Liikunnan aloittaminen tauon jälkeen

Olen huonossa kunnossa. En ole liikkunut pitkään aikaan. Viimeksi varmaan joskus keväällä, kun tuli inspiraatio lähteä kuntoilemaan, kun lumet olivat sulaneet. Tekosyitä riittää. Ulkona on kylmä tai liian kuuma, lenkkikamat ovat vääränlaiset, juoksupolkuja ei ole, kuntosali ahdistaa, jos uimaan menee pitäisi sheivata YM. Tänään en enää kuunnellut tekosyitä. Päätin, että lähden juoksulenkille. Hain lenkkikamat tasan sieltä, mihin olin ne viimeksi jättänytkin. Urheiluliivit olivat liian pienet, mutta tungin ne päälleni. Napa näkyi ”tosi hienosta” t-paidasta, joka on tarkoitettu urheiluun. Shortsit sentään menivät jalkaan, ja tuntuivat hyviltä. Lenkkarit myös. Kuulokkeet olin ostanut viime syksynä vedenkestävinä, jotta lähtisin urheilemaan. No en juurikaan ollut lähtenyt. Nyt sille vedenkestävyydellekin tulisi käyttöä, mietin, kun kuvittelin itseni juoksemassa hikisenä lähitielle.

Eli koska tekosyitä ei ollut, ja päätin, että nyt liikun, vedin lenkkarit jalkaan ja lähdin hölkkäämään. Olin päättänyt etukäteen, että juoksen sen saman lenkin minkä aina. Lähdin juoksemaan ja juokseminen tuntui ensin hyvältä, kunnes en olisi jaksanut enää. Kuntoni kyllä olisi varmaan riittänyt, mutta henkinen puoli pisti vastaan. Niinpä pakotin itseni juoksemaan. Ja niin juoksin, tai no hölkkäsin 30 min lenkin. Ei paha suoritus mielestäni.

Olin niin innostunut, vaikka lenkki olikin ”kauheaa”, että päätin vielä pistää joogan pyörimään Youtubesta. Siinä sitten tein seuraavat 30 minuuttia venyttelyä, ja oikeasti tunsin jopa vähän nauttivani. En siis ole koskaan joogannut paljoa, joten en venynyt mihinkään ja minulle oltaisiin varmaan naurettu joogatunnilla, mutta tein parhaani. Ja siitä tuli hyvä olo.

Minulla on poikaystävän antama lahjakortti joogaan käyttämättä. Aionkin tulevaisuudessa käyttää tämän, jos uskallan. Ehkä innostun joogasta oikein kunnolla, ja rupean myös juoksemaan säännöllisesti. Kukaan muu ei siitä kuitenkaan päätä kuin minä. Ja hitsit tosiaan, miten hyvä olo tuli jälkeenpäin! Jaksaa vaikka kuinka hyvin keskittyä kirjoittamaankin. Olin unohtanut, että liikkuminen tuntuu tältä.

Terkuin,

Viiva

hyvinvointi hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *