Mitä pukea päälle matkustaessa?

Matkustaminen on kivaa! Siinä on aina jotain omanlaista tunnelmaa. Oli se sitten bussissa tai junassa, on ihanaa istuskella ja katsella mahdollisesti ulos. Tai sitten voi lukea jotain tai kuunnella musiikkia. Kaikista tärkein juttu on kuitenkin pukea päälleen jotain mukavaa. Silloin matkasta voi nauttia ihan toisella tavalla.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun matkustaa kesällä?

Sää

On hyvä katsoa valmiiksi, onko hellepäivä vai viileää ja sateista. Tämä vaikuttaa myös pukeutumiseen. Sateisella säällä vaatetta joutuu ehkä kerrostamaan enemmän. On hyvä ottaa mukaan joka tapauksessa pitkähihainen paita. Liikennevälineessä voi olla viileää ilmastoinnin vuoksi.

Rentoa ja mukavaa

Pääasia on, että vaate tuntuu hyvältä ja sitä on mukava pitää. Se ei saisi kiristää tai puristaa mistään, ja on hyvä suosia mukavia materiaaleja iholla. Näitä ovat esim luonnonmateriaalit, mutta parhaiten sitä itse tietää, missä materiaaleissa viihtyy.

Housut/mekko/hame

Kannattaa suosia esim maksimekkoa, tai sitten vaikka neulehametta. Eli kiinnittää huomiota materiaaleihin, ja tärkeää on, että housut olisivat väljät. Olisi myös hyvä, jos housujen vyötärö olisi venyvä esim kuminauhavyötärö. Silloin vaate tuntuu mukavalta päällä.

Yläosa

Yläosaa voi vähän kerrostaa, esim laittaa päälle t-paidan, ja sitten ottaa myös neuleen mukaan. Näin saa lisättyä vaatetta, jos vaikka se ilmastointi tekee olosta kylmän. Tarvittaessa voi olla pelkällä t-paidalla, jos tulee kuuma.

Kengät

On hyvä pitää jalassa myös mukavat kengät, kun matkustaa. Rennossa asussa lenkkarit ovat parhaat. Niillä on mukava olla.

Alla kuvia tämän päivän asustani, jolla myös matkustan. Jalassa on väljät housut, joiden materiaali on kyllä polyesteriä, mutta ne ovat hyvät jalassa. T-paita on suurimmaksi osaksi puuvillaa, ja loput elastaania, joten tämä varmasti hengittää. Neuletakki on viskoosia ja polyamidia, mutta kuten housutkin, olen todennut neuleen mukavaksi ja lämmittäväksi. Kenkiä minulla ei ole vielä kuvissa jalassa (koska kesä), mutta aion laittaa beessit lenkkarit. Korvikset laitoin, mutta meikkiä en.

 

 

 

Minkälaisessa asussa sinä tykkäät matkustaa?

Terkuin,

Viiva

muoti paivan-tyyli hyva-olo matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *