Aloitin aamuni joogalla

Aurinko paistoi herätessäni, joten sain ajatuksen joogasta ulkona. Ajattelin sen aloittavan päivän hyvin. Syötyäni aamupalan vaihdoin pyjaman legginsseihin ja t-paitaan, sekä vedin fleesen päälleni. Hain vaatehuoneesta pyyhkeen, ja siirryin tabletin kanssa ulos. Päivä oli vielä hienompi, mitä ikkunasta näytti, ja ulkona oli lämmin. Istahdin penkille, ja aloin selaamaan joogavideoita Youtubesta.

Hetken selailtuani hakusanalla ”jooga aloittelijoille”, löysin sieltä 20 minuutin aamujoogan. Video vaikutti selkeältä, eikä ollut liian pitkä, joten valitsin sen. Otsikossa luki ”vahvista ja avaa koko keho”, joten se kuulosti tähän hetkeen sopivalta. Levitin pyyhkeen nurmikolle, ja tabletin eteeni.

Laitoin videon pyörimään, ja jooga sai alkaa! Alussa oli hieman hankalaa keskittyä, mutta joogan edetessä tämä fiilis hälveni. Tuntui tosi kivalta tehdä venytyksiä, ja keho myös tarvitsi sitä. Venytykset olivat suhteellisen helppoja, eikä vaikeita asentoja juuri ollut. Tai oli yksi, jossa piti nousta jalkojen ja käsien varaan, mutta tämän tein helpotettuna. Ajattelin, että en tee tästä rankkaa treeniä, vaan enemmänkin kevyen aamuherätyksen.

Tämä jooga jonka valitsin, oli suhteellisen nopeatempoinen. Se oli minulle mukavuusalueella, kun venytyksiä ei tarvinut tehdä kauaa. Toisaalta sellainen jooga, jossa ollaan venytyksissä pitkään olisi ehkä rauhoittanut mieltäni vieläkin enemmän. Mutta joogan lopussa tunsin kuitenkin kehon ja mieleni rauhoittuneen. 20 minuuttia oli sopivan pituinen jooga aamuun.

 

Maisema myös rauhoitti mielen joogatessa.

 

Terkuin,

Viiva

hyvinvointi hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *