää enemmän myös itseään.

Ajattelin kirjoittaa tähän vielä muutaman asian, miltä minusta on tuntunut kun olen täyttänyt 30v. Eli ihan sanoja, jotka kuvailevat tuntemuksiani tästä uudesta rajapyykistä.

Huikea

Aikuinen

Omantyylinen

Tasainen

Onnellinen

Mielenkiintoinen

Mahdollisuus

Alku

<3

Terkuin,

Sanna

hyvinvointi tapahtumat-ja-juhlat terveys
Kommentit (2)
  1. Kun sinulla on ollut suurimman osan elämääsi sairaus joka on osa sinua muttei hallitse sinua, sinä et ole yhtäkuin sairaus vaan oma itsesi tunteinesi ja ajatuksinesi. Kerro vähitellen jos on helpompi kertoa niin , ehkä saat hyviä lysymyksiäkin . On myös hyvä lukijana oppia kohtaamaan erilaista elämää 🤔😊

    1. Kiitos kommentista! Hyvin sanottu, aina välillä vaikea muistaa 🙂 täytyy pohtia jos saisin pienissä erissä avattua sairautta, se on kumminkin osa elämää tosiaan ja mukava jos kiinnostaa aiheena. Itselle kirjoittaminen olisi terapeuttistakin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *