Ihonhoito

 

Olen ollut aika laiska ihonhoitaja. Välillä innostun, mutta suurimmaksi osaksi hoidan sitä silloin kuin tuntuu siltä. Luulen, että osaksi syy tähän on se, että minulla on väärät tuotteet. Kun pesen ihon puhdistusaineella, tuntuu että iho on kireä. Tämän jälkeen toki muut tuotteet auttavat, mutta ihollani on epäpuhtauksia. Tämä varmasti johtuu osaltaan myös siitä, miten ihoa hoidan. Eli epäsäännöllisesti.

Tällä hetkellä minulla on neljä tuotetta, joilla kasvojeni ihoa hoidan. Välillä olen pohtinut, mikä on ihotyyppini, mutta pääsääntöisesti olen kysynyt tuotteita myyjältä. Tällöin olen sanonut, että en ole varma ihotyypistäni, mutta epäilisin sekaihoa. Myyjä on suositellut minulle tuotteita, ja olen ne sitten ostanut.

Tämänhetkinen ihonhoitorutiinini :

Kasvojen puhdistus puhdistusvaahdolla, joka sopii kaikille ihotyypeille.

Kasvojen kuivaus pyyhkeellä.

Vanulapulla levitetty kasvovesi, joka on normaalille iholle.

Lopuksi tehokosteusvoide.

Iltaisin silmänympärysvoide.

Olen ollut pääosin tyytyväinen tuotteisiin jotka minulla on. Ongelmana kuitenkin on ollut se, että iho on otsalta ja leuan kohdalta epäpuhdas. Välillä on enemmän näppylöitä, kuin toisena päivänä. Tiedostan myös, että terveellinen, riittävä ravinto, uni ja liikunta tekee iholle hyvää.

Aloin pohtimaan, millainen oma ihotyyppini on. Lueskelin netistä, tein erilaisia testejä ja lopulta päädyin siihen, että minulla on sekaiho. Iho on t-alueelta rasvainen, ja muualta aika normaali. Ihohuokoset ovat laajentuneet otsalta ja nenän vierestä, jonka pitäisi myös olla sekaihon merkki. Lueskelin, että sekaiho tarvitsee hellavaraista puhdistusta, ja oikeita tuotteita. Sitä helposti puhdistetaan liikaa, kun iho on kuitenkin rasvainen.

Minulla on tuotteita vielä jäljellä, joten ajattelin muuttaa tuotteita pikku hiljaa. Ensimmäisenä loppuu (hyvin pian) puhdistusvaahto. Voisin siis aloittaa ostamalla uuden, joka sopisi paremmin minun iholleni, ja olisi hellävaraisempi. Ajattelin hiljalleen ruveta puhdistamaan kasvoni useammin, ja käyttää silloin myös kasvovettä sekä kosteusvoidetta.

Minulle tärkeää ihonhoidossa nyt on helppous, ja tietysti se, että iho voi hyvin. En halua tehdä mitään suuria muutoksia, jotta ihoni ei menisi huonompaan suuntaan. Luulen, että hellävaraisempi puhdistustuote tekee jo paljon. Lisäksi tietysti ihoa on tärkeää kosteuttaa, ja löytää oikeat, itselle sopivat tuotteet. Ja niin, säännöllisyys on tärkeää. Ihonhoito kun lopulta on tosi kivaa, ja on ihanaa kun iho voi hyvin.

Terkuin,

Viiva

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *