Kohti toimivaa vaatekaappia

Olen haaveillut toimivasta vaatekaapista pitkään. Siis todella pitkään. En ole kuitenkaan tehnyt asialle mitään, paitsi viime kesänä, kun olin 1 kk vaatteiden ostolakossa. Silloin nimittäin mietin, että mitä kaikkea haluan oikeasti että vaatekaappini sisältää. Siellä ne on kirjattuna, postauksen muodossa, toiveet, joita en ole toteuttanut. Mutta olen kuitenkin aloittanut, sillä mielestäni tärkeä asia toimivaa vaatekaappia kootessa on se, että tekee ajatustyötä.

Mieti, mitä haluat vaatekaappisi sisältävän?

Mielestäni tärkein asia ainakin itsellä on ollut ajatustyö, jota olen tehnyt jo pitkään. Olen lueskellut blogikirjoituksia ja muita tekstejä toimivasta vaatekaapista, ja sitä kautta alkanut rakentaa mielikuvaa siitä, minkälainen haluan sen olevan. Ajatustyö auttaa, ja asioiden ylöskirjaaminen kannattaa.

Minä henkilökohtaisesti olen jo ajatellut aika hyvin, minkälaisen vaatekaapin haluan. Aiemmista postauksistanikin voi lukea, että haluan maanläheisiä sävyjä, muutaman väripilkun ja lämpimiä neuleita. Tästä on hyvä lähteä. Toimiva vaatekaappi rakentuu pala kerrallaan.

Mieti, miten lähdet toteuttamaan tämän?

Niin, on hyvä tehdä silmäys omaan vaatekaappiin. Miltä se näyttää? Mitkä ovat olleet luottovaatteita? Entä jääneet vähälle käytölle? Yleisilmeestä voi päätellä jo värisävyjä, että mitkä ovat itselle suosikkivärejä, eli mitä löytyy paljon. On kuitenkin hyvä katsoa, että onko vaatteille tullut käyttöä. Itse pinoaisin käytetyt vaatteet omaan pinoonsa ja käyttämättä jääneet omaan pinoonsa. Olen karsinut vähitellen laittamalla kierrätykseen vaatteita, joita en käytä. Luottovaatteiden kohdalla taas kannattaa pistää materiaalit ylös, ja miettiä mistä on ne ostanut.

Entä kun toteutus ei suju?

Itselläni on se tilanne, että vaatekaappi ei vieläkään näytä siltä, miltä haluaisin. Löydän kyllä aamuisin vaatteet, jotka laitan päälle, mutta toivoisin hyvälaatuisia, kauniita ja mukavia vaatteita pitää. Tämä on ollut yllättävän vaikeaa, varsinkin, kun olen ollut keikkatöissä. Tiedän, että esim kirppareita ja alemyyntejä kannattaa hyödyntää, mutta kaikessa kärsivällisyys palkitaan. Olen lähtenyt rakentamaan vaatekaappiani. Siinä kestää, mutta voittoa kohti mennään.

Lopuksi

Nyt kun katson vaatekaappiani, olen kuitenkin tyytyväinen. Tiedän, että kaikki ei tapahtudu hetkessä, vaan vie aikaa. Minulla on hyviä luottovaatteita, joita olen käyttänyt vuodesta toiseen. Aina kun ei tarvitse etsiä muualta, vaan löytää uudestaan iloa niistä vanhoista jutuista. Ja tässä on ehkä kestänyt aikaa ymmärtää se, että asiat tapahtuvat kyllä, vaikka muutosta ei heti näkisikään.

Terkuin,

Sanna

muoti ajattelin-tanaan vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *