Kesä

Monet ihmiset tuntuvat nyt ajattelevan, että on liian kuuma. Ulkona ei pysty olemaan, sisälläkin on tukalaa. Minulla on kuitenkin toisenlaiset ajatukset. Kesä on ihanaa aikaa, ja se on Suomesssa niin lyhyt, että nyt pitää nauttia. Ja niin olen nauttinutkin. Olen nimittäin ollut Joensuussa reissussa, tutustumassa Villa Elfvikin ympäristöön Espoossa, ja vielä Sunrise avenuen päätöskonsertii on tulossa. Olen odottanut varsinkin tätä viimeistä keikkaa tosi pitkään, tosin ei Joensuusakaan tylsää ollut, vaan päinvastoin. Oli ihana reissu, ja jotenkin mukava tunnelma koko ajan. Ehkä hyvä seura vaikutti kuitenkin tähänkin. Tänään, kun kirjoitan tätä tekstiä, minulla on tosi kesäinen olo. On ihanaa, että voi pitää ikkunaa auki, kun viettää aikaa sisällä. Mutta vielä ihanampaa on jalkautua ulos nauttimaan auringosta. Kun aurinkorasva on iholla, ja hatttu päässä voi ulkona mielestäni olla huoletta. Itse en pala ehkä ihan super helposti, joten pystyn viettämään auringossa vähän pidempään aikaa. Juominen välillä meinaa unohtua, mutta onneksi minua siitä muistutetaan.

Miten sitten tunnelma on niin kesäinen? No sää vaikuttaa siihen aika paljon. Jos olisi sateista ja kylmää, ei ehkä olisi niin hyvä fiilis, kuin mitä nyt on. Toki sadettakin välillä tarvitaan, mutta on ihanaa kun päivä paistaa. En ole ennen mielestäni ollut kovinkaan innostunut kesästä, tai se on ollut vuodenaika muiden joukossa, mutta nyt innostun. Tätä fiilistä voisi ammentaa vaikka ja kuinka pitkään, kun olo on hyvä. Tietysti on välillä niitä huonojakin päiviä, mutta nyt kirjoitan kyllä hyvissä tunnelmissa.

Olen ollut nyt yllättävän paljon kaupungissa. Maalle vanhempieni luokse en ole nyt oikein ehtinytkään menemään, mutta toisaalta hyvä välillä olla omassakin kodissa. Tulee ihan erilainen tunne omasta pärjäämisestä ja selviämisestä, kun on itsekseen tai jonkun kanssa, mutta ei lapsuuden kodissa. Sielläkin on kiva viettää aikaa, mutta niin, tätäkin tarvitsee.

Yksi syy kesäiseen tunnelmointiini on odotettu Sunrise avenuen konsertti. Olen odottanut sitä pitkään, ja nyt kun se vihdoin on perjantaina, on tunnelma odottava ja innostunut. Uskon, että keikka on tosi hyvä, tai ainakin haluan ajatella niin. En ole ennen nähnyt bändiä livenä, joten taitaa tämä olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tosiaan bändi tämän jälkeen ilmeisesti lopettaa. En ole mikään suora fani, tai en halua määritellä itseäni niin, mutta tykkään tosi paljon näitten musiikista, ja Haberin soolokappaleista myös. Niissä on jotain tunnelmaa, joka sopii minulle Tai ainakin tähän elämänvaiheeseen.

Kesään kuuluu mielestäni ulkona olemisen ja hyvien kesäruokien lisäksi lukeminen, mansikat erityisesti, lenkkarit tai sandaalit, grillaaminen, uiminen ja mökillä olo. Näistä lukemista ja uimista pitäisi vielä ehdottomasti tehdä. Pyöräily on myös kivaa kesätekemistä. Ai niin, ja tietysti läheisten ihmisten kanssa olo! Se on ihan parasta ja kruunaa koko kesän.

En tiedä, mikä selittäisi kesäisen tunnelmani nyt. Ja toisaalta miksi minkään pitäisi selittää sitä, onhan nyt kesä, saa olla ja saa rentoutua. Saa tuntea ja saa tehdä. Saa mennä uusiin paikkoihin ja saa pukeutua kevyesti. On lupa nauttia. Vaikka eihän sitä pelkästään kesään pitäisikään rajata. Nauttimista ja nautintoa pitäisi olla joka päivässä vähän. Ehkä olen matkalla siihen, tai kuka tietää, jo lähellä. Niin kesäinen ja kevyt olo minulla nyt on. Ja tämä on ihanaa!

 

Joensuusta.

 

Pizzaa Joensuun reissulla.

 

Villa Elfvikin maastossa.

 

Joensuussa kahvilla.

 

Terkuin,

Viiva

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *