Kesäinen kynsilakka

Olen aina tykännyt lakata kynsiäni, teini-ikäisestä asti. Se kuuluu osaan tyyliäni, ja nykyään on vaikeaa enää olla ilman. Lakatut kynnet piristää, ja tuo mukavaa lisää asuun. Sillä voi hienovaraisesti korostaa yksityiskohtaa asusta esim. paidan kuviota tai korvakoruja. Kynsilakka tuo mukavan mausteen pukeutumiseen.

Kynsilakkoja on paljon eri värejä laidasta laitaan, ja niitä myydään marketeista erikoisliikkeisiin. Eri merkkisiä kynsilakkoja on myös paljon, ja tällä kertaa omat kynteni lakkasin Essien lakalla. Kynsilakkojen hinnat vaihtelevat, ja edullisimmat ovat siellä parin euron paikkeilla. Hintavimmat taas 30e luokkaa (hintoja verailin Prisman, Sokoksen ja Stockmannin nettisivuilla).

Jokainen valitsee kynsilakan tietysti omien mieltymystensä mukaan. Kesällä on mielestäni kiva käyttää kuitenkin vähän kirkkaampia värejä. Ne piristävät ja tuovat hyvää mieltä, vaikka olisikin vähän sateisempi päivä. Tosin myös maanläheiset ja vaaleat sävyt ovat aina hyvä valinta, ja ne käyvät asuun kuin asuun.

Itse lakkasin kynteni tälläisellä oranssin sävyisellä lakalla. Väri on ”sunday funday” (Essie). Minulle tulee väristä mieleen kesä erityisesti, ja hiekkarannat. Itse en ole kovin ruskettunut (vielä), mutta väri sopisi varmasti myös ruskettuneelle iholle hyvin.

Puhdistin ensin vanhat lakat pois kynsilakanpoistoaineella. Laitoin sitä vanulappuun, ja puhdistin kynnet niin, ettei vanhaa lakkaa jäänyt yhtään. Sitten ravistin kevyesti pulloa, ja lakkasin kynnet ensin kerran huolellisesti lakalla, ja sitten vielä toisen kerran. Annoin lakan kuivua rauhassa, ja alla näette ennen jälkeen kuvat kynsistäni.

 

 

 

 

 

 

 

Muistattehan myös hävittää vanhan kynsilakan oikein! HSY :n sivuilta selvitin, että kynsilakka on vaarallista jätettä, mutta tyhjä tai täysin kuivunut pullo on sekajätettä. Sokoksellekin on ainakin saanut viedä vanhoja kynsilakkoja. Kynsilakka säilyy avattuna jokin aikaa, esim. tämä Essien lakka säilyy avattuna 24 M (24 kuukautta).

Terkuin,

Viiva

kauneus paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *