Oppia ikä kaikki (muodista)!

Olen ollut innostunut muodista teini-ikäisestä asti. Sitä nuorempana muoti ei juurikaan kiinnostanut, eikä tarvinnutkaan kiinnostaa. Silloin leikin vielä, mutta myöhemmin vaatteisiin panostaminen ja meikkaaminen alkoivat tuntua ajankohtaisilta. Tykkäsin laittautua, ja käydä shoppailemassa. Olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, joten kaupoilla käytiin joko äidin kyydillä tai sitten bussilla. Olivathan välimatkat pitkiä, ja Helsinki oli mieleenpainuvin paikkana.

Saimme siskon kanssa mukaamme ostosrahaa. En muista kuinka paljon se oli tarkalleen, mutta ”valitimme” aina ettei raha ole riittävä. Ja eihän se ollutkaan, kun tavoitteena oli ostaa jotain 20 vaatekappaletta. Eli mahdollisimman paljon. Äidin antama raha kun riitti korkeintaan housuihin ja kahteen paitaan. Nykynäkökulmasta ajateltuna tämä on järkevä määrä vaatetta yhdellä kertaa ostettuna. Tosin kävimme kaupoilla aika harvakseltaan.

Muoti on näistä ajoista asti ollut intohimoni. Elämässä on ollut erilaisia kausia, mutta muoti ja pukeutuminen ovat auttaneet toteuttamaan itseään silloinkin, kun on ollut vaikeaa. Vaatteista olen saanut uutta voimaa. Olen näyttänyt lopulta itseltäni, ja elämäntilanteeltani. Kun on mennyt hyvin, olen panostanut enemmän, kun taas huonosti en ole niin välittänyt miten pukeudun. Ehkä olen ajattelematta ajautunut käyttämään vaatteita, joissa minulla on hyvä olla.

Olen alkanut seuramaan muotia enemmän vasta viime vuosina. En ota tästä mitään paineita, vaan seuraan sitä silloin kun innostaa. Seuraan eniten vaikuttajia Youtubesta. On piristävää ja inspiroivaa katsoa toinen toistaan tyylikkäämpiä asuja.Tietysti myös persoona asun takana kiinnostaa. Asu kuitenkin ilmentää mielestäni aina kantajaansa. Erilaiset tulkinnat ja trendien tiedostaminen on ollut mukavaa.

Tällä hetkellä olen itse aika turvallisilla vesillä pukeutumisen suhteen. Joskus saatan ostaa esimerkiksi punaiset housut, mutta arastelen niiden pitämistä. Rakastan värikkäitä mekkoja, mutta niitä en käytä kovinkaan paljoa. Haluaisin viedä pukeutumistani sellaiseen suuntaan, että tuntisin itseni omaksi itsekseni, sekä saisin tuotua vaatteiden kautta persoonaani esille.

Tietoisku minusta: Olen tällä hetkellä keikkailemassa myyjänä muodin parissa. Postailen välillä maalta, välillä kaupungista. Olen helposti innostuva mutta rauhallinen persoona. Minua inspiroi musiikki ja taide. Haluaisin ostaa ja pukea ylleni värikkään bleiserin.

 

 

 

 

P.S. Kuvien paita on Zarasta ja housut Lee, kengät Nike. Kaikki jo useamman vuoden vanhoja.

 

Terkuin,

Viiva

muoti oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *